Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 23:36

Μετά τον άδικο χαμό του Μάριου στο Μενίδι, καμία ανοχή σε ρατσιστικά ξεσπάσματα μίσους Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Μετά τον άδικο χαμό του Μάριου στο Μενίδι, καμία ανοχή σε ρατσιστικά ξεσπάσματα μίσους

Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και την αμέριστη μας συμπαράσταση στην οικογένεια της εκπαιδευτικού, που έχασε το παιδί της από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο χώρο του σχολείου στο Μενίδι.

Η οργή και η αγανάκτηση για τον άδικο χαμό του Μάριου χρειάζεται να στραφεί ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους που δυναμώνουν τα δίχτυα της εγκληματικότητας σε γειτονιές ρημαγμένες από την φτώχεια και την ανεργία, διαλύοντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και κάνοντας κόλαση τη ζωή στην περιοχή.

Υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις, που με τα μνημόνια έφεραν τη μαζική ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε χιλιάδες κόσμου στο Μενίδι και σε όλη την Ελλάδα.

Υπεύθυνες είναι οι πολιτικές των κυβερνήσεων που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, έκλεισαν εργοστάσια και διέλυσαν τις κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες, εξαφάνισαν το κράτος πρόνοιας για τους άνεργους, τους φτωχούς και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αυτές οι πολιτικές σπρώχνουν απελπισμένους στα χέρια των συμμοριών των μεγαλεμπόρων του λευκού θανάτου και των εγκληματικών τους δικτύων με την κάλυψη η και την διεύθυνση αστυνομικών.

Η θλίψη και η αγανάκτηση δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση κραυγή για ρατσιστικά πογκρόμ κατά των Ρομά με μια λογική συλλογικής ευθύνης ολόκληρου πληθυσμού για το συγκεκριμένο αποτρόπαιο έγκλημα. Πολύ σωστά στη διαμαρτυρία των κατοίκων του Μενιδίου την Κυριακή 11 Ιούνη απομονώθηκαν οι νεοναζί και οι ρατσιστές, που επεδίωκαν να στραφεί η πορεία κατά των Ρομά. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι υπόδικοι για εγκληματική οργάνωση δολοφόνων χρειάζεται να απομονωθούν αποφασιστικά από όλους.

Η μαζική αστυνόμευση κατά μιας ολόκληρης ομάδας των Ρομά,  την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει περισσότερη λιτότητα και σπέρνει ακόμη περισσότερη εξαθλίωση, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Θα μετατρέψει μια ολόκληρη περιοχή σε σιδερόφραχτο γκέτο, σε πεδίο μάχης με νεκρούς στο όνομα της τάξης και της ασφάλειας.Ο άδικος χαμός του Μάριου δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για πολιτικές οι οποίες, όπου εφαρμόστηκαν έφεραν μεγαλύτερη αποξένωση και δυστυχία για όλους, όπως έγινε στη Γαλλία στα προάστια των φτωχών και εξαθλιωμένων.

Η αγανάκτηση και η οργή χρειάζεται να βρει διέξοδο σε μαζικούς συλλογικούς αγώνες κατά του συστήματος που γεννάει την απόλυτη φτώχεια για τους πολλούς ενώ μοιράζει κέρδη για μια χούφτα πλούσιων επιχειρηματιών. Έτσι θα ξεριζώσουμε τις συνθήκες που ρίχνουν στην εγκληματικότητα για την επιβίωση τμήματα της κοινωνίας, ανοίγοντας την πόρτα του τρελοκομείου και το αλληλοφάγωμα των φτωχών.

Read 3500 times

Latest from KΕΕΡΦΑ