Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 20:01

ΚΕΕΡΦΑ Βόλου: Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στη πόλη μας -Έξω οι νεοναζί από τις γειτονιές μας Featured

Written by 
Rate this item
(1 Vote)
oi-prosfuges-einai-kalodexoumenoi-458-1442099902-size_1000.jpg
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΒΟΛΟΥ
 
Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στη πόλη μας
Έξω οι νεοναζί από τις γειτονιές μας
 
Ανοιχτή εκδήλωση 
και βιντεοπροβολή απο το διήμερο στον Έβρο
«Από την κινητοποίηση στον Έβρο στη διεθνή μέρα δράσης στις 19/3»
24/2,7μμ,Αρχιτεκτονική
 
Διεθνής μέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού 19 Μάρτη
12μμ, Πλατεία Αγ.Νικολάου
 
Από το βράδυ της Δευτέρας στο ΣΕΑ Αλμυρού είναι ακινητοποιημένα 6 λεωφορεία με πάνω από 300 πρόσφυγες, με προορισμό την Ειδομένη. Λόγω της πολιτικής των κλειστών συνόρων και της κατάστασης που επικρατεί στην Ειδομένη, η αστυνομία έκανε ανάσχεση στον Αλμυρό και σε άλλα σημεία της Θεσσαλίας. Oι πρόσφυγες παραμένουν για δεύτερη μέρα ακινητοποιημένοι στην εθνική ενώ αρκετοί από αυτούς ξεκίνησαν με τα πόδια προς τη πόλη μας για να βρουν καταφύγιο και μέρος για να μείνουν.
 
Είναι υποκριτικές οι δηλώσεις από τη πλευρά του υπό καθαίρεση δημάρχου Αχ. Μπέου που αναφέρει σε δηλώσεις του ότι ο δήμος προτίθεται να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες υπό προϋποθέσεις. Ποιές είναι αυτές οι προϋποθέσεις? Γιατί δεν ανοίγει τώρα χώρους της δημοτικής αρχής για να φιλοξενηθούν άμεσα οι πρόσφυγες? Το μόνο που δημιουργούν αυτές οι προϋποθέσεις είναι να παρέχουν κάλυψη και χρόνο στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής  να περιφέρεται στις γειτονιές και να παριστάνει το νόμιμο πολιτικό κόμμα χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο και επιχειρώντας να ξαναφέρει τους δολοφόνους Ρουπακιάδες στις γειτονιές μας. 
 
Επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Σχιστό και στη Σίνδο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποκύψει πλήρως στους εκβιασμούς της ΕΕ για έξοδο από τη Σενγκεν αν δεν ελέγξει τις ροές των προσφύγων και καταφεύγει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ακόμα μεγαλύτερο κλείσιμο των συνόρων καλώντας το ΝΑΤΟ για βοήθεια για την αναχαίτιση των προσφύγων. Οι ρατσιστικές πολιτικές τους δίνουν το πάτημα στους φασίστες να ξαναβρεθούν στη επιφάνεια παριστάνοντας το νόμιμο πολιτικό κόμμα.
 
Χρειάζεται οι δημοτικές αρχές να ανοίξουν άμεσα χώρους του δήμου για να στεγαστούν οι πρόσφυγες. Θέλουμε χώρους ανοιχτούς, με πλήρη παροχή ιατρικής περίθαλψης, χώρους ανοιχτούς για τη κοινωνία. 
Με αφορμή τη δήλωση του Δ.Σ. του Αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτόκου ότι η προσφυγιά δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος άλλων λαών πρέπει να απαντήσουμε πως εις βάρος μας δεν ζούνε οι πρόσφυγες αλλά τα μνημόνια, οι τραπεζίτες και οι νεοναζί. Παραπάνω πρόσφυγες στη πόλη μας, σημαίνει παραπάνω χρηματοδότηση. Να σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος, να το διαγράψουμε  και να δώσουμε τα χρήματα για ντόπιους και μετανάστες για δουλειές, νοσοκομεία, σχολεία, κοινωνική ασφάλιση, δομές αλληλεγγύης. 
 
ΟΙ αγρότες που παλεύουν ενάντια στο ασφαλιστικό-σφαγείο πρέπει αν γυρίσουν την πλάτη στη ρατσιστική Χρυσή Αυγής και να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια τα μνημόνια, το ρατσισμό και το σφαγείο του ασφαλιστικού της κυβέρνησης.  Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες με νομιμοποίηση είναι άμεση στήριξη για τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΓΑ. Εργάτες γης ασφαλισμένοι σημαίνει χτύπημα της μαύρης και ανασφάλιστης δουλειάς όπως στη Ν.Μανωλάδα και ενίσχυση για τα Ασφαλιστικά Ταμεία. 
 Πάλη για να τελειώνουμε μία και καλή με τη Χρυσή Αυγή που κάνει πλάτες σε όλες αυτές τις πολιτικές.
 
Εργαζόμενοι, φοιτητές και αγρότες ενωμένοι αν δώσουμε μαζί τη μάχη για να νικήσουμε!
 
Read 5389 times Last modified on Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 20:19

Latest from ΚΕΕΡΦΑ