Wednesday, 07 December 2016 14:47

18 Μάρτη 2017, Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)


18 Μάρτη 2017,Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού

Eυρώπη, Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Κύπρος, Τουρκία, Ιρλανδία, Καταλονία, Δανία, Ολλανδία, Ελβετία

Eλλάδα,Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ξάνθη, Μυτιλήνη, Βόλος, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο

Μετά την ήττα των φασιστών στην Αυστρία, συνεχίζουμε για να τους τσακίσουμε παντού!

Κλείστε τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων!

Στη φυλακή  οι δολοφόνοι νεοναζί  της Χρυσής Αυγής!  

Η ήττα των φασιστών στην Αυστρία με την αποτυχία του Χόφερ να κερδίσει την προεδρεία  δεν κλείνει από μόνη της το δρόμο στους φασίστες στη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ελλάδα.

Χρειάζεται να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να τους στείλουμε στους υπονόμους της ιστορίας. Εκεί ανήκουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του Άουσβιτς.

Και όμως τους τροφοδοτούν οι ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ και  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν ντράπηκε μάλιστα ο Βίτσας μαζί με τον Καμένο να πάρουν αγκαλιά τους υπόδικους νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να επιθεωρήσουν στρατιωτικό άγημα στο Καστελόριζο προκαλώντας την οργή όλων των δημοκρατών και των αντιφασιστών.

 

Είναι ένα καραμπινάτο ξέπλυμα της εγκληματικής οργάνωσης που μέρα με τη μέρα στη δίκη της έχει αναδειχτεί ξεκάθαρα ότι σχεδίασε, καθοδήγησε και εκτέλεσε κεντρικά σειρά δολοφονικών επιθέσεων. Η θέση τους είναι βαθειά στη φυλακή και όχι στη Βουλή και στα ΜΜΕ διότι δεν είναι ναζιστική συμμορία δολοφόνων που φοράει το μανδύα του πολιτικού κόμματος. 

Στην Ευρώπη ανεβαίνουν οι φασίστες γιατί οι κυβερνήσεις τους νομιμοποιούν με το άνοιγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες, τις απελάσεις,το κυνηγητό μαγισσών σε βάρος των μουσουλμάνων. 

Η Μέρκελ προσχώρησε στη χορωδία των ρατσιστών που θέλουν να επιβάλουν στις μουσουλμάνες γυναίκες πως να ντύνονται, πως να καλύπτουν το κεφάλι τους, ανοίγοντας το δρόμο στους ισλαμόφοβους φασίστες. Σε όλη την Ευρώπη, από τον Εβρο μέχρι το Καλαί υψώθηκαν φράχτες και γέμισε η ήπειρος στρατόπεδα συγκέντρωσης ξαναζωντανεύοντας την φρίκη του μεσοπολέμου. Τα αντίστοιχα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι που κατέληξαν σε εργοστάσια θανάτου στα χέρια του Χίτλερ, στα Νταχάου και του Άουσβιτς. Λέμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! 

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση χτίζει νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και  χωριά-καταυλισμούς για τον αποκλεισμό των προσφύγων σε ειδικές ζώνες έξω από τον ιστό της πόλης. Τους αφήνει να καίγονται ζωντανοί στη Μόρια, να ξεπαγιάζουν στα λασπόνερα και τα αντίσκηνα μέσα στη βαρυχειμωνιά που ξεκίνησε. 

Φορτώνουν το προϋπολογισμό με σπατάλες δισεκατομμυρίων για το Λιμενικό και την ρατσιστική αστυνόμευση ενώ θα μπορούσε με λιγότερα χρήματα να ξεκινήσει ένα δημόσιο πρόγραμμα για την άμεση στέγαση των προσφύγων αλλά και όλων των αστέγων. Η λύση είναι να δοθούν εδώ και τώρα δημόσια κτίρια. Να μην ξεπουληθούν σε ιδιώτες αλλά να διατεθούν τα ολυμπιακά ακίνητα για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή οι χιλιάδες των προσφύγων και μαζί τους κάθε άστεγος και κάθε ξεσπιτωμένος από την κρίση. 

Τα συνδικάτα χρειάζεται να διεκδικήσουν την ανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που ξήλωσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και να επιβάλουν να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα δημόσιας εργατικής και λαϊκής κατοικίας για κάθε άστεγο και πρόσφυγα. Έτσι θα βρούνε δουλειά χιλιάδες άνεργοι οικοδόμοι και νέοι μηχανικοί. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να στηρίξει την διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τους αλληλέγγυους στους πρόσφυγες να δώσουμε τη μάχη για να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να τσακίσουμε τους νεοναζί.

Read 5404 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ