Friday, 23 September 2016 10:29

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Τρίτη 27/9, 8.30μμ, Ξενοδοχείο ΛΕΣΒΙΟΝ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΛΕΣΒΟΥ
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Τρίτη 27/9, 8.30μμ, Ξενοδοχείο ΛΕΣΒΙΟΝ (ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ)
 
Για την οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στις νεοναζιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής
Για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τον αγώνα για να μπεί τέλος στον εγκλωβισμό
σε κέντρα κράτησης
 Την συζήτηση ανοίγουν ο Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός 
και  ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ
 
Ανακοίνωση
 
H ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγκλωβίζει πρόσφυγες στη Λέσβο και πνίγει εκατοντάδες στη Μεσόγειο. 
 Πτώματα φτάνουν κατά δεκάδες στις ακτές της Αιγύπτου μετά το νέο ναυάγιο σκάφους με 400 πρόσφυγες στα ανοιχτά. Πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα στα χέρια των ηγετών της ΕΕ. Με το κλείσιμο του μόνου χερσαίου περάσματος στην Ευρώπη, του φράχτη στον Εβρο και τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, οι κυβερνήσεις της ΕΕ απέκλεισαν τις πιο σύντομες διαδρομές εισόδου και  συντέλεσαν στον πνιγμό χιλιάδων προσφύγων στη διαδρομή Αίγυπτος- Λαμπεντούζα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έσφιξε το χέρι του Ερντογάν, στη Συνέλευση του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μαζί υποσχέθηκαν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στη συμφωνία.
Πόσες ακόμη γυναίκες και παιδιά, πόσοι νέοι άνθρωποι θα πνιγούν για να συνεχιστεί η δολοφονική πολιτική των κλειστών συνόρων, την ώρα που οι βομβαρδισμοί στη Συρία συνεχίζονται, η κρίση στην υποσαχάρια Αφρική βαθαίνει και η νεολαία της Αιγύπτου αναζητά διάδρομο διαφυγής από την άγρια καταστολή του δικτάτορα Σίσι;
 
 
Η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει οδηγήσει σε πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων των προσφύγων και οι εξελίξεις στην Λέσβο δεν δικαιώνουν την καθησυχαστική στάση του υπουργού Μουζάλα. Οι πρόσφυγες έχουν υποστεί την απαράδεκτη πολιτική του γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά, θυμίζοντας μέρες απαρτχάιντ στη Ν.Αφρική, με τους αντίστοιχους περιορισμούς στις μετακινήσεις. Πάνω από 4.000 βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες στη Μόρια με αποτέλεσμα την έκρηξη οργής, που κατάστρεψε τον καταυλισμό. Η φροντίδα αντί να είναι στα χέρια δημοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών βρίσκεται στα χέρια ΜΚΟ με αναποτελεσματική διαχείριση και σπατάλη. H διαδικασία διεκπεραίωσης των αιτήσεων ασύλου καθυστερεί απαράδεκτα καθώς προσωπικό δεν προσλαμβάνεται και οι φωστήρες της ΕΕ δεν έχουν αποστείλει τους “ειδικούς” τους. 
 
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να βγουν στο προσκήνιο, αξιοποιώντας τη ρατσιστική κινητοποίηση της Δεξιάς στο νησί και τη στάση της ΕΛΑΣ, που καλύπτει επιθέσεις σε βάρος αλληλέγγυων και δημοσιογράφων. 
Και όλα αυτά, την ώρα που οι συντάξεις κόβονται, τα σχολειά δεν έχουν εκπαιδευτικούς και κλινικές στο νοσοκομείο έχουν κλείσει. Είναι μια συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού για το ποιος φέρνει τη κρίση, ποιος φέρνει τουρισμό χωρίς απασχόληση και με μαύρη και απλήρωτη εργασία, ποιος κλέβει τα Ασφαλιστικά Ταμεία των ναυτεργατών. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στοχοποιούν τους πρόσφυγες για να την βγάλουν καθαρή, οι Τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες για να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους παρά τη κρίση. Φοράνε τον μανδύα του πατριώτη και στήνουν προβοκάτσιες με τις σημαίες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να εξαπολύσουν το τάγμα εφόδου  με λύσσα κατά των αλληλέγγυων.
Οι χιλιάδες διαδηλωτές  στις κινητοποιήσεις, στις 17 Σεπτέμβρη, στα τρία χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα έδωσαν πανελλαδική απάντηση στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 
 
Καλούμε τα σωματεία, την αριστερά, τις κινήσεις αλληλεγγύης και τους φοιτητές να απομονώσουμε τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να δώσουμε τη μάχη για να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα Hotspot, να πάρουν έγγραφα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. 
Απαιτούμε την κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
 
Η Λέσβος είναι και θα μείνει νησί αντιφασιστικό, νησί αλληλεγγύης στους πρόσφυγες!  
 
Read 5659 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ