Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Print this page
Friday, 03 September 2010 19:57

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΩΡΑ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ     http://pakistancommunitygr.blogspot.com
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤO ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Οι καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν ρημάζουν τις ζωές πάνω από είκοσι εκατομμυρίων ανθρώπων. Χιλιάδες οι νεκροί, οκτώ εκατομμύρια οι άστεγοι, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια παιδιά πίνουν μολυσμένο νερό, οι ασθένειες θερίζουν. Η καταστροφή της σοδειάς φέρνει την πείνα και την εξαθλίωση ενώ οι πόλεις συνεχίζουν να χάνονται κάτω από τα λασπόνερα που διαρκώς φουσκώνουν. Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με απίστευτο  κυνισμό τους Πακιστανούς μετανάστες που οι οικογένειες και οι συνάνθρωποι τους  ζουν αυτή την πρωτοφανή τραγωδία.
Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις η Αστυνομία εξαπολύει επιχειρήσεις σκούπα σε βάρος μεταναστών από το Πακιστάν , το Αφγανιστάν και ετοιμάζει νέες μαζικές απελάσεις. Πρόκειται για κτηνωδία πρώτου μεγέθους που πάει χέρι-χέρι με την επιμονή της στην επιβολή των μέτρων του Μνημόνιου που σπρώχνουν στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους
Η καταστροφή στο Πακιστάν δεν είναι θεομηνία αλλά  ένα έγκλημα με πολλούς ενόχους και συνυπεύθυνους.

Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Αφγανιστάν και η επέκταση του πολέμου μέσα στο Πακιστάν με την ενεργή εμπλοκή του Πακιστανικού στρατού στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ήταν η προτεραιότητα που οδήγησε σε τραγωδία. Ο Πακιστανικός στρατός έκανε εκτροπές υδάτων προς ολόκληρες πόλεις αφανίζοντας τις  για να σωθούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ ξεσηκώνοντας την οργή του ντόπιου πληθυσμού που παίρνει με τις πέτρες τους κυβερνώντες. Ακόμη και αυτές τις μέρες ο Πακιστανικός στρατός συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στόχων σκοτώνοντας γυναίκες και μικρά παιδιά. Απίστευτα ποσά ξοδεύονται στο πόλεμο και ο στρατός αντί να φτιάχνει αναχώματα στους ποταμούς συνεχίζει την επιχείρηση καταστολής των ανυπότακτων περιοχών. Εκείνες τις μέρες που πλημμύριζε η μία πόλη μετά την άλλη ο ανεκδιήγητος πρόεδρος του Πακιστάν, προστατευόμενος των ιμπεριαλιστών, έκανε αμέριμνος διακοπές στην βίλα του μετά από ταξίδι στην Βρετανία!
Τα νερά ξεχείλισαν σε περιοχές όπου πολυεθνικές εταιρίες συστηματικά εξαφάνισαν ολόκληρα δάση υπονομεύοντας την οποιαδήποτε δυνατότητα συγκράτησης των νερών των έντονων βροχοπτώσεων κατά την διάρκεια των μουσώνων. Η κλιματική αλλαγή  και η απληστία του κέρδους των καπιταλιστών άνοιξαν το δρόμο σε αυτή την κατάρρευση .Τώρα τα αρπακτικά του ΔΝΤ έρχονται να παραστήσουν τους σωτήρες με δάνεια-θηλιά στο λαιμό των Πακιστανών εργαζόμενων και αγροτών.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη σε αυτή τη συνεχιζόμενη καταστροφή. Τις μέρες που ο κόσμος απελπισμένα αναζητούσε σανίδα σωτηρίας από τον πνιγμό ο Έλληνας πρέσβης στο Πακιστάν έτρεχε στην Καμπούλ για να συναντήσει τον αρχηγό των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ  στρατηγό Πετρέους για να δηλώσει ότι οι ελληνικές ένοπλες  δυνάμεις όπως και ένα νοσοκομείο θα συνεχίσουν να βοηθάνε στην κατοχή του Αφγανιστάν! Για την κυβέρνηση οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά των Πακιστανών και των Αφγανών στην Αθήνα είναι η συνέχιση εδώ  του ίδιου βρόμικου πολέμου που μάλιστα χάνουν οι δυνάμεις των ιμπεριαλιστών.
Αν η κυβέρνηση υπέκυψε στο αίτημα των Ιρανών προσφύγων με την απεργία πείνας και το ράψιμο του στόματος του Χαμίντ Σαντεκί τώρα μπορούμε να την αναγκάσουμε να πάψει να παίζει το ρατσιστικό χαρτί μπροστά στις εκλογές. Δεν θα την αφήσουμε να παίζει βρόμικα ρατσιστικά παιχνίδια για χάρη των κομμάτων του Μνημόνιου του ΛΑ.Ο.Σ και της ΝΔ, να αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία των μέτρων του Μνημόνιου με τα σχέδια εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας.
Το βάρος του να υπάρξει στήριξη και αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν πέφτει στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας που δίνουν την μάχη ενάντια στις ληστρικές πολιτικές της κυβέρνησης και του Μνημόνιου ΔΝΤ-ΕΕ. Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους , τις αντιρατσιστικές κινήσεις να μπουν μπροστά ώστε να χτίσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης που θα προασπίσει τα δικαιώματα των μεταναστών και θα στείλει έτσι την πιο χειροπιαστή συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν. Γι αυτό χρειάζεται να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της Πακιστανικής Κοινότητας για άμεση αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς και να απαιτήσουμε την εδώ και τώρα νομιμοποίηση των Πακιστανών μεταναστών, το σταμάτημα των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπα στο κέντρο της Αθήνας και των απελάσεων. Να απαιτήσουμε τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και άσυλο για τους πρόσφυγες . Να απαιτήσουμε το πάγωμα των πληρωμών του ληστρικού χρέους ώστε εξοικονομώντας 300 δις να στηρίξουμε μια τέτοια πολιτική αλλά και μια πολιτική κοινωνικών παροχών για τους εργαζόμενους και την νεολαία.Τα λεφτά υπάρχουν και μας τα κλέβουν οι πραγματικοί εγκληματίες, οι καπιτα-ληστές. Να ποιους πρέπει να διώξουμε από το Κέντρο της Αθήνας, τους ληστές Τραπεζίτες και όχι τους φτωχούς μετανάστες. Είναι ώρα να απαιτήσουμε να αποσυρθεί ο ελληνικός στρατός από το πόλεμο Αφγανιστάν-Πακιστάν και η νοσοκομειακή μονάδα να πάει τώρα στο Πακιστάν!
Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι και η νεολαία που θα βρεθούμε στη Πανελλαδική Διαδήλωση της ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη έχουμε την δύναμη να σταματήσουμε το ρατσιστικό κατήφορο της κυβέρνησης και να επιβάλουμε εναλλακτικές λύσεις που βάζουν τους ανθρώπους πάνω από τα συμφέροντα του κέρδους, του πολέμου και του ρατσισμού.

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 1674 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ