Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Monday, 21 June 2010 13:38

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, 21 ΙΟΥΝΗ 2010: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑ «ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΘΗΝΑ» Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Πλαισιωμένοι από δεκάδες μικροπωλητές και οικογένειες Αφγανών προσφύγων έδωσαν την συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.
Μίλησαν Αφγανοί πρόσφυγες, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Μάκης Καβουριάρης, πανεπιστημιακός, ο Τζαβέντ Ασλαμ και ο Σαίντ από το Μαρόκο

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΑΣ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Η εκστρατεία «Ασφαλής Αθήνα» που εξαπέλυσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Βούγιας είναι μια  ρατσιστική αστυνομική επιχείρηση -σκούπα με στόχο τον αποπροσανατολισμό της οργής των εργαζόμενων την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί πραξικοπηματικά τα βάρβαρα μέτρα της που πετσοκόβουν το κατώτατο μισθό, ανοίγουν τη πόρτα στις απολύσεις και ισοπεδώνουν τις συντάξεις.
Είναι μεγάλη η κατάντια του Βούγια να συνεργάζεται με τους φασίστες που φοράνε τη μάσκα του «αγανακτισμένου κατοίκου». Η ΕΛΑΣ του Χρυσοσχοίδη και του Βούγια έφτασε να στηρίξει κινητοποίηση φασιστοειδών με λοστούς που κατέληξε σε πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες μικροπωλητές την Παρασκευή 18 Ιούνη στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στα Πατήσια, τη πρώτη μέρα της επιχείρησης «Aσφαλής Αθήνα».
Το «Πόρισμα για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας» που συνέταξε το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ για να καταλήξει σε αυτή την επίθεση είναι ένα ρατσιστικό δώρο στη ΝΔ και στους φασίστες του ΛΑΟΣ για να συναινούν στα μέτρα ΕΕ-ΔΝΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΒΟΥΓΙΑ

Θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση ότι θα ανθίσει ξανά η ζωή στη Αθήνα αν εξαφανίσουμε τους φτωχούς, τους μετανάστες , τους άστεγους και τους εξαρτημένους από τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης και τότε θα γεμίσει η Αθήνα τουρίστες , τα μαγαζιά πελάτες με χρήμα και οι γειτονιές θα πάψουν να είναι υποβαθμισμένες! Είναι η άλλη όψη του νομίσματος που λέει ότι για να βγούμε από τη κρίση πρέπει να σταματήσουμε τις απεργίες στα καράβια, τα καταστήματα, τα εργοστάσια, τα σχολεία και να δεχτούμε χωρίς διαμαρτυρία τα μέτρα που χαρίζουν δισεκατομμύρια στους εργοδότες. Είναι ένα πόρισμα που ενοχοποιεί όχι αυτούς που δημιούργησαν τη κρίση αλλά αυτούς που δέχονται τις βάρβαρες συνέπειες της, τους εργαζόμενους, τους μετανάστες και τους φτωχούς. Για την κυβέρνηση τα συμφέροντα των εργαζόμενων πρέπει να υποταχτούν στα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγαλοεμπόρων, των εργολάβων και των Τραπεζιτών, όλων αυτών που θα θησαυρίσουν από τα μέτρα του Μνημόνιου ΕΕ-ΔΝΤ.
Μας προτείνει ο Βούγιας να συστρατευθούμε   όλοι μαζί με την «Αγία Τριάδα» της ΕΛΑΣ, του Δήμου Αθήνας και του ΣΔΟΕ για να «σώσουμε τη πόλη από την  εγκληματικότητα». Σοβαρά; Με την Αστυνομία της ζαρντινιέρας, των απαγωγών, των υποκλοπών, των διαπλοκών με τη μαφία, των βασανιστηρίων και των εκτελεστών του Αλέξη Γρηγορόπουλου; Με το  Δήμο της Αθήνας, της συνεργασίας ΝΔ-ΛΑΟΣ που ρήμαξε τις γειτονιές, χάρισε κάθε ελεύθερο χώρο για να φτιαχτούν πολυκαταστήματα σαν κι αυτά που έκλεισαν χιλιάδες μικρομάγαζα, έκοψε δένδρα για να φτιάξουν οι φίλοι τους οι μεγαλοεργολάβοι πάρκινγκ, προσέλαβε δημοτικούς αστυνομικούς αντί για καθαριστές, νηπιαγωγούς, βρεφοκόμους, χάρισε δισεκατομμύρια σε φιέστες αντί για συντήρηση σχολείων; Η με το ΣΔΟΕ που δεν ξέρει για τους απατεώνες που έκλεψαν δισεκατομμύρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και για τους εργοδότες που δεν πληρώνουν φόρους και εισφορές των εργαζομένων;
Είναι χυδαίο να καταδικάζεις τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην παρανομία, τη φτώχεια και την πείνα. Είναι απαράδεκτο ανθρώπους κατατρεγμένους από τους πολέμους, τις δικτατορίες και τη φτώχεια, να τους εμποδίζεις με την FRONTEX και το Λιμενικό να μπουν νόμιμα στη χώρα, να τους απαγορεύεις το δικαίωμα στη δουλειά και τη στέγη και μετά να κραυγάζεις υστερικά ότι «κοινωνικοποιούνται στη παραβατικότητα». Η Ελλάδα κατέχει αρνητικό ρεκόρ σε ποσοστά απόδοσης ασύλου ενώ πάνω από τριάντα χιλιάδες μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στο πέρασμα των συνόρων της Ευρώπης-φρούριο τα τελευταία δέκα χρόνια..
Η επίθεση ενάντια στους μετανάστες μικροπωλητές που προσπαθούν να επιβιώσουν με ψίχουλα θα τους καταδικάσει στη πείνα. Είναι η ίδια κυνική πολιτική που πετάει εργαζόμενους στην ανεργία, χωρίς αποζημίωση η επιδιώκει οι  γιατροί και οι εκπαιδευτικοί να δουλεύουν απλήρωτοι. Ο «αθέμιτος ανταγωνισμός» που τάχα προκαλούν οι μικροπωλητές στα μαγαζιά και όχι τα μεγάλα Πολυκαταστήματα είναι ένα ρατσιστικό παραλήρημα για να δικαιολογήσει το πογκρόμ. Δεν ξεχνάμε ότι οι φασίστες του ΛΑΟΣ ήταν αυτοί  που επιτίθονταν ενάντια στους λιμενεργάτες που αντιστάθηκαν στην συμφωνία παραχώρησης του σταθμού εμποροκιβωτίων του Πειραιά στην COSCO και έρχονται τώρα  οι ίδιοι  να μας πουν ότι φταίνε οι μικροπωλητές και οι κινέζικες αποθήκες για το «παραεμπόριο»!
Αντίστοιχα κραυγάζουν υποκριτικά κατά των ιδιοκτητών που νοικιάζουν κατοικία στους πρόσφυγες και ρίχνουν τάχα την αξία των σπιτιών όταν η κερδοσκοπία στη Γή έχει γίνει ψωμοτύρι για τους κατόχους πλούτου από τις Τράπεζες μέχρι τη Μονή Βατοπεδίου ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τους άστεγους, πρόσφυγες και ντόπιους.

Η κυβέρνηση εγκαταλείπει κάθε ιδέα  για νομιμοποίηση των μεταναστών και απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες. Αντίθετα, σχεδιάζει να ανοίξει στρατόπεδα συγκέντρωσης για να συστηματοποιήσει τις μαζικές απελάσεις.
Οι μετανάστες σε όλες τις Πανεργατικές Απεργίες έχουν δώσει δυναμικό παρών στο κοινό αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Είναι δύναμη για τα συνδικάτα, είναι δύναμη για να παλέψουμε για να φτιάξουμε καλύτερες γειτονιές στις οποίες ζούμε και  δουλεύουμε μαζί και τα παιδιά όλων πάνε στα σχολεία πλάι-πλάι. Μόνο που αυτό σημαίνει ότι εδώ και τώρα πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες  και οι πρόσφυγες να αποκτήσουν άσυλο, στέγη και δικαιώματα. Είναι η ταξική απάντηση για να λυθεί το Ασφαλιστικό και να σωθούν τα Ταμεία όλων μας.
Από την υπερεκμετάλλευση και τη καταπίεση των μεταναστών κερδισμένα θα είναι τα αφεντικά. Οι εργάτες χρειάζονται την ενότητα για να υπερασπίσουν τις συλλογικές συμβάσεις και τις δουλειές όλων.
Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτική «διαίρει και βασίλευε» . Θέλει μόνο μια ελάχιστη μειοψηφία μεταναστών  να νομιμοποιείται και να αποκτάει κουτσουρεμένα δικαιώματα όπως έγινε πρόσφατα με το νόμο για την ιθαγένεια και την ψήφο και αυτή να έρχεται σε σύγκρουση με το υπόλοιπο κομμάτι των μεταναστών χωρίς χαρτιά. 
Γι αυτό τα συνδικάτα, οι κοινότητες μεταναστών , οι αντιρατσιστικές οργανώσεις, οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα κόμματα της Αριστεράς πρέπει να καταδικάσουν και να αποτρέψουν στη πράξη την νέα ρατσιστική εξόρμηση.
Να εντείνουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση της δουλειάς, της σύνταξης, του δικαιώματος στη παιδεία, την Υγεία. Για να ζούμε καλύτερα στις γειτονιές χρειάζεται να εμποδίσουμε τις περικοπές του Μνημονίου ΕΕ-ΔΝΤ για να δοθούν λεφτά στα νοσοκομεία, τα σχολεία, την καθαριότητα, τη δημόσια συγκοινωνία.
Τώρα τα συνδικάτα πρέπει να γράψουν μαζικά τους μετανάστες στις γραμμές τους ώστε να δώσουμε μαζί τον αγώνα για να μη μας φορτώσει στις πλάτες μας τα βάρη της κρίσης η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ.
Θα  δώσουμε  άμεση απάντηση με δυναμικό παρών στην Γενική Απεργία στις 29 Ιούνη και στα απεργιακό συλλαλητήριο.
 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 2902 times Last modified on Tuesday, 04 September 2018 07:05