Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 22:39

Διεθνής Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατά του ρατσισμού και του φασισμού Αθήνα, 14-15 Οκτώβρη 2017 Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνής Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατά του ρατσισμού και του φασισμού

Αθήνα, 14-15 Οκτώβρη 2017, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ρουφ, Πειραιώς και Εγχελιδών

Σε όλη την Ευρώπη το κίνημα κατά του ρατσισμού και του φασισμού υψώνει την φωνή του για να μπει φρένο στις πολιτικές της Ευρώπης φρούριο που στρώνουν το έδαφος στην ακροδεξιά και τους φασίστες. Η αντίσταση στην Γαλλία, την Βρετανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία βάζει φρένο στις φιλοδοξίες των ρατσιστών δημαγωγών που στοχοποιούν τους μουσουλμάνους για να διασπάσουν την αντίσταση στις πολιτικές της διαρκούς λιτότητας, της φτώχειας και των αιματοβαμμένων  ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Οι αγώνες του κινήματος δίνουν φωνή στους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να αντισταθούν στις ρατσιστικές πολιτικές, τις επιθέσεις και τον νεοναζισμό.
Βρεθήκαμε στο πλευρό των εργατών γης στη Γκορυτσά Ασπροπύργου κατά των ρατσιστικών επιθέσεων στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν περνάει η απόπειρα της Χρυσής Αυγής να κρυφτεί πίσω από το προσωπείο των αγανακτισμένων κατοίκων.

Στηρίξαμε τους μετανάστες εργάτες στην εταιρία Κ.Γεωργίου στον Αυλώνα, οι οποίοι με την πολυήμερη απεργία τσάκισαν το ρατσισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία.
Βρεθήκαμε στα στρατόπεδα προσφύγων δυναμώνοντας την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ενάντια στα ψέματα του Μουζάλα και τις κατασταλτικές εξορμήσεις κατά των καταλήψεων στέγης.
Μαζί με τους απεργούς της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν αφήσαμε την ΕΡΤ να προβάλει τις ομιλίες στις εκδηλώσεις μίσους του φύρερ Μιχαλολιάκου.

Η δολοφονική απόπειρα κατά του φοιτητή  Αλέξη Λάζαρη  απαντήθηκε από ένα μαζικό κίνημα που διεκδικεί να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια των φασιστών.
Η χρεοκοπία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου πήγε χέρι-χέρι με τοςυ πιό ανοιχτούς συμβιβασμούς, με την συνέχιση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, τα κλειστά σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης , τα γκέτο έξω από τις πόλεις, τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των Ρομά.
Φέτος η 18 Μάρτη έδειξε τις δυνατότητες του αντιφασιστικού και αντιφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.
Με  την ίδια ορμή, έχουμε να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις δράσεις μας ώστε να πάρουμε πρωτοβουλίες διεθνείς αλλά και να συνεχίσουμε τη μάχη για να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι. Έχουμε να συνεχίσουμε τη μάχη για μπούνε οι πρόσφυγες  στις πόλεις και τα παιδιά τους στα σχολεία.
Το Σεπτέμβρη, στην τέταρτη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα θα κλιμακώσουμε την αντιφασιστική δράση απαιτώντας να κλείσουν τα Γραφεία των νεοναζί δολοφόνων με δυναμική πορεία στα Κεντρικά Γραφεία στη Μεσογείων.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κοινότητες μεταναστών και τις συλλογικότητες των προσφύγων, την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ, τους Ρομά, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών να στηρίξουν την Διεθνή Συνάντηση κατά του Ρατσισμού να δώσουν παρών στην Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Read 6223 times Last modified on Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 23:14