Sunday, 02 October 2016 09:39

Γ ΕΛΜΕ Αθήνας:Συμμετοχή στην Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
Γ ΕΛΜΕ Αθήνας: Συμμετοχή στην Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό 
 
Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012013
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 61                    27/9/2016
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας συμμετέχει στη Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, που θα γίνει στην Αθήνα, 15-16 Οκτώβρη 2016, στο γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία για το δυνάμωμα του κινήματος ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό σε μια περίοδο που ξεδιπλώνεται επίθεση από τις κυβερνήσεις και η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής φτάνει σε κρίσιμο σημείο. Έρχονται στην Αθήνα συνδικάτα και κινήσεις που πρωτοστατούν στην δράση ενάντια στο ρατσισμό και την ισλαμοφοβία και δίνουν την μάχη ενάντια στη απειλή του φασισμού.
Από τη Γαλλία έρχεται η κίνηση που διαδήλωνε στις παραλίες κατά της ισλαμοφοβικής απαγόρευσης του μπουρκίνι και υπέρ του δικαιώματος των γυναικών να επιλέγουν οι ίδιες πως ντύνονται. Από την Αγγλία και τη Σκωτία, έρχονται τα μεγαλύτερα συνδικάτα που συμμετέχουν στις κινήσεις Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και Ξεσηκωθείτε ενάντια στο Ρατσισμό , στηρίζουν τους πρόσφυγες στο Καλαί και συγκρούονται με το ρατσιστικό UKIP. Από τη Τουρκία, κινήσεις που αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα και συνεχίζουν την μάχη κόντρα στον αυταρχικό κατήφορο του Ερντογάν, την πολεμική εκστρατεία κατά των Κούρδων και την επέμβαση στην Συρία. Διαδηλώσαμε μαζί στις 23-24 Φλεβάρη στο φράχτη του Έβρου και τα Ιπσαλα διεκδικώντας την κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας Τουρκίας ΕΕ και διεκδικώντας να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο με το άνοιγμα των συνόρων. Από τη Γερμανία, έρχεται η κίνηση που μάχεται ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για την Γερμανία. Από την Αυστραλία θα συμμετέχει η κίνηση που απαιτεί να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά εξορίας του Ειρηνικού. Από την Αυστρία, η κίνηση που πρωτοστάτησε στο άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες. Ακόμη, από την Πολωνία μια νέα κίνηση που συγκρούεται με τη ακροδεξιά και έχει την στήριξη των συνδικάτων. Από τη Ιρλανδία, συμμετέχουν συνδικαλιστές και βουλευτές της αριστεράς. Θα βρεθούν μαζί μας εκπρόσωποι κινημάτων από την Κύπρο, την Ελβετία, την Δανία, την Ολλανδία.
Θα εξετάσουμε την δυνατότητα για κοινή συντονισμένη δράση με κορύφωση την 18 Μάρτη 2017, με διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη. Στηριζόμαστε στην πετυχημένη διεθνή δράση στις 19 Μάρτη 2016 και τη συντονισμένη δράση κατά των φραχτών στον Έβρο και το Καλαί στις 23-24 Φλεβάρη 2016.
Πρόκειται ταυτόχρονα για μια Πανελλαδική Συνέλευση του κινήματος στην Ελλάδα με συμμετοχή αγωνιστών και αγωνιστριών των κινήσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, προσφύγων από τα κάμπ και τις καταλήψεις, συλλογικοτήτων του αντιφασιστικού κινήματος, κοινοτήτων μεταναστών, σωματείων εργαζομένων, κινήσεων καλλιτεχνών, πρωτοβουλιών του κινήματος LGTBQΙ+, κινήσεων αναπήρων, Ρομά. Θα βρίσκεται η πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 15/10 στις 3μμ και ολοκληρώνεται την Κυριακή 16/10 στις 3μμ, με συζητήσεις για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, την πάλη ενάντια στην ισλαμοφοβία, την καμπάνια για την δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής.
Θα υπάρξει ομαδική μετακίνηση με πούλμαν από άλλες πόλεις αγωνιστών και ιδιαίτερα προσφύγων από τα καμπ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΚΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Για το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΔΑΜ
Read 3934 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ