Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 18:03

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις στέγης προσφύγων. Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις στέγης προσφύγων
Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Μάρτη, Ομόνοια 3μμ

H εισβολή των MΑΤ και η εκκένωση της κατάληψης στέγης προσφύγων στο Δρακοπούλειο και της κατάληψης στη Βίλλα Ζωγράφου αποτελούν δώρα στην Δεξιά και την ακροδεξιά προκειμένου να εξασφαλίσει η κυβέρνηση την συναίνεση για να προχωρήσει στην επιβολή του νέου σκληρού μνημονιακού πακέτου για χάρη των δανειστών.
Είναι ο ίδιος υπουργός ο οποίος αποφάσισε να διαθέσει αστυνομική προστασία για να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ξανά και ξανά. Δεν έκαναν ένα βήμα για να εμποδίσουν το Λαγό όταν μπούκαρε με το τάγμα εφόδου στο σχολείο του Ικονίου κατά των προσφυγόπουλων. Στο Βόλο  βουλευτές  κρατάγανε ρόπαλα σε απόσταση μερικών μέτρων από την αστυνομία.


Η καταστολή του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες παραμονές της μεγάλης διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 18 Μάρτη δείχνει ότι η κατρακύλα της κυβέρνησης σε αντιδραστικές λύσεις δεν έχει τέλος.

Μάλιστα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Τόσκας δήλωσε ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένη η εκκένωση καθώς η θέση των προσφύγων είναι στα στρατόπεδα και όχι μέσα στην πόλη.
Όσον αφορά τον Ερυθρό Σταυρό και το φιλάνθρωπο του έργο ( βλέπε συμβόλαιο κάποιων εκατομμυρίων για την περίθαλψη ασυνόδευτων ανηλίκων) δεν φημίζεται για τη χρηστή διαχείριση δομών αλλά για την κατάρρευση του Ερρίκος Ντυνάν.

Όσο, η κυβέρνηση θα διαχειρίζεται τους πρόσφυγες σαν εγκληματίες που πρέπει να κλειστούν σε στρατόπεδα-γκέτο τόσο πρέπει  να δυναμώσει ο αγώνας για να έρθουν οι πρόσφυγες ΜΕΣΑ στις πόλεις. Για να πάρουν άσυλο και να στεγαστούν σε δημόσιες και δημοτικές δομές και όχι να παραδοθούν στα χέρια ΜΚΟ και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, τα οποία για να πάρουν πακέτα από ΕΕ και ΟΗΕ θυμούνται την κτιριακή υποδομή που είχαν φροντίσει να απαξιώσουν, όπως η κλειστή δομή της αιμοδοσίας την οποία χρησιμοποίησαν οι πρόσφυγες ως στέγη.

Να δώσουμε δυναμική απάντηση με την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού το Σάββατο 18 Μάρτη στην Ομόνοια στις 3μμ.

Read 2110 times Last modified on Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 15:33

Latest from KΕΕΡΦΑ