Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Thursday, 16 September 2010 14:59

Η απεργία των Πακιστανών αγρεργατών στη Σκάλα Λακωνίας νικάει το ρατσισμό Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Η Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη στη Σκάλα Λακωνίας ήταν ένας μεγάλος σταθμός στην απεργιακή κινητοποίηση των Πακιστανών αγρεργατών . Χίλιοι πεντακόσιοι αγρεργάτες βγήκαν στο δρόμο σε μια μαχητική διαδήλωση με τα πανό της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και με κεντρικό σύνθημα «εργάτες ενωμένοι ποτέ ενωμένοι».Η πορεία βάδισε στη πόλη με φανερή την υποστήριξη των κατοίκων που ήταν αγανακτισμένοι από την χυδαία επίθεση σε βάρος των μεροκαματιάρηδων Πακιστανών μεταναστών.
Στη Σκάλα Λακωνίας έφτασε αντιπροσωπεία από την Αθήνα από τους Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο  της Ένωσης Μεταναστών Εργατών  και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική Απειλή.
Πριν την πορεία προηγήθηκε απεργιακή συνέλευση στη Πλατεία όπου βρίσκονταν με τις κουβέρτες στρωμένες στο χώμα όσοι αντιμετώπισαν την έξωση από τα σπίτια τους. Η συνέλευση εξέλεξε επιτροπή της Ένωσης Μεταναστών Εργατών καθώς πάνω από επτακόσιοι αγρεργάτες εγγράφηκαν επί τόπου στο σωματείο.
Ταυτόχρονα στο χώρο 475 μετανάστες έκαναν αίτηση απόδοσης άδειας παραμονής και ασύλου. Έβαλαν τις αιτήσεις σε ένα κουτί και τις κρατούσε κ’άποιος επικεφαλής στη πορεία.

Η επιτροπή εκπροσώπησε τους απεργούς στις επαφές με τον Δήμο και την Αστυνομία όπου και μετέφερε τα αιτήματα:
1.    Άμεση επιστροφή στις κατοικίες τους όλων των εξωθέντων. Ανθρώπινες συνθήκες στέγασης. Όχι «40 ευρώ το κεφάλι» για ενοίκιο.
2.    Άμεση απόδοση νομιμοποιητικών εγγράφων-ασύλου στους Πακιστανούς μετανάστες παίρνοντας υπόψη τις καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα αυτή.
3.    Αύξηση του μεροκάματου. Κανένας κάτω από το κατώτατο μεροκάματο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ασφάλιση. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο απεργοί δεν αποδέχτηκαν ένα εντελώς ακατάλληλο χώρο, τα παλιά σφαγεία που προτάθηκε από την Δημοτική Αρχή και απαίτησαν να ανατραπούν οι εξώσεις άμεσα. -Η μαζική κατακραυγή ανάγκασε το Δήμο να παρέμβει για να ανοίξουν τα σπίτια των εξωθέντων. Χθές επέστρεψαν στα σπίτια τους παίρνοντας στη πλάτη τις κουβέρτες.
-Η Αστυνομία αποδέχθηκε την παραλαβή των αιτήσεων του ασύλου και ήδη σήμερα έγινα αποδεκτοί οι πρώτοι 30. κάθε μέρα θα γίνονται δεκτές τουλάχιστον τριάντα αιτήσεις. Η Επιτροπή θα δεχτεί και νέες αιτήσεις όσων δεν πρόλαβαν να υποβάλουν.
-Οι απεργοί απαιτούν αλλαγή στο καθεστώς πληρωμής με 35 ευρώ κατώτατο μεροκάματο. Γι αυτό αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία με αποχή από τις συγκομιδές.
Η πρώτη νίκη της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης έδειξε ότι υπάρχουν λύσεις και επίσης η συλλογική δύναμη να τις κατακτήσει.
Είναι ώρα η κυβέρνηση να αφουγκραστεί το κεντρικό αίτημα της άμεσης απόδοσης ασύλου, της νομιμοποίησης των μεταναστών της μεγάλης καταστροφής των πλημμυρών στο Πακιστάν. Να σταματήσει τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και τις συνεργασίες της ΕΛΑΣ με τους φασίστες στις επιχειρήσεις «καθαρή Αθήνα».
Δεν επαναπαυόμαστε! Επαγρυπνούμε για την τήρηση των υποσχέσεων, συνεχίζουμε στο πλευρό όλων των εργαζόμενων τον κοινό αγώνα ενάντια στα μέτρα του Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που σημαίνουν απολύσεις, φτώχεια και την ανεργία. Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι ούτε από τις κυβερνήσεις , ούτε από τους Δημάρχους που παίζουν τα χαρτί του ρατσισμού.
Οι Πακιστανοί απεργοί αγρεργάτες δείχνουν το δρόμο για να αντισταθούμε μαζικά και νικηφόρα στις επιθέσεις γιατί εκτός από κατατρεγμένοι έδειξαν ότι έχουν δύναμη, αξιοπρέπεια  και αποφασιστικότητα.

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, 6932828964
Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Ένωσης Μεταναστών Εργατών  και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, 6955295322


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 1727 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ