Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 12:13

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων INTRACOM για τη διεθνή μέρα δράσης κατά του ρατσισμού στις 19 Μάρτη Featured

Written by 
Rate this item
(1 Vote)
Intra_9.jpg
Παιανία, Τετάρτη, 10.02.2016
 
Συνάδελφοι/-ισες,
 
Την Πέμπτη, 28.1. μέλη του Δ.Σ. παρέδωσαν τη σημαντική ποσότητα εφοδίων που συγκεντρώθηκαν από την αλληλεγγύη των συναδέλφων σε 2 δομές υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στον Ελαιώνα και στην Αθήνα, όπου υποδέχθηκαν τα εφόδια με συγκίνηση κι ενθουσιασμό, στέλνοντας τις ευχαριστίες τους σε όσους συνέτρεξαν στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Τα θύματα των πολέμων, της φτώχειας, της πείνας και των διώξεων, οικογένειες ολόκληρες που θαλασσοπνίγονται για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την απόλυτη φτώχεια, χρειάζονται τον ανθρωπισμό και την ολόπλευρη αλληλεγγύη μας για όσο διαρκεί η προσφυγική και η μεταναστευτική κρίση. Έτσι θα χρειασθεί και στο μέλλον να επαναλάβουμε αυτή την πρωτοβουλία.
 
Ταυτόχρονα αντιλαμβανόμαστε ότι αποτελούν κι αυτοί θύματα – και μάλιστα με τραγικό τρόπο, ακόμη και με πολεμικές καταστροφές – της κρίσης του συστήματος που έχει πλήξει και την τεράστια πλειοψηφία του λαού στη χώρα μας κι αλλού.   
 
Επισημαίνουμε επίσης ότι είναι παράλογο να αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες απλά σαν  οικονομικό κόστος. Όχι μόνο γιατί οι μετανάστες βοήθησαν την ανάπτυξη των ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών στο παρελθόν, αλλά γιατί ακόμη και σήμερα, ιδιαίτερα στη γερασμένη Βόρεια Ευρώπη υπάρχουν δουλειές και χρειάζονται οι μετανάστες για τη διατήρηση της οικονομίας τους - και ήδη χρησιμοποιούνται, ιδιαίτερα οι πιο εξειδικευμένοι. Γενικότερα η εργασία όλων των μεταναστών  μπορεί να παράξει τους πόρους για να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες έχουν, ακριβώς όπως και των ευρωπαίων εργατών. Δεν είναι φυσικό φαινόμενο ο πόλεμος και η ανεργία, είναι ο παραλογισμός ενός συστήματος σε κρίση που οδηγεί σ’ αυτή την κατάσταση. 
 
Δε  δεχόμαστε το επιχείρημα ότι δε «χωράνε» οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ευρώπη για τους ίδιους λόγους που δε δεχόμαστε το επιχείρημα ότι δε «χωράνε» και οι έλληνες άνεργοι, γενικότερα οι ευρωπαίοι άνεργοι, δε χωράνε οι μισθοί μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα σαν εργαζόμενοι.
 
Στα πλαίσια της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, μέλη του Σωματείου μας και με τη στήριξη του Δ.Σ. συμμετείχαν στο μεγάλο αντιρατσιστικό-αντιπολεμικό καραβάνι στον Έβρο στις 23-24/1 από σωματεία εργαζομένων κι άλλες συλλογικότητες απ’ όλη την Ελλάδα. Απαίτησαν δυναμικά: ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες και μετανάστες, όχι στους φράχτες και στα ρατσιστικά στρατόπεδα – να οργανωθούν πραγματικοί χώροι φιλοξενίας. Όχι στη Frontex και κάθε στρατιωτική αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, όχι στην Ευρώπη-φρούριο, όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Επίσης συναντήθηκαν και με Τούρκους αντιρατσιστές στην άλλη πλευρά των συνόρων, την ίδια ώρα που μεγάλες παρόμοιες διαδηλώσεις γίνονταν στο Καλαί στη Μάγχη, στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, κ.ά.
 
Στην ίδια κατεύθυνση, συνεχίζοντας τις αντιρατσιστικές δράσεις, το Σωματείο έχει ήδη ανακοινώσει τη στήριξη και συμμετοχή του στη διεθνή ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 19 Μάρτη 2016 και τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται από την ΚΕΕΡΦΑ, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, συνδικάτα κ.ά. στην Αθήνα, σε άλλες 7 πόλεις στην Ελλάδα , ταυτόχρονα με πλήθος πόλεις στο εξωτερικό.
 
Το Δ.Σ
Read 2586 times Last modified on Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 12:22

Latest from ΚΕΕΡΦΑ