Tuesday, 15 November 2016 18:43

Τα χημικά δεν κρύβουν το φιάσκο της επίσκεψης Ομπάμα και τη νίκη των διαδηλωτών Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
 
Τα χημικά δεν κρύβουν το φιάσκο της επίσκεψης Ομπάμα και τη νίκη των διαδηλωτών 
 
Χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους από το Πολυτεχνείο μέχρι την απαγορευμένη ζώνη στην οδό Αμερικής, που έστησε η κυβέρνηση για να υποδεχτεί τον ανεπιθύμητο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Διαδήλωσαν μαχητικά και εξέφρασαν  την οργή για τις πολιτικές της κυβέρνησης που υποτάσσεται στα μνημόνια και το ρατσισμό, που σπρώχνει στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.
 
Η επίσκεψη Ομπάμα είναι ένα φιάσκο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τον  υποδέχτηκε  με χιλιάδες αστυνομικούς, 500 αμερικανούς πράκτορες και εξασφάλισε να μιλήσει, όχι βεβαια στην Ακρόπολη αλλά σε ένα ακροατήριο στο εκτός κέντρου της Αθήνας, στο  Ίδρυμα Νιάρχος που θα το φυλάνε μπόντι γκάρντς. Πρόκειται για παταγώδη αποτυχία και νίκη του κινήματος. 
 
Ούτε τα χημικά ούτε οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά των διαδηλωτών  μπορούν να σβήσουν την οργή. Δείχνουν μόνο ότι ο κατήφορος της κυβέρνησης προς  τα δεξιά με την υποδοχή Ομπάμα και τα συγχαρητήρια στην εκλογή Τραμπ δεν έχει τέλος.
Χαιρόμαστε γιατί την ίδια ώρα τα αδέλφια μας στην Αμερική πολιορκούσαν το πύργο του Τραμπστον δυναμικό κύκλο διαδηλώσεων που ξέσπασε κατά της εκλογής του άθλιου προέδρου των ΗΠΑ.
 
Θα μας βρούνε μπροστά τους! 
Πρώτα στη μεγάλη διαδήλωση  την Πέμπτη 17 Νοέμβρη για την εξέγερση του Πολυτεχνείου που την αγνόησε ο Τσίπρας και έφερε εδώ τον Ομπάμα και μετά στις Πανεργατικές απεργίες κατά των μνημονίων στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη.
Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα θα δώσει παρόν στις μάχες αυτές.
 
Read 6234 times Last modified on Tuesday, 04 September 2018 07:06