Tuesday, 10 May 2016 17:26

Μαζική απεργία πείνας προσφύγων για το άθλιο φαγητό και το νερό στο Ελληνικό Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Μαζική απεργία πείνας προσφύγων  για το άθλιο φαγητό και το νερό στο Ελληνικό
 
Πάνω από χίλιοι πρόσφυγες προχώρησαν σε διαμαρτυρία με απεργία πείνας την Δευτέρα 10 Μάη. Πρόκειται για τους πρόσφυγες που «στεγάζονται» στις σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Αντιπροσωπεία τους η οποία συναντήθηκε χθες βράδυ με την ΚΕΕΡΦΑ δήλωσε ότι:
«Πολλά παιδιά καταλήγουν σε νοσοκομεία με πολυήμερη παραμονή μετά από πόνους στο στομάχι. Πολλοί πάσχουν από διάρροια. Η ιατρική εξέταση είναι πλήρως ανεπαρκής καθώς δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό, ούτε οι κατάλληλες υποδομές στο χώρο. Η γεύση του νερού διαφέρει από αυτό που πίνουμε σε άλλα μέρη από τις βρύσες. Αν το βράσεις για τσάι, μένει κάτι σαν λάδι στην επιφάνεια.»
 
Η πραγματικότητα είναι ότι ο χώρος του Ελληνικού έχει μετατραπεί σε άτυπο κέντρο κράτησης αφού οι πιέσεις για «μη απομάκρυνση»  από το χώρο σε καθημερινό επίπεδο έχουν πολλαπλασιαστεί.
 
Χτίζεται σιγά-σιγά ένα ιδιότυπο απαρτχάιντ με την απειλή σύλληψης από την Αστυνομία αν σε σταματήσει με ληγμένο χαρτί. Όλα έχουν λήξει αφού έχει περάσει ο μήνας από την χορήγηση τους  και ταυτόχρονα απειροελάχιστοι έχουν καταφέρει να πιάσουν γραμμή skype(!) για αίτηση ασύλου!!!
 
Οι πιέσεις για να μην επισκέπτονται την κοντινή παραλία και κάποια γήπεδα απέναντι από το χώρο του παλιού αεροδρόμιου μεγαλώνουν. Είναι κοινό μυστικό ότι ενώ υπάρχουν αναξιοποίητα ντους οι πρόσφυγες οδηγούνται από ανάγκη στην παραλία για πλύσιμο.
 
Επιτέλους, η ΠΕΔΑ, η περιφέρεια Αττικής χρειάζεται να παρέμβουν για να υπάρξει εξανθρωπισμός της φιλοξενίας στο χώρο του παλιού αεροδρομίου.
 
Καλούμε τη διοίκηση του Ασκληπιείου Βούλας να πάρει την πρωτοβουλία για να υπάρξει κινητή μονάδα πλήρως εξοπλισμένη στο χώρο του Ελληνικού.
 
Οι τοπικές δημοτικές αρχές χρειάζεται να αλλάξουν σελίδα και να διεκδικήσουν γενναία χρηματοδότηση και προσωπικό ώστε να αναλάβουν οι ίδιες την σίτιση και την τροφοδοσία με καθαρό νερό  του χώρου. Η στέγαση σε σκηνές χρειάζεσαι να πάρει τέλος. Όσο δεν εγκαθιστούν τους πρόσφυγες σε ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας ας αναλάβουν τις ευθύνες απέναντι σε χιλιάδες μικρά παιδιά, βρέφη, γυναίκες που βρίσκονται εκεί, περιμένοντας  άλλωστε μια διαδικασία ασύλου που δεν ξεκινάει ποτέ.
 
Read 1937 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ