Tuesday, 22 November 2016 17:29

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, Πέμπτη 24 Νοέμβρη, 7μμ, Πλατεία Χίου Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία
Πέμπτη 24 Νοέμβρη, 7μμ Πλατεία Χίου
Καλεί η Παρέμβαση Χίου

Έξω οι νεοναζί από τη Χίο
Να τιμωρηθούν οι ένοχοι των φασιστικών επιθέσεων
Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες

Η παρουσία των νεοναζί βουλευτών της Χρυσής Αυγής Λαγού και Κασιδιάρη σήμανε ανοιχτές φασιστικές επιθέσεις κατά προσφύγων και αγωνιστών των κινημάτων. Ο ίδιος ο φύρερ των νεοναζί Μιχαλολιάκος κάλυψε τις επιθέσεις αυτές.

Είναι σκάνδαλο  ότι η κυβέρνηση φρόντισε να παρέχει αστυνομική κάλυψη για τις ρατσιστικές φιέστες των φασιστών όταν η ίδια η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τις καταγγέλλει.
Η ενορχηστρωμένη επίθεση των φασιστών πρέπει να πάρει τέλος όπως έγινε και στη Μυτιλήνη και το Ρέθυμνο με την μαζική ενωτική δράση του εργατικού κινήματος, της αριστεράς και των φοιτητών.

Οι πολιτικάντηδες της ΝΔ και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν το κόσμο για το ποιος είναι υπεύθυνος τόσο για την φτώχεια όσο και για την άθλια αντιμετώπιση των προσφύγων.
Ένοχες είναι οι πολιτικές των μνημονίων, είναι οι πόλεμοι που ξεριζώνουν τους πρόσφυγες, είναι η ΕΕ που τους καθηλώνει στα νησιά με την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.


Η κυβέρνηση την ίδια περίοδο που ετοιμάζεται να χτυπήσει τα συνδικάτα, να περικόψει τις δαπάνες επιμένει στον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά, μετατρέποντας τα σε Γκουαντάναμο. Δημιούργησε καθεστώς απαρτχάιντ και εσωτερικών συνόρων εμποδίζοντας την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων και καθηλώνοντας τους σε πανάθλιες συνθήκες διαβίωσης με σκηνές.  Έστησε στρατόπεδα συγκέντρωσης αντί για χώρους φιλοξενίας που θα έπρεπε να λειτουργούν  στα χέρια των Δήμων, με προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση από το κράτος και όχι με τις ΜΚΟ και τον ΟΗΕ.


Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το έδαφος για να εμφανίζονται τα τάγματα εφόδου των φασιστών.
Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων, την κατάργηση όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης, άσυλο και άμεση απόδοση εγγράφων στους πρόσφυγες, να γραφτούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.


Απαιτούμε να πάνε φυλακή οι υπόδικοι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και όχι να έχουν αστυνομική κάλυψη για τα πογκρόμ τους.


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Παρέμβασης Χίου


Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεια διαμαρτυρίας, ενάντια στην προκλητική αδιαφορία των αρχών για τις πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες εναντίον των προσφύγων.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Χίου

Το αίμα άρχισε να ρέει.Τα γεγονότα τρέχουν…

''Ο φασισμός στην καθαρή του μορφή είναι το άθροισμα απ’ όλες τις ά λ ο γ ε ς αντιδράσεις του μέσου ανθρώπινου χαρακτήρα'' Βίλχεμ Ράιχ

Μετά την έλευση του κλιμακίου των φασιστών στη Χίο και την πετυχημένη αντιφασιστική πορεία το κλίμα έπρεπε να αντιστραφεί.Οι επιθέσεις και οι προβοκάτσιες στους πρόσφυγες οξύνθηκαν.Oι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης,ο εγκλεισμός και εγκλωβισμός τους στα νησιά χάρη της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας τους μετατρέπουν σε έρμαια ανατολίτικου παζαριού.Βλέπουμε συσκέψεις,συμβούλια και συναντήσεις.Υπουργοί,βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες.Η απαρέγκλιτη τήρηση της συμφωνίας να ισχύσει με θύματα,τα θύματα των πολέμων της νεοταξίτικης ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και τους κατοίκους των νησιών.Ο βαθύς κρατικός μηχανισμός ''νίπτει τα χείρας του'' ,δίνοντας πάσα στους φασίστες να δρουν ασύδωτοι.Εμείς εδώ θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους:Tην ευθύνη για αυτή τη κατάσταση την δημιουργεί ο πόλεμος για το μοίρασμα των αγορών ,των μεταφορών και της ενέργειας.Η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ,με τη συμμετοχή της κυβέρνησης και όλου του μνημονιακού-συστημικού μπλοκ. Από κοντά και οι φασίστες να χτυπούν τα θύματα των πολέμων,χτυπώντας συνειδητά το σαμάρι και όχι το γάιδαρο.


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΜ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!

Read 5613 times Last modified on Tuesday, 04 September 2018 07:06