Wednesday, 26 October 2016 16:07

Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας - Ανοιχτή Συνάντηση, Παρασκευή 4 Νοέμβρη, 7μμ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας
Απεργίες και καταλήψεις για μαζικούς διορισμούς και αύξηση της χρηματοδότησης στην εκπαίδευση
Ανοίξτε τις πόλεις και κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-γκέτο προσφύγων


Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των εργαζόμενων γονιών και των μαθητών που υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία. Είναι ο ίδιος κόσμος, που υποδέχτηκε πέρυσι τις προσφυγομάνες με τα παιδιά τους στα νησιά του Αιγαίου, έδωσε την αλληλεγγύη του απλόχερα στους πρόφυγες, συγκλονισμένος και εξοργισμένος από τον πνιγμό των μικρών Αυλάν.

Για τους κατατρεγμένους των πολέμων ανοίγουμε τα σύνορα, τις πόλεις, τα σχολεία και τις καρδιές μας. Αντίπαλος μας δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά οι κυβερνήσεις που συμμετέχουν στις πολεμικές επεμβάσεις και τους  βομβαρδισμούς, που ρημάζουν χώρες σαν την Συρία και το Αφγανιστάν και φορτώνουν στις πλάτες μας μνημόνια και περικοπές στα σχολεία και τα νοσοκομεία, εξαθλιώνοντας την ζωή μας.

 

Η ισότιμη πρόσβαση όλων των προσφυγόπουλων στη μορφωτική διαδικασία είναι απαίτηση των εκπαιδευτικών σωματείων και του αντιρατσιστιού κινήματος και υποχρέωση του κράτους, που απορρέει από νόμους και διεθνείς συμβάσεις. Και αυτό δεν εξασφαλίζεται, όταν  το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί Δομές Υποστήριξης για την Εκπαίδευση τους, στις 2μμ, μετά δηλαδή τα πρωινά μαθήματα. Η αναγκαιότητα των τάξεων υποδοχής δεν συνεπάγεται την «γκετοποίηση» των προσφυγόπουλων μέσα στα σχολεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να γυρίσουν την πλάτη στις ρατσιστικές κραυγές μίσους και στα ψέματα και να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά. Ας διαγράψουν το χρέος για να βρουν λεφτά!

Η διάλυση του δημόσιου σχολείου με την έλλειψη εκπαιδευτικών και την υποχρηματοδότηση σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί εμποδίζονται να μορφώσουν τα παιδιά, τα σχολεία ρημάζουν γιατί δεν υπάρχουν καθαρίστριες, φύλακες και υλικά. Η διάλυση της δημόσιας υγείας είναι η πραγματική βόμβα που απειλεί την υγεία όλων. Λένε ψέματα όσοι φορτώνουν την ευθύνη για όλα αυτά στους πρόσφυγες αντί στις κυβερνήσεις που είναι υπεύθυνες.
Κραυγάζουν για προσφυγόπουλα-«υγειονομικές βόμβες» διαδίνοντας ψευδώς ότι έρχονται χωρίς εμβολιασμό στα σχολεία. Στη πραγματικότητα, ΟΛΑ τα παιδιά είναι εμβολιασμένα και αυτά που κινδυνεύουν σε κάθε περίπτωση είναι αυτά που δεν έχουν εμβολιαστεί!

Τα σχολεία είναι γεμάτα από παιδιά μεταναστών γιατί οι εκπαιδευτικοί κατάχτησαν το δικαίωμα για ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών με αγώνες και έχουν εμπειρία στην ένταξη  των παιδιών, που δεν ξέρουν την ελληνική γλώσσα. και αποτελεί κέρδος να μοιραζόμαστε όλοι τον πλούτο του πολιτισμού και της εμπειρίας που έφεραν από τις χώρες τους. Είναι ρατσιστικό ψέμα ότι «δεν μπορούν να κατανοήσουν τον ανώτερο τάχα δυτικό πολιτισμό». Τον γνώρισαν από πρώτο χέρι όταν οι έξυπνες βόμβες έπεσαν στα σχολεία, τα σπίτια και τις γειτονιές τους από τα ΝΑΤΟϊκά αεροπλάνα. Εμείς διαδηλώναμε κατά του πολέμου με απεργίες και κλείνοντας σχολεία το 2003!

Η πολιτική της κυβέρνησης με τη στήριξη της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και το άνοιγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης-γκέτο έξω από τις πόλεις είναι η άλλη όψη των μνημονίων που διαλύουν και τα δημόσια σχολεία. Γι΄ αυτό και κανένας δεν συγκινείται από τον υποκριτικό αντιρατσισμό του Φίλη. Ίσα-ίσα, η καθυστερημένη ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία σε ξέχωρη απογευματινή ζώνη χωρίς να εξασφαλίζουν πόρους και προσωπικό, με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς δίνουν το έδαφος για την προπαγάνδα των κάθε είδους αντιδραστικών.

Στα σχολεία και στις γειτονιές δεν χωράνε οι φασίστες. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι εκείνοι που μισούν τους αγώνες των εργατών και της νεολαίας, έστηναν τάγματα εφόδου, δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν και χτυπώντας δολοφονικά τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Το 1992 χάραζαν αγκυλωτούς σταυρούς στα μέτωπα μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί παλεύουν για ανοιχτά σχολεία για όλους, που να χωράνε όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με την άμεση λήψη ειδικών αντισταθμιστικών μέτρων για τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών. Είμαστε μαζί τους! Την ίδια ώρα, αντιστεκόμαστε στις μνημονιακές πολιτικές, τις περικοπές και τους μηδενικούς διορισμούς, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών που υπονομεύονται και με το Νέο Λύκειο του Λιάκου και του Φίλη.

Η ΚΕΕΡΦΑ σας καλεί να οργανώνουμε την θερμή υποδοχή ΟΛΩΝ των προσφυγόπουλων στα σχολεία και να αγωνιστούμε μαζί για προσλήψεις και χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας.

Ανοιχτή Συνάντηση 

Παρασκευή 4 Νοέμβρη, 7μμ
Φιλοξενία προσφύγων 5ο Λύκειο Ασκληπιού και Αραχώβης


Συνεχίζουμε τον αγώνα για να πάνε ΟΛΑ τα προσφυγόπουλα στα σχολεία!
Μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών
 
Εισηγούνται: Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, Χρήστος Κουρνιώτης, ΚΕΜΕΤΕ ΟΛΜΕ, Αντώνης Σκαρπέλης, Σύλλογος Γονένων 72ου Δημοτικού σχολείου Πετραλώνων, Νίκος Κοτρώτσος, εκπαιδευτικός, 12ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, Ντίνα Γκαρανέ, μέλος ΕΣ Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, Αργύρης Γεωργαντζής, εκπαιδευτικός, 35ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας


Διοργανώνει η Ομάδα “ανοιχτά σχολεία”
Αθήνα πόλη ανοιχτή, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Read 6588 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ