Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 17:38

Να μην θυσιαστεί ξανά το δικαίωμα στην ιθαγένεια για το χατίρι του Καμένου Featured

Written by 
Rate this item
(3 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Να μην θυσιαστεί ξανά το δικαίωμα στην ιθαγένεια για το χατίρι του Καμένου

Η αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για την ιθαγένεια είναι μια κίνηση που γεννά ανησυχία στο κόσμο που παλεύει για να δοθεί το δικαίωμα σε όλα τα παιδιά των μεταναστών.

Είναι απαράδεκτο ότι για να εξασφαλιστεί «κυβερνητική συνοχή» του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛΛ, σε ενδεχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα Συμφωνία-μνημόνιο παζαρεύεται το περιεχόμενο και η ημερομηνία συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. Μέχρι που θα φτάσει άραγε ο σφαγιασμός του δικαιώματος στην ιθαγένεια που ξεκίνησε άλλωστε με την προσαρμογή στα απαράδεκτα «κριτήρια» του Συμβουλίου της Επικρατείας;

 

Οι ΑΝΕΛΛ με την ξενοφοβική και ρατσιστική τους ατζέντα απειλούν να τορπιλίσουν το δικαίωμα την ιθαγένεια, κάτι που άλλωστε είχαν διακηρύξει από την αρχή της συμμετοχής τους στη κυβέρνηση.

Μήπως για να διευρυνθεί μια πλειοψηφία υπέρ της νέας συμφωνίας με την άγρα ψήφων από νεοδημοκράτες βουλευτές θα εγκαταλειφθεί συνολικά το δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά;

Η κινητοποίηση των κοινοτήτων μεταναστών, της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ «Μηδενική Ανοχή» και της ΚΕΕΡΦΑ την Τρίτη 16 Ιούνη με την συμμετοχή παιδιών και γονέων έστειλε το μήνυμα ότι είναι ώρα να δοθεί το δικαίωμα αυτό και στις διακόσιες χιλιάδες παιδιά μεταναστών χωρίς αποκλεισμούς.

Αγωνιζόμαστε για να ξηλωθούν τα μνημόνια τόσο του ρατσισμού όσο και της λιτότητας.

Ας μην διανοηθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο κυνήγι «κουκιών» για την νέα συμφωνία-μνημόνιο να υποβαθμίσει ώριμα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως αυτό της ιθαγένειας.

Φέρτε αμέσως στη Βουλή νομοσχέδιο για την ιθαγένεια χωρίς αποκλεισμούς!

Read 6526 times Last modified on Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 10:15

Latest from ΚΕΕΡΦΑ