Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 17:09

Πικετοφορία αλληλεγγύης στους 114 μετανάστες, έξω από το κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής τη Δευτέρα 3/7 στις 7:30 μ.μ Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΚΕΕΡΦΑ)
ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 114 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Οι 114 πρόσφυγες και μετανάστες που ξεβράστηκαν  στα Χανιά είναι καλοδεχούμενοι. Είναι θύματα των πολέμων,  των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της ανείπωτης φτώχειας που έχει επιβληθεί στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

 Η κυβέρνηση  αντιμετωπίζει τους μετανάστες χρησιμοποιώντας όλο το ρατσιστικό νομικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων. Πιστή στις πολιτικές επιταγές της Ευρώπης – φρούριο συλλαμβάνει και φυλακίζει τους μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση των χωρών τους και τους κλείνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως αυτά στην Αμυγδαλέζα. Αρνείται να νομιμοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους που ζουν και δουλεύουν δεκαετίες στην Ελλάδα ενώ έχει δώσει ιθαγένεια σε ένα πολύ περιορισμένο αριθμό παιδιών.


Την ίδια στιγμή που στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη μέση Ανατολή, συμμετέχει στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου, αναβαθμίζει τα βάση τα Σούδας ποδοπατά τα δικαιώματα των προσφύγων εφαρμόζοντας τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας ενάντια στους πρόσφυγες.
Οι Δήμοι εξαιτίας του «Καλλικράτη» και των περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης έχουν απογυμνωθεί από υπηρεσίες και προσωπικό με αποτέλεσμα η φροντίδα των προσφύγων είτε να ανατίθεται σε ΜΚΟ είτε να στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά εθελοντών.

Αυτές οι πολιτικές επιλογές καλλιεργούν συνεχώς το έδαφος για την ανάπτυξη φασιστικών αντιλήψεων, πρακτικών και επιθέσεων.

Αυτή η πραγματικότητα βρίσκεται πίσω από την βάρβαρη και ρατσιστική αντιμετώπιση της αστυνομίας στα Χανιά απέναντι στους 114 μετανάστες και δεν μπορεί να κρυφτεί με επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις της αστυνομικής διεύθυνσης. Οι μετανάστες είναι κρατούμενοι μέσα σε άθλιες συνθήκες. Σε συνθήκες καύσωνα στηρίζονται σε ανεμιστήρες που φέρνουν εθελοντές από τα σπίτια τους την ίδια ώρα που ο Δήμος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Απαγορεύεται να βγουν στην αυλή του κτηρίου της Παλιάς Ηλεκτρικής. Ανάμεσά τους βρίσκονται και παιδιά. Εξεγείρονται για να μην χωριστούν οι οικογένειες.

Καλούμε σε πικετοφορία έξω από το κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής τη Δευτέρα 3/7 στις 7:30 μ.μ.Διεκδικούμε:
Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι και οι 114 μετανάστες.
Να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες.
Να δοθούν χαρτιά και άδεια παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Νομιμοποίηση των μεταναστών - ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά.

Read 3182 times Last modified on Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 15:49

Latest from KΕΕΡΦΑ