Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 00:12

Νύχτες κρυστάλλων στη Γκορυτσά Ασπροπύργου με την ανοχή της Αστυνομίας. Featured

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Συνέντευξη-διαμαρτυρία, Δευτέρα, 15/5, 2μμ έξω από τη ΓΑΔΑ.

Η γνωστή στην Αστυνομία φασιστική ομάδα, που δρα ανοιχτά στη Γκορυτσά Ασπροπύργου προχώρησε σε πογκρόμ κατά των μεταναστών εργατών γης οι οποίοι  διαμένουν στη περιοχή. Το πρωί περιπολούσε φορώντας κουκούλες στα χωράφια ως Κου Κλουξ Κλαν για να τρομοκρατήσει τους μετανάστες εργάτες. Το βράδυ οι φασίστες προχώρησαν σε μία “νύχτα κρυστάλλων” με επιθέσεις σε σπίτια, μιμούμενοι τους ναζί του Χίτλερ όταν κατέστρεφαν τα μαγαζιά των εβραίων.
Απόψε, μέχρι τις 11.55 είχαν αναφερθεί από τους ίδιους τους μετανάστες δύο επιθέσεις, η μία στην οδό Τραπεζούντας 31 και η άλλη σε κατοικία δίπλα στον Αη-Γιώργη.
Η ασυλία που τους παρέχει τόσο το τοπικό τμήμα Ασπρόπυργου, όσο και η ΕΛΑΣ έχει τροφοδοτήσει το θράσος τους και λειτουργούν πια ανοιχτά χωρίς όρια.  
Οι επιθέσεις θυμίζουν εκείνες της περιόδου του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα, όταν η Αστυνομία έκανε ανοιχτά πλάτες στους φασίστες.
Δεν πρόκειται για “αγανακτισμένους κατοίκους” αλλά για οργανωμένους φασίστες, που στοχοποιούν τους μετανάστες εργάτες γης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση ένα τέταρτο μνημόνιο φτώχειας και περικοπών και την ίδια ώρα αφήνει τους φασίστες να οργανώνουν πογρόμ και τους χρυσαυγίτκους πυρήνες στην Αστυνομία να δρούν ασύδοτοι.
Οι ευθύνες του υπουργού Δημόσιας Τάξης Τόσκα είναι τεράστιες.
Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα και την αριστερά, που ετοιμάζονται για την Πανεργατική Απεργία στις 17 Μάη να στηρίξουν τον αγώνα εργατών γης στον Ασπρόπυργο κατά των ρατσιστικών πογκρόμ των φασιστών.

Read 7380 times Last modified on Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 09:53

Latest from KΕΕΡΦΑ