Print this page
Monday, 13 June 2016 08:59

Μετά την μαζική πορεία των εργατών γης στη Θήβα, ώρα να ξυπνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
 
http://lamiastar.gr/index.php/topika-nea/voiotia/77136-syllalitirio-apo-tin-pakistaniki-koinotita-sti-thiva-kataggelloun-nea-manolada-video
Εκατοντάδες μετανάστες εργάτες γης διαδήλωσαν μαχητικά το απόγευμα της Κυριακής, 12/6, στη Θήβα, διαμαρτυρόμενοι για το βαρύ τραυματισμό 15 εργατών, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας του εργοδότη τους.
Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα από την πλατεία Αγ.Θεοδώρων με κεντρικό αίτημα «Δικαιώματα για τους εργάτες γης της Θήβας». Το συλλαλητήριο καλούσαν η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος. Συμμετείχαν αγωνιστές από την αντιφασιστική κίνηση Σφήνα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ και τη ΛΑΕ. Το σύνθημα «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι» δεν σταμάτησε να ακούγεται σε όλη τη διάρκεια της πορείας η οποία κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Θήβας.
Θυμίζουμε ότι ένας εργοδότης, την Παρασκευή 10 Ιούνη, τσουβάλιασε 30 άτομα σε μια καρότσα που ανατράπηκε στο δρόμο για τα χωράφια όπου θα γινόταν το μάζεμα των κρεμμυδιών με αποτέλεσμα η καρότσα να τους «αδειάσει» όλους μέσα σε ένα χαντάκι και πολλοί να τραυματιστούν σοβαρά. Οι ίδιοι οι εργάτες καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν σχεδόν χωρίς δικαιώματα.
Η εκμετάλλευση των εργατών γης στο μάζεμα κρεμμυδιών είναι απάνθρωπη. Θυμίζει συνθήκες Ν.Μανωλάδας. Για ένα στρέμμα κρεμμυδιών που μπορεί να αποδίδει 4-5 τόνους κρεμμυδιών αμείβονται ψίχουλα, με το κάθε εργάτη να παίρνει ακόμη και 5 ευρώ για 12 ώρες δουλειά. Πρακτικά στο δωδεκάωρο δεν κουνάνε από τη σειρά τους στο ξερίζωμα των κρεμμυδιών, με εργάτες να τους δίνουν νερό ώστε να συνεχίζουν χωρίς διάλλειμα! Ντόπιοι παραγωγοί σε συνεργασία με εργολάβους οργανώνουν αυτήν την αλυσίδα.
Είναι εντυπωσιακό ότι κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν παρουσιάστηκε σε κανένα σημείο της διαδικασίας, ούτε καν να επισκεφτεί τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Είναι ώρα να επιβάλουμε ότι θα ανοίξει διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών ώστε να πάρουν όλοι χαρτιά.
Θα υπάρξει συνέχεια των κινητοποιήσεων των εργατών γης στη Θήβα.
Οι δεκαπέντε εργάτες παραμένουν νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο.
Η ΚΕΕΡΦΑ και η Ένωση Μεταναστών Εργατών σαν καλούν να στηρίξετε τους τραυματίες εργάτες γης καταθέτοντας οικονομική ενίσχυση στο παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αρ. Λογαριασμού 167 470832-65
ΙΒΑΝ GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265
ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC ETHNGRAA
https://keerfablog.wordpress.com/2016/06/13/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B7%CF%82/
 
Read 16439 times
ΚΕΕΡΦΑ

Latest from ΚΕΕΡΦΑ