Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 14:47

Αθώωση των κρατουμένων για την εξέγερση στη Αμυγδαλέζα-Συγκέντρωση, Δευτέρα, 3/11, 9πμ, Δικαστήρια, Δέγλερη Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ 

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΛΛΗΝΟΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΝΕΓΑΛΕΖΩΝ

Συγκέντρωση, Δευτέρα 3 Νοέμβρη, 9πμ, Δικαστήρια, Δέγλερη

Αθώωση των κρατουμένων για την εξέγερση στη Αμυγδαλέζα

Να κλείσουν τώρα τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια

Διαλύστε τη FRONTEX, άσυλο στους πρόσφυγες

 

Στις 3 Νοεμβρίου αρχίζει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δίκη των 65 κρατουμένων μεταναστών από την εξέγερση στο Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα τον Αύγουστο του 2013. Η εκ νέου παράταση της κράτησης μέχρι 18 μήνες, η παραμονή εν μέσω καύσωνα σε κοντέινερς χωρίς ρεύμα και κλιματιστικά, οι προσβλητικές επιθέσεις, στα πλαίσια της ισλαμοφοβίας, στα θρησκευτικά δικαιώματα των κρατουμένων, οι βιαιότητες, οι  εξευτελισμοί των αστυνομικών υπαλλήλων κατά των κρατουμένων οδηγεί τους κρατουμένους σε διαμαρτυρία, που πνίγεται με την καταστολή, την επέμβαση των ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, τις εκδικητικές συλλήψεις και την απόδοσή των κατηγοριών της στάσης κρατουμένων, τον εμπρησμό, της επικίνδυνης σωματικής, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και άλλων κατηγοριών. Συνελήφθησαν στο σωρό 59, 25 προφυλακίστηκαν και διασκορπίστηκαν στις φυλακές ανά την Ελλάδα. Οι υπόλοιποι οδηγηθήκαν εκ νέου πίσω στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στην Αμυγδαλέζα. Μάλιστα, όταν η ΚΕΕΡΦΑ κατήγγειλε τη άγρια καταστολή της κινητοποίησης, το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας προχώρησε σε δίωξη κατά του συντονιστή της Πέτρου Κωνσταντίνου. 

 Το Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας, το κατά την επίσημη του επονομασία “Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας”, συστάθηκε τον Απρίλιο του 2012, στα πλαίσια του Ν.3907/2011 που προέβλεπε, συμμορφούμενο με τις Ευρωπαικές Οδηγίες, την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών είτε με τη σύσταση των λεγόμενων Κέντρων Πρώτης Υποδοχής είτε με την αναβάθμιση, επέκταση και σύσταση νέων προαναχωρησιακών κέντρων. Το κέντρο της Αμυγδαλέζας όπως και της Κορίνθου ανήκουν σε αυτήν την τελευταία κατηγορία. Η “χωρητικότητα” μόνο του κέντρου της Αμυγδαλέζας φτάνει στα 2.000 άτομα.

Με την δημιουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης μπήκε αμέσως και πανελληνίως, σε εφαρμογή η επιχείρηση ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ, στις 4 Αυγούστου 2012. Στόχο είχε να συγκεντρώσει στα στρατόπεδα όλους τους μετανάστες που μέχρι τότε πρόσφεραν, χωρίς χαρτιά, την εργασία τους στην ελληνική οικονομία με τους καλύτερους όρους για τα αφεντικά. Επίσης όσους εξέπεσαν της νομιμότητας λόγω της ελλείψεως ενσήμων και της ανεργίας. Ακόμη όσους πρόσφυγες ξεριζώθηκαν από την χώρα τους αλλά δεν κατάφεραν να καταθέσουν αίτημα ασύλου καθώς στην ουσία δεν υπήρχε διαδικασία ασύλου αλλά μια παρωδία. Επιπλέον, όσους τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στοχοποιούσουν και προπηλάκιζαν με την κάλυψη της Ελληνικής Αστυνομίας σε διάφορες περιοχές. Επιπρόσθετα, όσους η Ελληνική Αστυνομία ανέλεγκτα έκρινε επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη όπως π.χ. τους μικροπωλητές.

 Και με τον εγκλεισμό τους στο στρατόπεδο αρχίζει η σκληρή εφαρμογή της τελευταίας πράξης της άνωθεν οδηγίας «ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ», όπως το διατύπωσε ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ κ.Παπαγιαννόπουλος, να ζούνε στις χειρότερες συνθήκες, να υφίστανται την καταστολή, τον εξευτελισμό, την συνεχή αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια της κράτησης τους, μέχρι να παρακαλέσουν να φύγουν και να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους μόνοι τους. Στα κολαστήρια μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και  υπήρξαν απόπειρες αυτοκτονίας. Η άθλια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οδήγησε σε θανάτους αλλά και διάδοση ασθενειών σε πρωτοφανή βαθμό(χιλιάδες με φυματίωση).

Πρόκειται για τη πλήρη εφαρμογή μιας στοχευμένης ρατσιστικής ρητορικής όχι μόνο από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή αλλά κυρίως από την επίσημη κυβερνητική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ ΠΑΣΟΚ που εν μέσω της κρίσης, των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, του πετσοκόμματος των μισθών και των συντάξεων, των καταργήσεων των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, οι μετανάστες χρησιμοποιούνται και ως ο ιδανικός για αυτούς “εσωτερικός εχθρός”. Για την ανεργία φταίνε οι μετανάστες, για την εγκληματικότητα φταίνε οι μετανάστες, είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια τάξη, και στην τελική δεν χωράμε όλοι, πρέπει να προστατεύσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, τα σύνορα μας, την φυλετική μας καθαρότητα, την οικονομία μας.

Τα πράγματα όμως δεν κρίνονται πάντα από τα σχέδια των από πάνω αλλά και από τα σχέδια των από κάτω. Μέσα σε όλο αυτό το οργανωμένο σχέδιο, στις 24 Αυγούστου του 2012 εν μέσω επιχειρήσεων Ξενίου Δία, χιλιάδες μετανάστες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας για το δικαίωμα τους στην ελευθερία και νομιμοποίηση. Η στήριξη όλων αυτών των ανθρώπων που αγωνίζονται συνεχώς μέσα στα κέντρα κράτησης είτε με απεργίες πείνας είτε με συνεχείς διαμαρτυρίες πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή του αντιρατσιστικού κινήματος. Το να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ξαναβρεθούν οι μετανάστες ανάμεσα μας και να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιρατσιστικού αλλά και όλων των κινημάτων που αγωνίζονται αυτή την περίοδο, θα είναι νίκη για όλους μας.

Στις 3 Νοέμβρη δικάζεται το δικαίωμα των ανθρώπων στην ελευθερία, στην ειρήνη και στη δικαιοσύνη.  Απαιτούμε να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι από τις κατηγορίες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, να καταργηθεί η FRONTEX. Διεκδικούμε τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στους πρόσφυγες, ανοιχτά σύνορα σε μετανάστες εργάτες και πρόσφυγες πολέμων και εμφύλιων συρράξεων.

Read 2163 times Last modified on Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 15:33

Latest from ΚΕΕΡΦΑ