Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 22:26

Με τα ΜΑΤ σταμάτησαν την αντιρατσιστική πορεία πριν από το Μέγαρο Μουσικής Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την μαζική και μαχητική διαδήλωση της Τετάρτης 4 Νοέμβρη ολοκληρώθηκε ένας κύκλος αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων κατά του Διακυβερνητικού φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης που ξεκίνησε το Σάββατο 31 Οκτώβρη με την πρώτη διαδήλωση στο Σύνταγμα, συνέχισε με την δυναμική συναυλία τη Δευτέρα στον Άγιο Παντελεήμονα καθώς και με την διοργάνωση Αντισυνόδου των κινημάτων στην ΑΣΟΕΕ.

Η κυβέρνηση αντί άλλων επιχειρημάτων έστειλε τα ΜΑΤ να σταματήσουν την πορεία τριακόσια μέτρα μακριά από το Μέγαρο Μουσικής την ώρα που είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο η πορεία του Πολυτεχνείου περνάει έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι απέναντι στους μετανάστες θα βρίσκεται η καταστολή και η Αστυνομία που έφτασε πρόσφατα στη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ της Νίκαιας ενώ η FRONTEX έστειλε στο θάνατο με πνιγμό οκτώ Αφγανούς πρόσφυγες.

Το Διακυβερνητικό Φόρουμ Μετανάστευσης σαν να συνεδριάζει σε άλλο Πλανήτη συζητάει τις οικονομικές επιδόσεις της εκμετάλλευσης των μεταναστών βαφτίζοντας τις «ανάπτυξη» και συμβολή στην ευημερία των φτωχών χωρών! Οι οικονομολόγοι της Παγκόσμιας Τράπεζας, αυτά τα διεθνούς κύρους κοράκια της αγοράς βλέπουν στην μετανάστευση τον καλύτερο τρόπο να δικαιολογήσουν την κυνική ληστρική εκμετάλλευση των οικονομιών μιας σειράς χωρών από τις ισχυρές πολυεθνικές των ιμπεριαλιστικών κρατών. Με μαγικό τρόπο εξαφανίζουν τον πόνο και την δυστυχία που προκαλούν οι πόλεμοι και χαίρονται γιατί βλέπουν στα εμβάσματα των μεταναστών άλλο ένα λόγο να διακοπεί η βοήθεια προς τις φτωχότερες χώρες!

Αυτές οι αγγελικές συζητήσεις απέχουν δισεκατομμύρια έτη φωτός από την πεζή πραγματικότητα της βαρβαρότητας που έχουν επιβάλει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με τα ρατσιστικά μέτρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου. Αυτά τα μέτρα στην Ελλάδα έφερε η πολιτική της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντι να τα καταργήσει εξαγγέλλει ημίμετρα ενώ΄ κρατάει ανέπαφο τον πυρήνα του θεσμοποιημένου ρατσισμού.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή θα κλιμακώσει την δράση της άμεσα:

-για να μην περάσει η συγκάλυψη της δολοφονίας του Μοχάμεντ Καμράν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, οι βασανιστές αστυνομικοί και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι

-για να σταματήσει η FRONTEX να δολοφονεί μετανάστες

-για να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες

-για να αποκτήσουν άσυλο οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες, για να μην φτιαχτεί κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης

-για να απαλλαγούμε από τη φασιστική δράση του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές

 

Read 1207 times Last modified on Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 11:23

Latest from KΕΕΡΦΑ