Friday, 25 November 2016 08:01

Κύριε Μουζάλα, είστε υπεύθυνος για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια που σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)



ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Κύριε Μουζάλα, είστε υπεύθυνος για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια που σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά

Οι δύο νεκροί, μία εξηντάχρονη γιαγιά και ένα παιδί, από έκρηξη φιάλης υγραερίου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, είναι ένα έγκλημα στα χέρια της ρατσιστικής κυβερνητικής πολιτικής του εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά στην οποία επιμένει μέχρι θανάτου ο υπουργός Μετανάστευσης Μουζάλας.
Μόλις χθες σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει την ρητορική της ακροδεξιάς περί επικείμενης μαζικής εισόδου από την Τουρκία αν αποφασίσει να δώσει την ελευθερία μετακίνησης στους πρόσφυγες από τα νησιά! Ντροπή!


Αυτές οι επιλογές απαρτχάιντ και εσωτερικών συνόρων, βίαιου εγκλωβισμού των προσφύγων με κράτηση σε σκηνές και ύπνο στα λασπόνερα, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των μαζικών αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινητοποιήσεων του κινήματος αλληλεγγύης στα νησιά, τις οποίες επιδεικτικά εξακολουθεί να αγνοεί ο Μουζάλας, στρώνοντας το δρόμο στην ακροδεξιά.
Ο Τσίπρας έφτασε στο σημείο να συνομιλεί με τον Ερντογάν δηλώνοντας ξεδιάντροπα ότι στηρίζει τα αιτήματα του για χρηματοδότηση 6 δις με στόχο την καταστολή των προσφύγων που επιχειρούν να ξεφύγουν από το θάνατο στη Συρία.
Αυτή η πολιτική είναι η άλλη όψη των μνημονίων και της αξιολόγησης που σπρώχνει σε σφαγείο συντάξεων, μισθών, σε ιδιωτικοποιήσεις στο νερό και το ρεύμα για αν ξεπληρωθεί το ληστρικό χρέος των δανειστών.
Είναι ώρα τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι μαζί με την κλιμάκωση των απεργιών ενόψει της Πανεργατικής 8 Δεκέμβρη να απαιτήσουν να μπει τέλος στην συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα νησιά.

Read 6209 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ