Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Print this page
Friday, 27 August 2010 17:24

Μέχρι να πάρουν άσυλο συνεχίζουν την απεργία πείνας οι Ιρανοί πρόσφυγες.Συγκροτείται Επιτροπή Ασύλου Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Συγκροτείται Επιτροπή Ασύλου που θα πάρει συνέντευξη από τους απεργούς πείνας την Δευτέρα 30/8/2010 για να εξεταστεί το αίτημα τους για άσυλο ανακοίνωσε στους ίδιους σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οι απεργοί πεινάς(34η μέρα για τους δύο, 12η για τους άλλους τέσσερις) ζήτησαν να δοθεί η συνέντευξη τους στην Επιτροπή σε νοσοκομείο καθώς αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι να πάρουν άσυλο.
Χρειάστηκε να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του Χαμίντ Σαντεκί που έχει ραμμένο το στόμα του για να αλλάξει στάση το Υπουργείο που μόλις χθες απαντούσε με πρωτοφανή σκληρότητα στο Ψήφισμα του γενικού Συμβούλιου της ΑΔΕΔΥ.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση αποφάσισε να σκληρύνει την στάση της απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες παίζοντας προεκλογικά το χαρτί του ρατσισμού, ο αγώνας για άσυλο και νομιμοποίηση των μεταναστών χρειάζεται να δυναμώσει. Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι για την αποτυχία της κυβέρνησης του Μνημόνιου ΕΕ-ΔΝΤ.
Θεωρούμε απαράδεκτο το πλαίσιο που κατέθεσε το Υπ.Προ.Πο στην Ε.Ε. που κλιμακώνει τις ρατσιστικές επιθέσεις της Αστυνομίας.
Χαιρετίζουμε το ψήφισμα του Γενικού Συμβούλιου της ΑΔΕΔΥ. Είναι ώρα τα συνδικάτα να ανοίξουν την μάχη ενάντια στο ρατσισμό γιατί τα κάνει πιό δυνατά απέναντι στη ρατσιστική δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που επιδιώκουν την διάσπαση των εργαζόμενων για να επιβάλουν τα άδικα αντεργατικά μέτρα.
Εμείς θα δώσουμε την απάντηση και στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη προσθέτοντας τα αιτήματα που ανέδειξε ο αγώνας των Ιρανών απεργών πείνας για άσυλο για όλους.
Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε την απάντηση στο δεύτερο άμεσο αίτημα μας: την παύση των απελάσεων των Πακιστανών προσφύγων, την ανθρώπινη υποδοχή με απόδοση ασύλου και νομιμοποίηση των μεταναστών της μεγάλης καταστροφής των τελευταίων πλημμυρών.

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 25-08-2010
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράσταση του στους Ιρανούς απεργούς πείνας και καταγγέλλει την αναλγησία του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους μη ικανοποιώντας το αυτονόητο αίτημα τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Οι πολιτικές των ομαδικών τάφων στον Έβρο, των απελάσεων Πακιστανών προσφύγων σε μια χώρα που μαστίζεται από μια πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή, η μη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε μετανάστες των οποίων κινδυνεύει άμεσα η ζωή και η σωματική ακεραιότητα στις χώρες προέλευσής τους, πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα.
Η υγεία των Ιρανών απεργών πείνας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και επιβάλλει να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά τους για πολιτικό άσυλο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟ.ΠΟ

http://www.yptp.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3247&Itemid=443〈=


Απάντηση στο ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τους Ιρανούς Απεργούς Πείνας
Η χώρα μας είναι για χρόνια έκθετη σε καταδικαστικές αποφάσεις και διεθνή κριτική εξαιτίας μιας άδικης και αναποτελεσματικής διαδικασίας ασύλου. Για αυτό, ως κυβέρνηση, πήραμε τη γενναία απόφαση να αλλάξουμε άμεσα και αποτελεσματικά το σύστημα απόδοσης ασύλου:
•    Πρώτον, μέσω του μεταβατικού Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Με το νέο σύστημα επανασυστήνονται και βελτιώνονται οι επιτροπές προσφυγών, οι οποίες θα εξετάσουν περισσότερες από 46.000 προσφυγές αιτούντων άσυλο, τερματίζοντας ένα καθεστώς αδικίας και αβεβαιότητας. Το μεταβατικό σύστημα αποτελεί το πρώτο και αποφασιστικό βήμα προς τη σύσταση μιας νέας Υπηρεσίας Ασύλου με νόμο, ανεξάρτητης από την Ελληνική Αστυνομία, με εχέγγυα δικαιοσύνης και αποτελεσματικότητας.
•    Δεύτερον, με τη δημιουργία μιας νέας Υπηρεσίας Ασύλου, για την οποία άλλωστε έχουμε δεσμευθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την κατάθεση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας αποκτά εθνική πολιτική για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, σε ανοιχτή συνεργασία με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και κυρίως, την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνέδραμε από την πρώτη στιγμή στους Ιρανούς απεργούς πείνας, αναγνώρισε το πρόβλημά τους, συζήτησε μαζί τους και συνεργάστηκε στενά με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την περίθαλψη, τη φροντίδα και την παροχή στέγης, την οποία όμως αρνήθηκαν.
Διευκρινίζουμε ότι τα αιτήματα των Ιρανών απεργών πείνας εκκρεμούν σε β΄ βαθμό και είναι μεταξύ των 46.000 προσφυγών που θα εξεταστούν από τις ανεξάρτητες επιτροπές προσφυγών, οι οποίες θα συγκροτηθούν άμεσα με τη δημοσίευση του μεταβατικού Π.Δ. εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένα θεσμικό όργανο για να εξετάσει τις αιτήσεις τους. Έχουμε όμως ήδη ενημερώσει τους ίδιους, ότι η ευαλωτότητα και η παλαιότητα των αιτημάτων θα ληφθούν υπόψιν για τον καθορισμό της σειράς εξέτασής τους είτε για την παροχή πολιτικού ασύλου είτε καθεστώτος επικουρικής προστασίας.
Ουσιαστικά, όλες οι φωνές που ζητούν να αποδοθεί στους Ιρανούς απεργούς πείνας άσυλο εδώ και τώρα, ζητούν από την ελληνική Πολιτεία να παρανομήσει. Αν η προσπάθεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να θεσπίσει κανόνες συμβατούς με το ανθρωπιστικό δίκαιο και να δώσει τέλος σε ένα άναρχο, απάνθρωπο και άδικο καθεστώς ερμηνεύεται ως «αναλγησία», προκύπτει ότι το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα έπρεπε να είναι καλύτερα ενημερωμένο. Υπενθυμίζουμε, ότι η χώρα μας διαχειρίζεται κάθε χρόνο στα σύνορά της 200.000 ανθρώπινες ψυχές που αντιστοιχούν στο 80% της συνολικής παράνομης μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 1788 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ