Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 21:55

Γεμίζουν ξανά με νέους κρατούμενους την Αμυγδαλέζα - Πρωτομαγιά κατά του ρατσισμού και του φασισμού, Μουσείο, 10πμ Featured

Written by 
Rate this item
(2 votes)

 ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τα ναυάγια των τελευταίων ημερών αναδεικνύουν με τον τραγικότερο τρόπο το τι σημαίνει Ευρώπη φρούριο για τις ζωές των μεταναστών και προσφύγων που παλεύουν να ξεφύγουν από τις εμφύλιες συρράξεις, τους πολέμους, τη φτώχεια, διακινδυνεύοντας για άλλη μια φορά τη ζωή τους. Πόλεμοι και απάνθρωπη λιτότητα που επέβαλαν με τις επί δεκαετίες πολιτικές τους τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ΗΠΑ.

Την Πέμπτη ανευρέθηκε στο στενό του Καφηρέα, ένα καραβάκι με 95 πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, Κούρδοι, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά. Στην αρχή οδηγήθηκαν στο γήπεδο στο Πικέρμι όπου μονάδες του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας τους φρουρούσαν. Εχθές όμως οδηγήθηκαν, τουλάχιστον, οι άνδρες πρόσφυγες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας. Οι πρόσφυγες φτάνοντας εδώ, το μόνο που ζήτησαν ήταν ελευθερία. Και όμως οδηγήθηκαν στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Για ποιο λόγο; Και για πόσο; Στις δηλώσεις της κα Χριστοδουλοπούλου, Υπουργού Μετανάστευσης ήταν ότι οι πρόσφυγες από τη Συρία το Ιράκ το Αφγανιστάν δεν θα κρατούνται. Ότι το Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας θα κλείσει και θα παρασχεθεί βοήθεια στους πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα.

Σε αυτή την οργανωμένη υστερία για τα κύματα προσφύγων που έχουν στόχο να κατακλύσουν την Ευρώπη, απαντάμε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Όλοι μαζί εδώ με τις κοινές εμπειρίες αγώνων ενάντια στη φτώχεια στην καταπίεση και στον πόλεμο, μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στη λιτότητα, στο ρατσισμό και τους πολέμους.

Read 4063 times Last modified on Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 15:45

Latest from ΚΕΕΡΦΑ