Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 18:24

Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

KEERFA-Sxoleia-OCT-2016-poster-A1ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας
Απεργίες και καταλήψεις για μαζικούς διορισμούς και αύξηση της χρηματοδότησης στην εκπαίδευση
Ανοίξτε τις πόλεις και κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-γκέτο προσφύγων


Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των εργαζόμενων γονιών και των μαθητών που υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία. Είναι ο ίδιος κόσμος, που υποδέχτηκε πέρυσι τις προσφυγομάνες με τα παιδιά τους στα νησιά του Αιγαίου, έδωσε την αλληλεγγύη του απλόχερα στους πρόφυγες, συγκλονισμένος και εξοργισμένος από τον πνιγμό των μικρών Αυλάν.

Για τους κατατρεγμένους των πολέμων ανοίγουμε τα σύνορα, τις πόλεις, τα σχολεία και τις καρδιές μας. Αντίπαλος μας δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά οι κυβερνήσεις που συμμετέχουν στις πολεμικές επεμβάσεις και τους  βομβαρδισμούς, που ρημάζουν χώρες σαν την Συρία και το Αφγανιστάν και φορτώνουν στις πλάτες μας μνημόνια και περικοπές στα σχολεία και τα νοσοκομεία, εξαθλιώνοντας την ζωή μας.

Η ισότιμη πρόσβαση όλων των προσφυγόπουλων στη μορφωτική διαδικασία είναι απαίτηση των εκπαιδευτικών σωματείων και του αντιρατσιστιού κινήματος και υποχρέωση του κράτους, που απορρέει από νόμους και διεθνείς συμβάσεις. Και αυτό δεν εξασφαλίζεται, όταν  το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί Δομές Υποστήριξης για την Εκπαίδευση τους, στις 2μμ, μετά δηλαδή τα πρωινά μαθήματα. Η αναγκαιότητα των τάξεων υποδοχής δεν συνεπάγεται την «γκετοποίηση» των προσφυγόπουλων μέσα στα σχολεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να γυρίσουν την πλάτη στις ρατσιστικές κραυγές μίσους και στα ψέματα και να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Ας διαγράψουν το χρέος για να βρουν λεφτά! Η διάλυση του δημόσιου σχολείου με την έλλειψη εκπαιδευτικών και την υποχρηματοδότηση σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί εμποδίζονται να μορφώσουν τα παιδιά, τα σχολεία ρημάζουν γιατί δεν υπάρχουν καθαρίστριες, φύλακες και υλικά. Η διάλυση της δημόσιας υγείας είναι η πραγματική βόμβα που απειλεί την υγεία όλων. Λένε ψέματα όσοι φορτώνουν την ευθύνη για όλα αυτά στους πρόσφυγες αντί στις κυβερνήσεις που είναι υπεύθυνες.
Κραυγάζουν για προσφυγόπουλα-«υγειονομικές βόμβες» διαδίνοντας ψευδώς ότι έρχονται χωρίς εμβολιασμό στα σχολεία. Στη πραγματικότητα, ΟΛΑ τα παιδιά είναι εμβολιασμένα και αυτά που κινδυνεύουν σε κάθε περίπτωση είναι αυτά που δεν έχουν εμβολιαστεί!
Είναι υποκριτική η αντιμετώπιση «και εμείς δεν είμαστε ρατσιστές αλλά πρώτα να λύσουν τα προβλήματα και μετά να φέρουν προσφυγόπουλα στα σχολεία» λες και επειδή οι κυβερνήσεις δεν διορίζουν εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες πρέπει να δεχόμαστε να κλείνουν τα σχολεία! Ζούμε μαζί, παλεύουμε μαζί, κατακτούμε μαζί!

Τα σχολεία είναι γεμάτα από παιδιά μεταναστών γιατί οι εκπαιδευτικοί κατάχτησαν το δικαίωμα για ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών με αγώνες και έχουν εμπειρία στην ένταξη  των παιδιών, που δεν ξέρουν την ελληνική γλώσσα. και αποτελεί κέρδος να μοιραζόμαστε όλοι τον πλούτο του πολιτισμού και της εμπειρίας που έφεραν από τις χώρες τους. Είναι ρατσιστικό ψέμα ότι «δεν μπορούν να κατανοήσουν τον ανώτερο τάχα δυτικό πολιτισμό». Τον γνώρισαν από πρώτο χέρι όταν οι έξυπνες βόμβες έπεσαν στα σχολεία, τα σπίτια και τις γειτονιές τους από τα ΝΑΤΟϊκά αεροπλάνα. Εμείς διαδηλώναμε κατά του πολέμου με απεργείες και κλείνοντας σχολεία το 2003!

Η πολιτική της κυβέρνησης με τη στήριξη της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και το άνοιγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης-γκέτο έξω από τις πόλεις είναι η άλλη όψη των μνημονίων που διαλύουν και τα δημόσια σχολεία. Γι΄ αυτό και κανένας δεν συγκινείται από τον υποκριτικό αντιρατσισμό του Φίλη. Ίσα-ίσα, η καθυστερημένη ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία σε ξέχωρη απογευματινή ζώνη χωρίς να εξασφαλίζουν πόρους και προσωπικό, με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς δίνουν το έδαφος για την προπαγάνδα των κάθε είδους αντιδραστικών.

Στα σχολεία και στις γειτονιές δεν χωράνε οι φασίστες. Γυρνάμε την πλάτη στις  ρατσιστικές κραυγές των πολιτικάντηδων της Δεξιάς, τα ψέματα και τη προπαγάνδα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που βάζουν στο στόχαστρο την αλληλεγγύη για να φορτώσουν μίσος τον κόσμο για τους φτωχούς και κατατρεγμένους πρόσφυγες, αποπροσανατολίζοντας για το ποιος φταίει για τα προβλήματα στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι εκείνοι που μισούν τους αγώνες των εργατών και της νεολαίας, έστηναν τάγματα εφόδου, δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν και χτυπώντας δολοφονικά τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Το 1992 χάραζαν αγκυλωτούς σταυρούς στα μέτωπα μαθητών.


Πώς συνεχίζουμε;
Οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε για ανοιχτά σχολεία για όλους, που να χωράνε όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με την άμεση λήψη ειδικών αντισταθμιστικών μέτρων για τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών. Την ίδια ώρα, αντιστεκόμαστε στις μνημονιακές πολιτικές, τις περικοπές και τους μηδενικούς διορισμούς, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών που υπονομεύονται και με το Νέο Λύκειο του Λιάκου και του Φίλη.
-Οργανώνουμε τη μαζική συμμετοχή όλων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 25 Οκτώβρη.
-Οργανώνουμε την Πανεργατική Απεργία στις 10 του Νοέμβρη.
-Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου προχώρησαν σε  κατάληψη διατρανώνοντας ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι και ότι δεν ανέχονται το ρατσισμό. Δείχνουν το δρόμο για όλους!
-Καλούμε τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κλιμακώσουν την δράση και να προχωρήσουν σε δυναμικές απεργίες στη παιδεία για να επιβάλουμε μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης
-Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης να προχωρήσουν σε συνελεύσεις για να εκφράσουν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα.
Να επικοινωνήσουν με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων τους για να συντονίσουν τις δράσεις για:     
-Πλήρη  και ουσιαστική ένταξη τους στα δημόσια σχολεία, σε ένα περιβάλλον δεμένο με τη γειτονιά και την κοινωνία.
-Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και χρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου όχι κατασπατάληση εκατομμυρίων στα χέρια των ΜΚΟ.
-Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής και λύση των στεγαστικών προβλημάτων. Προσλήψεις μονίμων καθαριστριών και φυλάκων, τραπεζοκόμων.
-Να απομονώσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που στήνουν «επιτροπές αγανακτισμένων» γονέων και κατοίκων.
Η ΚΕΕΡΦΑ σας καλεί να οργανώνουμε την θερμή υποδοχή των προφυγόπουλων σε κάθε σχολείο και να αγωνιστούμε μαζί για να κερδίσουμε συλλόγους εκπαιδευτικών και γονιών, φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές σχολείων για την κλιμάκωση της κινητοποίησης για να σώσουμε τα σχολεία απο την καταστροφική πολιτική των μνημονίων.

 

Read 5897 times Last modified on Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 00:46

Latest from ΚΕΕΡΦΑ

garage door opener repair boise