Monday, 09 May 2016 17:04

Μαζική παρουσία προσφύγων στις πρωτομαγιάτικες κινητοποιήσεις ενώ η Αστυνομία προχωρά σε επιχειρήσεις σκούπα! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
 
Χαιρετίζουμε την μαζική παρουσία προσφύγων στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 8 Μάη. Το εργατικό κίνημα αποτελεί την πιο ισχυρή ασπίδα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες κατά των ρατσιστικών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με βάση την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Στην Αθήνα, εκατοντάδες πρόσφυγες από το Ελληνικό και τον Λιμάνι του Πειραιά βάδισαν μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ από τα Χαυτεία στη Βουλή. Μαζί τους κοινότητες μεταναστών, όπως η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και μετανάστες από το Μπαγκλαντές  Στη Ξάνθη έφτασε πούλμαν από το Χαλκερό της Καβάλας με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης και οι πρόσφυγες διαδήλωσαν μαζί με τα συνδικάτα στους δρόμους της πόλης με σύνθημα Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις. 
 
Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος δέχτηκε τηλεφώνημα από την ΓΑΔΑ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τζαβέντ Ασλάμ, όπου ζητούσαν απαντήσεις στο ερώτημα "ποιος επικοινώνησε μαζί σας για να πάτε στην διαδήλωση"; Ο επικεφαλής της δήλωσε ότι "είμαστε με όλα τα συνδικάτα και πάντα συμμετέχουμε στην Εργατική Πρωτομαγιά." 
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μετατρέψει τις «ανοιχτές δομές φιλοξενίας» σε κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών.
Η μη δυνατότητα καταγραφής των αιτημάτων ασύλου των προσφύγων από την αρμόδια υπηρεσία ασύλου έχει αφήσει εκτεθειμένους χιλιάδες πρόσφυγες στο να συλληφθούν από την ΕΛΑΣ. Η Αστυνομία στήνει μπλόκα στο κέντρο της Αθήνας και συλλαμβάνει πρόσφυγες με ληγμένα χαρτιά.
Η Υπηρεσία Ασύλου δεν παραλαμβάνει παρά ελάχιστα αιτήματα ασύλου και σχεδόν κανένας πρόσφυγας από όσους ζουν στην Αθήνα και όχι μόνο δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία προκειμένου να καταθέσει αίτημα διεθνούς προστασίας.
Οι πρόσφυγες που ζουν στους καταυλισμούς στο Ελληνικό, στο Πειραιά, Σκαραμαγκά, Σχιστό, Ριτσώνα με την φύλαξη του στρατού, της αστυνομίας και του Υπουργείου Εσωτερικών, υποτίθεται ότι «φιλοξενούνται» σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας. Όμως η έξοδος τους από τον καταυλισμό μπορεί να τους οδηγήσει στη σύλληψη και φυλάκιση τους στα γύρω αστυνομικά τμήματα και στα κέντρα κράτησης. Ιδίως αν προέρχονται από χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράν και άλλες.
Η αδικαιολόγητη και στοχευμένη καθυστέρηση στη καταγραφή των αιτημάτων ασύλου όλων των προσφύγων που βρίσκονται στους καταυλισμούς και στις πόλεις , στην ουσία οδηγεί στην αφαίρεση βασικών δικαιωμάτων τους και στη στοχοποίηση τους ως «παράτυπων» μεταναστών και στην ενδεχόμενη έκθεση τους σε κάθε είδους αυθαιρεσίες.
Δεν είναι δυνατόν το κράτος να κωλυσιεργεί αδικαιολογήτως στην καταγραφή και εξέταση των αιτημάτων διεθνούς προστασίας και να έρχεται μετά να συλλαμβάνει τους πρόσφυγες ότι δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα.
Μετά τη τραγική συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, η ελληνική κυβέρνηση έρχεται να άρει ακόμα ένα δικαίωμα των προσφύγων στην Ελλάδα. Τη δυνατότητα να καταθέτουν αίτημα ασύλου.
Η οργανωμένη στοχοποίηση προσφύγων από το Αφγανιστάν και άλλες χώρες έρχεται να διαχωρίσει ρατσιστικά πρόσφυγες και μετανάστες ανάλογα με την εθνικότητα χωρίς να λαμβάνει εξατομικευμένα κριτήρια. 
 
Read 1883 times Last modified on Tuesday, 04 September 2018 07:06