ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας ως - απάντηση στον πρέσβη του Πακιστάν στην Αθήνα κ.Χάλεντ Ουσμάν:  “Να ματαιώσουμε τα σχέδια απέλασης του Τζαβέντ Ασλάμ και ποινικοποίησης της δράσης της Πακιστανικής Κοινότητας…
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ  Όχι στην τροπολογία ντροπής και διαιώνισης των άδικων ρατσιστικών διακρίσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ Πάει πολύ την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανανεώνει την κατάπτυστη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας με την οποία ο Ερντογάν χρηματοδοτείται με 3 δισ ευρώ ώστε να συνεργαστεί τόσο…

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Θράσος του αφεντικού της Κ.Γεωργίου ΑΕ! Ενω καταδικάστηκε για εξύβριση μετανάστη εργάτη ζητάει να δημοσιοποιήσουμε ότι αθωώθηκε!!  


Η εταιρεία Κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ,  εξέδωσε δελτίου τύπου, σχετικά με  την  καταγγελία του  Πακιστανού εργάτη  Ασιφ   Μαχμούντ,  για τον προπηλακισμό και την εξύβριση ,   πού υπέστη την 30-05-2017, από την εργοδοσία  . Η ενέργεια αυτή   της εργοδοσίας  αποτέλεσε την αφορμή για την πολυήμερη  νικηφόρα απεργία    των  μεταναστών εργατών στην εταιρεία Γεωργία ΑΕ , με την στήριξη της Ομοσπονδίας Εργατουπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος(ΟΕΧΒΕ), του ΕΚΑ, της ΚΕΕΡΦΑ, του Σωματείου Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής , του ΠΑΜΕ, του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια, της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος.


Η διοίκηση της Κ.Γεωργίου ΑΕ επέλεξε τις μέρες της ψήφισης του αντιαπεργιακού νόμου για να επιτεθεί κατά των συνδικάτων, της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοσιογράφων, ότι τάχα συκοφαντήθηκε από τις δηλώσεις και αναρτήσεις τους με τις οποίες κατήγγειλαν την επίδειξη ρατσιτικής εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Είναι ένα δείγμα της ασυδοσίας που θα φέρει στην τάξη των επιχειρηματιών η ψήφιση του αντιαπεργιακού νόμου κατα της δράσης των εργατών στους τόπους δουλειάς.


Στο δελτίο τύπου της η εταιρεία ισχυρίζεται ότι  δήθεν :
1) «τηρεί  απαρέγκλιτα την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία»
2) «είχε παραδώσει στον  απολυμένο εργαζόμενο-μετανάστη όλα τα εργασιακά του έγγραφα»
3) «η εταιρεία  υπέβαλλε  πρώτη μήνυση στον εργαζόμενο»
4) «ότι το δικαστήριο καταδίκασε τον εργαζόμενο και αθώωσε  την εργοδοσία»
Και καλεί  όλους όσοι  έχουν δημοσιεύσει  τα αντίθετα να αποκαταστήσουν την αλήθεια.
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ¨:
Α)   Η εταιρεία  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ, δεν τηρούσε την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία,  και σύμφωνα με την ανακοίνωση το Σωματείου πού  κάλυπτε την απεργία   ( ΟΕΧΒΕ 6-6-2017) οι εργαζόμενοι απεργούσαν  επειδή από την εταιρεία  :
« Δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα.
Δεν υπάρχει ωράριο εργασίας.
Δεν υπάρχουν υπερωρίες.
Δεν υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Δεν υπάρχουν μέτρα ατομικής προστασίας.
Δεν υπάρχουν τουαλέτες.
Δεν υπάρχει πόσιμο νερό.
Δεν υπάρχει ώρα φαγητού.
Υπάρχει όμως γενική τρομοκρατία.»
Η απεργία έληξε επειδή  η εργοδοσία στην τριμερή  πού έγινε  στο υπουργείο εργασίας την 15-06-2017,  συντάχθηκε έγγραφο και η εταιρεία    δέχτηκε ,υπέγραψε    και   ανέλαβε «να τηρήσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις της  για τα ζητήματα  Υ &Α ( υγιεινής και εργασίας ) όσο και για τα ζητήματα πού αναφέρονται στους όρους αμοιβής εργασίας ( λχ ωράριο, διαλλείματα, κλπ)»  ,αναγνωρίζοντας έτσι εγγράφως όλα τα αιτήματα των απεργών και  τις εκ μέρους  μέχρι τότε της παραβιάσεις  της εργατικής νομοθεσίας.
β)  Δεν είχε παραδώσει στον εργαζόμενο- μετανάστη το  ατομικό πιστοποιητικό υγείας του,  πού ήταν το πιο σημαντικό έγγραφο για να μπορεί να βρεί  δουλειά  στον κλάδο . Αλλωστε αυτός  ήταν και ο λόγος πού ο  μετανάστης –εργάτης είχε πάει εκείνη την ημέρα στο εργοστάσιο, όπου αντί για πιστοποιητικό , δέχτηκε προπηλακισμούς και ύβρεις από την εργοδοσία.
Γ)  Για τη μήνυση: η Αλήθεια  είναι ότι ο εργαζόμενος κάλεσε την αστυνομία  και μάλιστα πήγε μαζί με την αστυνομία στο εργοστάσιο, έκανε  πρώτος την μήνυση  για τους προπηλακισμούς και τις ρατσιστικές βρισιές  πού δέχτηκε  και επέμενε σ΄αυτήν ,παρά τις προσπάθειες  της εργοδοσίας να την αποσύρει  
Δ)   Για την απόφαση του δικαστηρίου   το δελτίου τύπου  της εργοδοσίας , υπερβαίνει τα εσκαμμένα και διαστρέφει όσα δέχτηκε το δικαστήριο .
 Το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς  του μετανάστη –εργάτη για τις ύβρεις και τους προπηλακισμούς πού   δέχθηκε από την εργοδοσία και καταδίκασε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας,  Κ Γεωργίου  σε δέκα μήνες φυλάκιση.
Είναι προφανής διαστροφή  της αλήθειας να αποκρύπτει το δελτίου τύπου της εργοδοσίας την καταδίκη  του προέδρου της και είναι θράσος να απαιτεί να δημοσιευτεί η « ψευδής είδηση» , ότι δήθεν αθωώθηκε στη σχετική δίκη  ο πρόεδρός της.   
Το δικαστήριο  ερμήνευσε την  δικαιολογημένη άμυνα του εργαζομένου  στην επίθεση πού δεχόταν , ως σωματική βλάβη και τον καταδίκασε, ωστόσο η απόφαση αυτή δεν είναι τελεσίδικη. Ασκήθηκε έφεση .
Ας αναμένει λοιπόν η εργοδοσία την τελική κρίση της δικαιοσύνης, και μέχρι τότε να εφαρμόζει όσα η απεργία  των μεταναστών-εργατών της επέβαλε  και αυτή  αναγκάστηκε να δεχτεί  και να υπογράψει,  δηλαδή « να τηρήσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις της  για τα ζητήματα  Υ &Α ( υγιεινής και εργασίας ) όσο και για τα ζητήματα πού αναφέρονται στους όρους αμοιβής εργασίας ( λχ ωράριο, διαλλείματα, κλπ)» 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Ανταπόκριση των μελών της ΚΕΕΡΦΑ μέσα από το στρατόπεδο της Μόριας στη Λέσβο. Στην αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ, ο Μουζάλας απαγόρευσε την είσοδο στο στρατόπεδο από την κεντρική πύλη. Μέλη της αψήφισαν τη χυδαία απαγόρευση και μπήκαν, πραγματοποιώντας ενημερωτική περιοδεία και μοίρασαν…
Να αρθεί η απαγόρευση εισόδου της αντιπροσωπείας της ΚΕΕΡΦΑ στο στρατόπεδο της Μόρια. ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ-ΚΕΕΡΦΑ Υψώνουν τείχος σιωπής στο στρατόπεδο της Μόρια κατά αντιπροσωπείας της ΚΕΕΡΦΑ. Αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ, που ταξίδεψε από την Αθήνα για να επισκεφθεί το στρατοπεδο της Μόρια βρέθηκε μπροστά…
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΛΕΣΒΟΥ Αλληλεγγύη τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες της ΜόριαΣταματήστε την εξορία των προσφύγων στα νησιά του ΑιγαίουΕλεύθερη μετακίνηση από τα νησιά στην ενδοχώραΚλείστε τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσηςΌχι στη καταστολή των ΜΑΤ σε βάρος των προσφύγων Η κινητοποίηση των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου…
Διαμαρτυρία για τις σφαγές μουσουλμάνων Ροχιγκία στην Μιανμάρ, Παρασκευή 8/9, 11πμ, προξενείο Μιανμάρ, Σκουζέ 10, Πειραιάς Εκατοντάδες είναι τα θύματα ρατσιστικών σφαγών του καθεστώτος της Μιανμάρ το οποίο προχωράει σε μαζικά πογκρόμ κατά των μουσουλμάνων Ροχιγκία. Με τις πιο άγριες μεθόδους, ο στρατός αλλά και τάγματα εφόδου παραστρατιωτικών φασιστών καίνε…

ΚΕΕΡΦΑ - ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας
Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα των μεταναστών εργατών στα Φυτώρια Γαλαρά στον Μαραθώνα

Από το Σάββατο 22 Ιουλίου, 23 πακιστανοί εργάτες στα Φυτώρια Γαλαρά στο Κάτω Σούλι του Μαραθώνα, βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας να ξαναγυρίσουν στις δουλείες τους, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και δουλειά με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Η πλειοψηφία των εργατών, δουλεύουν πέντε, δέκα μέχρι και δεκατέσσερα χρόνια στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ


Μετά την ανάκληση της αίτησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για επανεξέταση της υπόθεσης της Μανωλάδας διεκδικούμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο το ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προχώρησε σε αίτηση επανεξέτασης της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που δικαίωνε την προσφυγή των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και επέβαλε αποζημιώσεις άνω των 500.000 ευρώ από το κράτος. Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να προχωρήσει στην ανάκληση της αίτησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έφτασε μετά την κατακραυγή για την απαράδεκτη αίτηση ανάκλησης που λειτουργούσε σαν “κράχτης” για κλιμάκωση της ρατσιστικής εργοδοτικής τρομοκρατίας.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Πρόκληση για τα εργατικά δικαιώματα και τους μετανάστες η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει επανεξέταση της καταδίκης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη Μανωλάδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΚΕΕΡΦΑ)ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 114 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Οι 114 πρόσφυγες και μετανάστες που ξεβράστηκαν  στα Χανιά είναι καλοδεχούμενοι. Είναι θύματα των πολέμων,  των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της ανείπωτης φτώχειας που έχει επιβληθεί στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής.  Η κυβέρνηση  αντιμετωπίζει τους…
Σελίδα 1 από 17