Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 12:48

O θεσμικός ρατσισμός καλά κρατεί στο ΑΤ Νίκαιας και συγκαλύπτει τη δράση των φασιστών στο Ρέντη Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)


nikaia

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


O θεσμικός ρατσισμός καλά κρατεί στο ΑΤ Νίκαιας και συγκαλύπτει τη δράση των φασιστών στο Ρέντη


Επίσημη Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας -Ρέντη πραγματοποίησε σήμερα (26/1) παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή Ασφαλείας του ΤΑ Νίκαιας καταγγέλλοντας τις ρατσιστικές επιθέσεις που γίνονται εδώ και μήνες σε βάρος των Πακιστανών μεταναστών στην περιοχή του Ρέντη.  
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης και οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Μπενετάτος, της κίνησης “Κόντρα στο Ρεύμα” Κ. Παπαδόπουλος, της “Ανταρσία στην Κοκκινιά” Κ. Θωίδου και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Τζαβέντ Ασλάμ Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, ο Σ. Αλεξόπουλος από την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Πειραιά, ο Θ. Διαβολάκης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.
Ο Διοικητής Ασφαλείας ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να αμφισβητήσει τις καταγγελίες λέγοντας ότι “αφού δεν ήμασταν παρόντες δεν μπορούμε να έχουμε προσωπική γνώμη” και ότι η Αστυνομία ενημερώνεται από τους παθόντες. Όταν η αντιπροσωπεία του είπε ότι έχουν γίνει πάνω από 20 καταγγελίες στο “100” είπε ότι “δεν είναι υπόλογος για το ‘100’ αλλά για το Τμήμα Ασφαλείας της Νίκαιας και ότι στην Ασφάλεια δεν έχει έρθει κανείς, ενώ αμφισβήτησε ακόμα και το γεγονός ότι έχουν γίνει κλήσεις. Μάλιστα είπε ψευδώς ότι “ούτε στο ΑΤ Ρέντη έχει γίνει κάποια καταγγελία”.
Σε ερώτηση αν συλλαμβάνεται ο μετανάστης που έχει λήξη η άδεια παραμονής του όταν έρθει στο τμήμα για  καταγγελία είπε “βεβαίως αυτό λέει ο νόμος”. Ενα δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται στέλεχος της Αστυνομίας την διερεύνηση του ρατσιστικού κινήτρου σε καταγγελόνενα από τα θύματα εγκλήματα είναι και η παρακάτω δήλωση του:“Εμείς είμαστε με τα θύματα και όχι με τους δράστες ανεξαρτήτου χρώματος και φυλής και ότι ειδικά για περιστατικά που αφορούν  ρατσιστικό έγκλημα υπάρχει μεγάλη αυστηρότητα και μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να γίνουμε ρατσιστές απέναντι στους Έλληνες”! Η σωστή εφορμογή του νόμου λοιπόν  σύμφωνα με το στέλεχος του ΑΤ Νίκαιας  οδηγεί “σε ρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων” γι αυτο άλλωστε και το ΑΤ φροντίζει να μην αναζητά τους  δράστες...
Αντί η Ασφάλεια Νίκαιας να διερευνήσει τις δεκάδες καταγγελίες και να προχωρήσει τις έρευνες για να συλλάβει τους φασίστες, επικαλείται δήθεν έλλειψη ενημέρωσης από τη ΓΑΔΑ και ρίχνει για άλλη μία φορά το φταίξιμο στα θύματα που δεν πάνε στο τμήμα να καταγγείλουν.
 Πρόκειται για υποκρισία μεγίστου επιπέδου και απέναντι στα θύματα και απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο και σε όλη την κοινωνία της Νίκαιας και του Ρέντη, που στόχο έχει να συγκαλύψει τις ρατσιστικές επιθέσεις. Υπόλογοι για αυτού του είδους τη συγκάλυψη είναι πλέον και το ίδιο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η κυβέρνηση.  
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης φέρουν ακέραια την ευθύνη για την κατ έξακολουθηση ανοχή της δράσης των φασιστικών συμμοριών στο Ρέντη.
 Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στη περιοχή όπου η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να επιβάλει τα προηγούμενα χρόνια τη δολοφονική της δράση με τις πλάτες του ΑΤ Νίκαιας, να ξαναστηθούν τάγματα εφόδου κατά των μεταναστών εργατών που ζουν ανάμεσά μας εδώ και δεκαετίες.
Απαιτούμε να σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις.  Οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι οι φασίστες ανεπιθύμητοι. 

Read 2273 times

Latest from KΕΕΡΦΑ

scott plank