Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 16:43

Να βάλουμε φρένο στο ρατσιστικό κατήφορο της κυβέρνησης σε βάρος των Ρομά Featured

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ

ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Να βάλουμε φρένο στο ρατσιστικό κατήφορο της κυβέρνησης σε βάρος των Ρομά

Οι απειλές του κ. Αγγελάκα στη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους των Ρομά ότι «θα κατεδαφίσει για παραδειγματισμό»  δώδεκα δήθεν ακατοίκητες κατοικίες στο καταυλισμό Ρομά του Χαλανδρίου δεν αφήνουν περιθώριο για τις ρατσιστικές προθέσεις της κυβέρνησης. 

Δεν μας προκαλεί κατάπληξη ότι πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που αγωνιά να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους και γι αυτό ξεκινά διώξεις σε  Δημάρχους όπως τον Σίμο Ρούσο του Χαλανδρίου που δεν επιτρέπουν τους επανελέγχους συμβάσεων-απολύσεις.

Ετούτη η κυβέρνηση παίζει τα πιο βρόμικα ρατσιστικά παιχνίδια μετατρέποντας τους Ρομά σε αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία  της πολιτικής της που φέρνει απολύσεις και ληστεία μέσω του ΕΝΦΙΑ σε βάρος των εργαζόμενων.

Στην Γαλλία, οι κατεδαφίσεις κατοικιών των Ρομά άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες του Λεπέν. Η κυβέρνηση με αυτές τις επιλογές κάνει δώρα στους νεοναζί επιδιώκοντας να κερδίσει τους ψήφους τους στη Βουλή για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατεδάφιση χρειάζεται η ίδια η κυβέρνηση του Σαμαρά που με τη πολιτική της αναβιώνει τις πιο μαύρες σελίδες διωγμών των Ρομά αντί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για  ανθρώπινες συνθήκες κατοικίας, στέγης, δουλειάς.

Στη Διεθνή Συνάντηση στις 11 και 12 Οκτώβρη θα συζητήσουμε πώς θα σταματήσουμε το ρατσισμό που ανοίγει το δρόμο στους νεοναζί σε όλη την Ευρώπη.

Να δώσουμε παρών στη κινητοποίηση κατά των κατεδαφίσεων από τις μπουλντόζες της κυβέρνησης την Τρίτη 30/9 στις 5πμ.

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ,6932828964

 

 

 

Read 1492 times Last modified on Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 19:47

Latest from ΚΕΕΡΦΑ