Wednesday, 24 August 2016 18:42

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη, Εφετείο Αθηνών, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως. Να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
Στις 5 Σεπτέμβρη συνεχίζεται η δίκη των νεοναζί  της Χρυσής Αυγής με την εξέταση μαρτύρων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
Η δίκη αυτή είναι αποτέλεσμα της έκρηξης του κινήματος, που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά στις 18 Σεπτέμβρη 2013.
 
Η αργοπορία των κρατικών και δικαστικών μηχανισμών κατέληξε να διεξάγεται η δίκη με αποφυλακισμένο τον Ρουπακιά και τα άλλα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, που οργάνωσαν τις δολοφονικές επιθέσεις. 
 
Η παρουσία των μαρτύρων με τη στήριξη του αντιφασιστικού κινήματος, που δίνει παρόν στο ακροατήριο της δίκης, έχει φέρει στην επιφάνεια την εγκληματική κάλυψη των δολοφόνων που έδρασαν οργανωμένα από την ίδια την Αστυνομία.
 
Η στάση της Αστυνομίας του Τόσκα είναι απαράδεκτη στη δίκη, με διαρκή προσπάθεια κάλυψης των προκλήσεων των νεοναζί που παρίστανται και με αποκλεισμούς σε βάρος των αντιφασιστών. Είναι συνέχεια της πολιτικής που τους έφερε να επιτίθενται μαζί κατά της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Πειραιά, η οποία έβαλε φρένο στην απόπειρα να οργανωθεί πογκρόμ κατά των προσφύγων στο Λιμάνι.
 
Διεκδικούμε να προχωρήσει η δίκη και να καταδικαστούν ως εγκληματική οργάνωση δολοφόνων. Είναι βήμα για να τσακίσουμε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, που βγήκαν στο προσκήνιο για να κάνουν πλάτες στα αφεντικά, στους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές την ώρα που φούντωνε η εργατική αντίσταση στα μνημόνια.
 
Σήμερα, οι νεοναζί πατώντας πάνω στην ρατσιστική εκστρατεία της ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη επιχειρούν να ξαναβγούν στις γειτονιές παριστάνοντας το νόμιμο κόμμα. Τους ανοίγει το δρόμο η πολιτική της κυβέρνησης με την συνέχιση των μνημονιακών επιθέσεων, το κλείσιμο των συνόρων, το άνοιγμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης και η εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο πλευρό του ΝΑΤΟ στη Συρία. 
 
Καμιά ανοχή δεν μπορεί να υπάρχει στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, στους νεοναζί που επιτέθηκαν κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για λογαριασμό των εργολάβων, στους ρατσιστές που μαχαίρωσαν εκατοντάδες μετανάστες, ομοφυλόφιλους, γυναίκες και Ρομά. Οι εμπρησμοί σε στέκια και τζαμιά, η βεβήλωση συναγωγών και μνημείων του ολοκαυτώματος μας θύμισαν ότι είναι γνήσιοι οπαδοί του Χίτλερ και του Άουσβιτς.
 
Προετοιμαζόμαστε για ένα μεγάλο τριήμερο αντιφασιστικής δράσης και μνήμης στα τρία χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στις 17, 18, 19 του Σεπτέμβρη.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους καλλιτέχνες, να ενωθούμε σε μια διαρκή μαζική κινητοποίηση-παρουσία στη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 
Να επιβάλουμε ότι θα καταδικαστούν και θα πάνε φυλακή για πάντα ώστε να αρχίσει να ξηλώνεται οριστικά η απειλή του φασισμού. 
 
Read 4508 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ