Τρίτη, 23 Μαΐου 2017 11:33

Απόφαση για συνέχιση της αντιφασιστικής δράσης κατά των επιθέσεων σε βάρος μεταναστών εργατών γης σε Ασπρόπυργο-Γκορυτσά Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ-ΓΚΟΡΥΤΣΑΣ

Απόφαση για συνέχιση της αντιφασιστικής δράσης κατά των επιθέσεων σε βάρος μεταναστών εργατών γης σε Ασπρόπυργο-Γκορυτσά

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Μάη στην ΕΣΗΕΑ η σύσκεψη για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών επιθέσεων από ομάδα φασιστών στη περιοχή Ασπροπύργου Γκορυτσάς σε βάρος των μεταναστών εργατών γης αλλά και αριστερών αγωνιστών.

Η σύσκεψη στην ΕΣΗΕΑ κλήθηκε από την ΚΕΕΡΦΑ, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, την Ένωση Μεταναστών Εργατών Ασπροπύργου-Γκορυτσάς. Το παρών έδωσαν αρκετοί εργάτες γής.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συντονισμού για το προσφυγικό μεταναστευτικό, του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας Πειραιά, της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό,της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της δημοτικής Κίνησης Ανταρσία στην Κοκκινιά, εκπαιδευτικοί από Γ ΕΛΜΕ Αθήνας και το Σύλλογο εκπαιδευτικών ΠΕ Ελευσίνας-Ασπροπύργου.

Η σύσκεψη ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην συγκάλυψη της δράσης των φασιστών με την ασυλία που παρέχει η ΕΛΑΣ στη ασύδοτη δράση των φασιστών, είτε του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος είτε της σκανδαλώδους κάλυψης των επιθέσεων των φασιστών κατά της αντιφασιστικής κινητοποίησης στις 13 Μάη. Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε απανωτές επιθέσεις κατά των αντιφασιστών με τραυματισμούς από χτυπήματα γκλόμπ. Αναδείχθηκε επίσης ο ρόλος της δημοτικής αρχής Ασπρόπυργου στην κάλυψη των πογκρόμ της φασιστικής συμμορίας.

Η Γκορυτσά είναι μια περιοχή με κόσμο χτυπημένο από τη φτώχεια, την ανεργία, όπου ακόμη και για τα σπίτια των κατοίκων υπάρχουν βαριά πρόστιμα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει αν αφεθεί αυτός ο κόσμος βορά στη ρατσιστική προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει κάλεσμα για αντιφασιστική αντιρατσιστική κινητοποίηση στις 17 Ιούνη σε Ασπρόπυργο με την εμπλοκή σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής και ανάπτυξη καμπάνιας τοπικά. Μια οργανωτική επιτροπή θα συντονίσει την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων, όπως έκδοση αφίσας, υλικού κλπ.

Θα υπάρξει άμεσα σύσκεψη στον Ασπρόπυργο για την οργάνωση της κινητοποίησης .

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλαδος

Read 3264 times Last modified on Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 20:11

Latest from KΕΕΡΦΑ