Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 18:55

Δικαιοσύνη για τον απολυμένο εργάτη της εταιρίας πλαστικών Κώστας Γεωργίου ΑΕ Να βάλουμε τέλος στη ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Δικαιοσύνη για τον απολυμένο εργάτη της εταιρίας πλαστικών Κώστας  Γεωργίου ΑΕ


Να βάλουμε τέλος στη ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία


Στις 14 Ιούνη συνεχίζεται η δίκη του εργοστασιάρχη Γεωργίου που μαζί με το γιο του επιτέθηκαν ρατσιστικά και χτύπησαν τον Πακιστανό εργάτη Ασίφ  Μαχμούντ στις 30 Μάη επειδή ζήτησε να παραλάβει τα πιστοποιητικά και τα χαρτιά του μετά από την άδικη απόλυσή του.

Θυμίζουμε ότι η εταιρία προμηθεύει τσάντες για αρκετές γνωστές εταιρίες όπως Σκλαβενίτης, Τζάμπο, Γρηγόρης, Προμηθευτική και πολλές άλλες.

Ο Γεωργίου έκανε συστηματικές ρατσιστικές επιθέσεις τόσο στα λόγια και στη συμπεριφορά, όσο και με πράξεις όπως απέδειξε την προηγούμενη Τετάρτη. Χρησιμοποιούσαν μεγάφωνα για να βάζουν χέρι στους εργάτες και με κάμερες παρακολουθούσαν και την τελευταία κίνηση τους.


Το σημερινό δικαστήριο (Παρασκευή 2/6) δικαστήριο άφησε ανοιχτό το ζήτημα της κατηγορίας για ρατσιστική βία, ενώ έστειλε τον Ασίφ σε οδοντίατρο για να πάρει ιατρική γνωμάτευση σχετικά με τα σπασμένα δόντια από το ξύλο που έφαγε.


Το δικαστήριο αποδέχτηκε δύο αιτήματα του συνηγόρου υπεράσπισης.
Πρώτο, το δικαστήριο ζήτησε από την εταιρία να προσκομίσει το υλικό από τις κάμερες για να εξεταστεί.


Δεύτερο, έστειλε τον Ασίφ σε οδοντίατρο για να πάρει ιατρική γνωμάτευση σχετικά με τα σπασμένα δόντια από το ξύλο που έφαγε.
Επίσης, άφησε ανοιχτό την αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου για την επίθεση κατά του εργάτη.


Η απεργία που πραγματοποιήθηκε και σήμερα για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Θα συνεχιστεί και την επόμενη βδομάδα αφού οι 50 Πακιστανοί εργάτες της μονάδας, οι οποίοι βρέθηκαν και στη σημερινή συγκέντρωση συμπαράστασης στον συνάδελφό τους έξω από το δικαστήριο, δεν επιστρέφουν στη δουλειά αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Στις 14 Ιούνη στις 9πμ το πρωί προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ
Με την στήριξη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια

Read 7035 times Last modified on Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 14:02

Latest from KΕΕΡΦΑ