Pride-2017

Όλες/οι στο Athens Pride 2017
Σάββατο 10 Ιούνη, Πλατεία Συντάγματος

Στηρίζουμε και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο φεστιβάλ περηφάνιας Athens Pride για να παλέψουμε για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ενάντια στην ομοφοβία, την καταπίεση και τους φασίστες. Οι διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο, το χρώμα, την εθνικότητα, τη θρησκεία έχουν σκοπό να διασπάσουν τον κόσμο που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και τα μνημόνια. Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι ΛΟΑΤΚΙ+, οι γυναίκες, οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες «αποδιοπομπαίοι τράγοι» ενός συστήματος που η κρίση του βυθίζει στη φτώχεια ένα ολόκληρο πλανήτη.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΚΕΕΡΦΑ, Πρωτομαγιά αντίστασης και αλληλεγγύης στην προσφυγιά

Φωτο Αγγελος Καλοδούκας και Μάριος Λώλος, Εργατική Αλληλεγγύη

Στους δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά και πολλών άλλων πόλεων, χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες βάδισαν πλάι-πλάι με πρόσφυγες από τα στρατόπεδα τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά και ανοίγοντας ένα νέο γύρο διεκδικήσεων. Η φετινή Πρωτομαγιά έστειλε μήνυμα αντίστασης στα νεά μνημόνια της φτώχειας αλλά και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στην Αθήνα, χέρι-χέρι με τα συνδικάτα διαδήλωσαν πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά. Έφτασαν με πούλμαν από τα στρατόπεδα του Ελληνικού και της Μαλακάσας. Μέσα στα στρατόπεδα οι προσπάθειες να τους κρατήσουν μακρυά από τις εργατικές διαδηλώσεις πέφτουν στο κενό, καθώς οι πρόσφυγες θέλουν να παλέψουν ενάντια στην γκετοποίηση και τον αποκλεισμό από τις πόλεις. Τα οργανωμένα κατεβάσματα μαζί με τη ΚΕΕΡΦΑ έχουν τονώσει την αυτοπεποίθηση κόσμου που παλεύει για να ανοίξουν τα σύνορα και να ανοίξουν οι πόλεις.

Οι πρόσφυγες από την κατάληψη του City Plaza έδωσαν το δικό τους χρώμα στη διαδήλωση. Παρών έδωσαν και εργάτες μετανάστες από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν με το πανό τους.

Την ίδια ώρα στον Πειραιά στην συγκέντρωση του εργατικού συντονισμού σωματείων με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ βρέθηκαν οι πρόσφυγες από το στρατόπεδο του Σχιστού. H αντιρατσιστική και αντιφασιστική Πρωτομαγιά στον Πειραιά ήρθε μόλις τρεις μέρες μετά το μπλοκάρισμα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που επιχείρησαν αποτυχημένα να στήσουν ρατσιστική φιέστα έξω από το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά.

Θα συνεχίσουμε ενάντια στις πολιτικές της Ευρώπης φρούριο και τα στρατόπεδα προσφύγων του Μουζάλα.

Για να τελειώνουμε με τον αποκλεισμό στα στρατόπεδα και να μπουν οι πρόσφυγες στις πόλεις και τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.

Για να πάνε οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή και να μπει τέλος στο πογκρόμ που στήνουν στον Ασπρόπυργο κατά των μεταναστών εργατών γης.

Για μια Ευρώπη χωρίς φράχτες, ρατσισμό και νεοναζί, για να ηττηθούν οι Λεπέν και να μπουν στους υπονόμους της ιστορίας.


1η ΜΑΗ
Για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, πόλεμο, φτώχεια

∆ΙΑ∆ΗΛΩΣΗ
Αθήνα, Μουσείο-Πολυτεχνείο, 10.30πµ
Πειραιάς, Πασαλιµάνι, 10πµ

Εργάτες ενωµένοι, ποτέ νικηµένοι
Όχι στην ΕΕ-φρούριο - Ανοιχτά σύνορα
Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Τσακίστε τους νεοναζί

Η 1η Μάη είναι µέρα ενότητας και αγώνα των εργατών και των εργατριών όλου του κόσµου. Μέρα αγώνα για ένα κόσµο χωρίς εκµετάλλευση, καταπίεση, ρατσισµό, πόλεµο και φασισµό.
Απεργούµε και διαδηλώνουµε για να µπει τέλος στις πολιτικές των µνηµονίων που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση παντού ενώ πλουτίζουν µια χούφτα Τραπεζίτες και βιοµηχάνους.

Tετάρτη, 8 Μάρτη, 7μμ, Πλ. Κλαυθμώνος
Διεθνής Μέρα ενάντια στην καταπίεση των γυναικών

Κάτω τα χέρια από τις γυναίκες
ΟΧΙ στο σεξισμό, ΟΧΙ στην Ισλαμοφοβία
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι

Διαδηλώνουμε στις 8 Μάρτη

Σε συγκέντρωση και πορεία στις 8 Μάρτη, στις 7μμ από την πλ. Κλαυθμώνος στο Σύνταγμα καλούν οι γυναικείες οργανώσεις, στα πλαίσια κινητοποιήσεων που αναμένεται να γίνουν σε 30 χώρες.

 


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ,
ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΣΕΞΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Από τον Έβρο μέχρι το Μεξικό, γκρεμίστε τους φράχτες, ανοίξτε τα σύνορα!
Φέρτε τους πρόσφυγες στην Αθήνα και στις πόλεις, κλείστε τα στρατόπεδα στα νησιά τώρα!
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Την ώρα που θα ορκίζεται ο Τράμπ στις ΗΠΑ ως νέος πλανητάρχης, θα βγεί μαζικά το κίνημα στους δρόμους της Αμερικής για να δώσει μια μεγάλη προειδοποίηση. Τυατόχρονα σε δεκα΄δες πολεις σε όλο τον Πλανήτη υπάρχει ξεσηκωμός κατά του Τράμπ: Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πολωνία, Ιρλανδία, Αυστραλία, Καναδάς κλπ.
Στην Ελλάδα θα γίνουν διαδηλώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννενα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Βόλο, τη Ξάνθη.
Υπάρχει μηδενική ανοχή στο νέο πλανητάρχη των ΗΠΑ που υπόσχεται να χτίσει φράχτη εκατοντάδων χιλιομέτρων για να φράξει την είσοδο στους φτωχούς μετανάστες. Μηδενική είναι η ανοχή στις σφαίρες αστυνομικών που αφαιρούν ζωές μαύρων. Μηδενική είναι και η ανοχή για την πολιτική επίδειξης ισχύος για την επιβολή της ηγεμονίας στους ανταγωνιστές με απειλή απλώματος των αιματοβαμένων επεμβάσεων στην Μ. Ανατολή και το Αφγανιστάν στον Ειρηνικό Ωκεανό με την Κϊνα πρώτο στόχο!
Είμαστε στο πλευρό τους!ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Συγκέντρωση κατά του Τραμπ και αλληλεγγύης στο κίνημα στις ΗΠΑ,
Σάββατο, 21 Γενάρη, Σύνταγμα, 4μμ.

  • STOP στον ΤΡΑΜΠ, τον πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού, του κέρδους
  • Από τον Έβρο μέχρι το Μεξικό, γκρεμίστε τους φράχτες
  • Κλείστε τις βάσεις, ανοίξτε τα σύνορα
  • Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες
  • Φέρτε τους όλους τώρα στην Αθήνας και στις πόλεις, κλείστε τα στρατόπεδα προσφύγων στα νησιά
  • Στη Φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Στον Τράμπ, τον πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού, της απληστείας των πολυεθνικών, του κέρδους απαντάμε με την παγκόσμια αντίσταση. Κινήματα από όλη την Ευρώπη συντονιστήκαμε σε ένα γύρο διαδηλώσεων κατά του Τράμπ σε αλληλεγγύη με το κίνημα στις ΗΠΑ που ξεσηκώνεται κατά του Τράμπ: Βρετανία, Ιρλανδία, Γερμανία, Λισσαβώνα, Δανία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Καναδάς, Αυστραλία.

20/1/2017, inauguration of Donald Trump as president.

Demonstration at Syntagma sq., Saturday 21 January, at 4pm.

Poster

20/1/2017, Trump est investi président des Etats-Unis.

Rassemblement a Syntagma, Samedi 21 Janvier, a 16h.

Affiche

20/1/2017, ορκίζεται o Τράμπ πρόεδρος των ΗΠΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 21 ΓΕΝΑΡΗ 4μμ

 

Στις 2021 Γενάρη με αφορμή την ορκωμοσία Τράμπ βγαίνει μαζικά το κίνημα στους δρόμους της Αμερικής για να δώσει μια μεγάλη προειδοποίηση. Υπάρχει μηδενική ανοχή στο νέο πλανητάρχη των ΗΠΑ που υπόσχεται να χτίσει φράχτη εκατοντάδων χιλιομέτρων για να φράξει την είσοδο στους φτωχούς μετανάστες. Μηδενική είναι η ανοχή στις σφαίρες αστυνομικών που αφαιρούν ζωές μαύρων. Μηδενική είναι και η ανοχή για την πολιτική επίδειξης ισχύος για την επιβολή της ηγεμονίας στους ανταγωνιστές με απειλή απλώματος των αιματοβαμένων επεμβάσεων στην Μ. Ανατολή και το Αφγανιστάν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Είμαστε στο πλευρό τους!ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλου
Τρίτη 6 Δεκέμβρη Προπύλαια 11 πμ

Η εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια από τον αστυνομικό Κορκονέα με ευθεία βολή περιστρόφου ξεσήκωσε μία θυελλώδη εξέγερση της νεολαίας και των εργαζόμενων, με αποχές, καταλήψεις και απεργίες.

Σελίδα 1 από 11
best post