Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 20:16

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο 31 Οκτώβρη Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Kαταγγελίες για συγκάλυψη υπόθεσης Μοχάμεντ Καμράν

Ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος μιλώντας από το βήμα της συγκέντρωσης του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα κατάγγειλε ότι οι βασικοί μάρτυρες για την υπόθεση Μοχάμεντ Καμράν αποκλείστηκαν από την διαδικασία των καταθέσεων διότι δεν έχουν χαρτιά! Δίπλς του στέκονταν ο αδελφός του Μοχάμεντ Καμράν.Μάλιστα ένας από τους μάρτυρες είναι ο άνθρωπος που οι αστυνομικοί του ζήτησαν να κάνει τον μεταφραστή στον μόλις προσαχθέντα Μοχάμεντ Καμράν το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου. Είδε ότι τα ρούχα του ήταν σκισμένα και ο ίδιος ήταν σχεδόν λιπόθυμος και με ελάχιστη επικοινωνία με το περιβάλλον. Μπροστά του, επειδή δεν μιλούσε, στην ουσία αδυνατούσε, ξυλοφορτώθηκε άγρια από τους ανακριτές αστυνομικούς. Είδε επίσης ότι δεμένο με χειροπέδες πισθάγκωνα τον έσερναν από το κελί του στο ασανσέρ για να τον πάνε στο τρίτο όροφο όπου και τον βασάνιζαν.

«Γιατί ο υπουργός κΧρυσοχοίδης είπε ότι θα διευκολύνει για να μάθουμε την αλήθεια και τώρα οι μάρτυρες κινδυνεύουν να απελαθούν;» είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ.

Κάτω από συνεχή βροχή σήμερα το συλλαλητήριο της Κίνησης «ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», μεταναστευτικών κοινοτήτων, φοιτητών και μαθητών. Διαδήλωσαν με επικεφαλής Πακιστανούς μετανάστες από τη Νίκαια, τον αδελφό και φίλους του Μοχάμεντ Καμράν. Ακολούθησαν πανό σχολείων από το 4ο Ζωγράφου, το 1ο Βριλησίων, 8ο Καλλιθέας φοιτητικά πανό από τη Νομική, το Μαθηματικό, Παιδαγωγικό, Πληροφορικής, Οικονομικό, Ηλεκτρολόγοι-Μηχανολόγοι-Μεταλλειολόγοι ΕΜΠ.

Η διαδήλωση βάδισε προς την οδό Ξενοφώντος όπου σταμάτησε μπροστά από Το ΣΕΒ βάζοντας πλακάτ στα παράθυρα του κτιρίου και συνέχισε προς τα γραφεία της ΕΕ όπου βρέθηκε μπροστά σε παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ και κρανοφόρους

Έφτασαν στη είσοδο των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου αντιπροσωπεία κόλλησε το ψήφισμα της συγκέντρωσης στην κλειστή είσοδο του κτιρίου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμη ο Απόστολος Αλωνιάτης, της Κίνησης Πολιτών ΚΗΦΙ-SOS, ο Β.Συλαιδής, μέλος του ΔΣ εργαζόμενων της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ο Η.Παπαχατζής, μέλος ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας, η Ρ.Κουτσίκου, μαθήτρια, η Ρ.Πατσέλη. φοιτήτρια Μαθηματικού Αθήνας,ο Π.Κωνσταντίνου, Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή. Συντόνιζε ο Γ.Σηφακάκης.

Με αφορμή την σύνοδο κορυφής της ΕΕ όπου αποφασίστηκε η ενίσχυση της FRONTEX και η πραγματοποίηση κοινών πτήσεων απέλασης μεταναστών οι ομιλητές απαίτησαν την διάλυση της FROINTEX, την κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Απέναντι στο Διακυβερνητικό Φόρουμ Μετανάστευσης που συνεδριάζει στην Αθήνα απαίτησαν νομιμοποίηση όλων των μεταναστών άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις δολοφονίες μεταναστών.

Κάλεσαν τον Κώστα Γαβρά, προεδρεύοντα της «κοινωνίας των πολιτών» στα πλαίσια του Διακυβερνητικού Φόρουμ να παραιτηθεί και να έρθει να στηρίξει το αντιρατσιστικό κίνημα ενώνοντας την φωνή του με όσους καταγγέλλουν τα εγκλήματα σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών.

Κάλεσαν σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Αντισυνόδου των κινημάτων στην ΑΣΟΕΕ, στην συναυλία αλληλεγγύης στον Άγιο Παντελεήμονα τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη 6μμ και στη διαδήλωση της Τετάρτη 4 Νοέμβρη 6μμ στο Σύνταγμα και τη πορεία στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα συνεδριάζει το Διακυβερνητικό Φόρουμ.

Ψήφισμα της συγκέντρωσης:

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΟ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το Διακυβερνητικό Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης και η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ πίσω από τις διακηρύξεις για «ευαισθησία» στους μετανάστες και τους πρόσφυγες προχωράνε στην επιβολή μιας σκληρής, επιθετικής και ρατσιστικής πολιτικής που κατακρεουργεί τα δικαιώματα εκατομμυρίων ανθρώπων αντιμέτωπων με τις συνέπειες της κρίσης, της φτώχειας ,του πολέμου και της κλιματικής καταστροφής.

Ο πνιγμός οκτώ μεταναστών έξω από την Λέσβο στην προσπάθεια να αποφύγουν το σιδερόφρακτο στρατιωτικό κλοιό της FRONTEX και ο θάνατος του Μοχάμεντ Καμράν μετά από βασανισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας μεγαλώνουν το ατέλειωτο κατάλογο ανθρώπων που χάνουν τις ζωές λόγω της ρατσιστικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο και των επιλογών των κυβερνήσεων που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων.

Μέσα στην κρίση, την ώρα που οι τραπεζίτες, οι εταιρίες και οι πολυεθνικές θησαυρίζουν με πακέτα διάσωσης δισεκατομμυρίων, οι μετανάστες μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους για την ανεργία για να περάσει η πολιτική της λιτότητας, της ανασφάλιστης και ευέλικτης εργασίας και των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες που χτυπάει συνολικά τους εργαζόμενους.

Είναι πρόκληση η σύνοδος κορυφής της ΕΕ να προχωράει σε επιθετικές επιλογές όπως αυτή της πιο ανοιχτής και ευέλικτης αγοράς εργασίας μαζί με το μεγαλύτερο χτύπημα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες μέσα από την ενίσχυση της FRONTEX και κοινή πολιτική μαζικών απελάσεων με κοινές πτήσεις, του φακελώματος των προσφύγων, της περιστολής του δικαιώματος στο άσυλο.

Είναι πρόκληση οι υπουργοί των χωρών που καταδιώκουν τους πρόσφυγες να συνεδριάζουν τάχα για τις πολιτικές που συνδυάζουν «δικαιώματα και ανάπτυξη» όταν έχουν υιοθετήσει την ρατσιστική πολιτική του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ και της FRONTEX.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έρχονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη κατατρεγμένοι από τους πολέμους και την κατοχή που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η κατοχή στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Σομαλία... Έρχονται, γιατί δικτάτορες - με την στήριξη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. - καταδικάζουν στην πείνα εκατομμύρια ανθρώπους στην Αφρική και στον Τρίτο Κόσμο προκειμένου να ξεπληρώσουν τα δάνεια του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Για αυτό χρειάζονται την αλληλεγγύη μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. ευθυγραμμίζονταν στην πολιτική ότι η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι έγκλημα που πρέπει να τιμωρηθεί με στρατόπεδα συγκέντρωσης, μαζικές απελάσεις, ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, μακρόχρονες φυλακίσεις των αιτούντων άσυλο, με μια Αστυνομία με λυμένα τα χέρια να φυλακίζει, να βασανίζει, να δολοφονεί.

Σήμερα, απέναντι στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουμε για να ξηλώσουμε την ρατσιστική κληρονομιά της ΝΔ! Με την νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να υπόσχεται πότε ανθρώπινη μεταχείριση στους μετανάστες και πότε «μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση» δεν έχουμε κανένα λόγο να υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας.

Απαιτούμε:

- Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις δολοφονίες, τα βασανιστήρια τις απαγωγές μεταναστών

-Να διαλυθεί η FRONTEX. Ανθρώπινη υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών

-Να καταργηθεί το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ

-Νομιμοποίηση των μεταναστών χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.
-Απόδοση ασύλου και στέγης σε κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα.
-Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις - σκούπα και οι απελάσεις.
-Να μην φτιαχτεί κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

-Υποστηρίζουμε την συμμετοχή όλων στα συνδικάτα, πρόσβαση στην δημόσια Παιδεία και Υγεία.
-Να σταματήσουν οι θρησκευτικές διακρίσεις και η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Συνεχίζουμε την δράση μας ενάντια στη φασιστική απειλή ενάντια στους φασίστες του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής που προώθησαν «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» κατά των μεταναστών στην Πάτρα και τον Άγιο Παντελεήμονα. Όσο η κρίση θα βαθαίνει θα προσπαθήσουν να στοχοποιούν τους μετανάστες και να οραματίζονται μια «καθαρή» Ευρώπη. Αποτελούν απειλή για τις ελευθερίες όλων μας.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, την Αριστερά, τα κινήματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, να ενωθούμε σε ένα ισχυρό μέτωπο για να βάλουμε φρένο στις ρατσιστικές επιθέσεις και τις φασιστικές προκλήσεις.
Ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή, για μια καλύτερη κοινωνία απαλλαγμένη από την φτώχεια, τους πολέμους και την καταπίεση είναι αναγκαίος και εφικτός.

 

 

Read 1923 times Last modified on Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 15:31

Latest from KΕΕΡΦΑ