Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 16:37

Καταγγελία των φασιστικών επιθεσεων και της συνεργασίας ΕΛΑΣ-Φασιστών από ΚΕΕΡΦΑ, θύματα των επιθέσεων. Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Στη συνέντευξη τύπου, μπροστά στη ΓΑΔΑ, για τις φασιστικές επιθέσεις στην Γκορυτσά Ασπροπύργου μίλησαν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, θύματα των φασιστικών επιθέσεων, μέλος της Εργατικής Αλληλεγγύης, εκπρόσωπος της ΟΡΜΑ, η Δέσποινα Κουτσούμπα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Θανάσης Καμπαγιάννης από την Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής.Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, στη συνέντευξη τύπου:
“Στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου δρα ανοιχτά συμμορία φασιστών σχεδιάζοντας και οργανώνοντας δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών γης, περιπολίες κουκουλοφόρων στα χωράφια και πογκρόμ τα βράδια. Έχουν τραυματιστεί δεκάδες, χθες και προχθές, ενώ χτες οργάνωσαν επιθέσεις και εισβολές σε σπίτια, τραυματίζοντας δεκαπέντε μετανάστες και καταστρέφοντας σπίτια. Διαμαρτυρίες κατοίκων απέτρεψαν δολοφονική επίθεση και εισβολή σε κατοικία μεταναστών στην οδό Τραπεζούντος 31.
Έχουν δώσει “τελεσίγραφο” τριών ημερών στους μετανάστες εργάτες να φύγουν από την Γκορυτσά, απειλώντας με δολοφονίες!
Η Αστυνομία του ΑΤ Ασπρόπυργου καλύπτει και συνεργάζεται με τη φασιστική ομάδα. Εμφανίζεται στους τόπους των εγκλημάτων και προσαγάγει μετανάστες χωρίς χαρτιά ενώ οι φασίστες αφήνονται ελεύθεροι, όταν συλλαμβάνονται προσωρινά από την Αστυνομία. Αυτό συνέβη τρεις φορές μέχρι τώρα. Χθες, μετά την επίθεση των φασιστών στο σπίτι στην οδό Τραπεζούντιος 31, τα θύματα τα οποία μεταφέρθηκαν σε Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση υπέδειξαν τους φασίστες που επιτέθηκαν. Η Αστυνομία δεν συνέλαβε ούτε ένα.
Η Αστυνομία συνεργάστηκε στις επιθέσεις των φασιστών κατά των αντιφασιστών, παρέχοντας τους τη δυνατότητα παρουσίας σε κοντινή απόσταση ενώ έριχναν πέτρες και κροτίδες. Αξιοποίησε τους φασίστες και επιτέθηκε τρεις φορές με χημικά, χειροβομβίδες κρότου και χτύπησε με γκλομπ τραυματίζοντας βαριά επτά αντιφασίστες. Αστυνομικοί παρόντες ήταν επιθετικοί κατά των διαδηλωτών και συνομιλούσαν φιλικά με τους φασίστες.Τέλος, η διμοιρία των ΜΑΤ που ακολούθησε την αντιφασιστική πορεία ενώ αποχωρούσε προς τον Ασπρόπυργο, επιτέθηκε απρόκλητα, με στρατιωτικού τύπου παραγγέλματα και προαναγγελία της επίθεσης. Λειτούργησε ως χρυγαυγίτικο τάγμα εφόδου. Ποιος είχε άραγε την ευθύνη της επίθεσης; Γιατί όταν έφτασε η πορεία, επέτρεψαν στην ίδια ομάδα να ανασυγκροτηθεί και να επιτεθεί ξανά;
Τέτοιου τύπου επιθέσεις γίνονται ενώ στη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχει αναδειχτεί ποιοι και πώς τις οργανώνουν και πως η Αστυνομία συνεργάζονταν μαζί τους.
Είναι σκάνδαλο ότι έχουν αρθεί οι περιοριστικοί όροι φυλάκισης των κατηγορούμενων για τις δολοφονίες και τα ρατσιστικά εγκλήματα.
Άραγε ο υπουργός Τόσκας περιμένει νεκρούς στην Γκορυτσά για να εγκαταλείψει την τακτική συγκάλυψης από την Αστυνομία των επιθέσεων της φασιστικής ομάδας;
Απαιτούμε την άμεση σύλληψη όλων των δολοφόνων μελών της φασιστικής συμμορίας του Ασπρόπυργου.
Να ξηλωθεί το χρυσαυγίτικο αστυνομικό τμήμα του Ασπρόπυργου και να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί για τη συγκάλυψη των ρατσιστικών επιθέσεων.
Να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια επιθέσεων.
Οι εργάτες γης του Ασπρόπυργου θα βρεθούν στην Πανεργατική Απεργία.
Θα οργανωθεί το επόμενο διάστημα νέα αντιφασιστική διαδήλωση στον Ασπρόπυργο και την Γκορυτσά."

Read 3297 times Last modified on Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 16:49

Latest from KΕΕΡΦΑ