Friday, 18 March 2016 13:52

Οι πρόσφυγες υπό διωγμό, ο Ρουπακιάς ελεύθερος, εμείς στους δρόμους στις 19 Μάρτη σε 16 χώρες και 8 πόλεις στην Ελλάδα

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεντρικό συλλαλητήριο Σάββατο  19 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ και πορεία στα Γραφεία της ΕΕ

Οργή προκαλεί η αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα. Είναι ένα φιάσκο των μηχανισμών δίωξης και δικαιοσύνης να αντιμετωπίσουν την δολοφονική βία των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που παριστάνει το «νόμιμο κόμμα».

Αγανάκτηση προκαλεί ο η κυνισμός των 28 της ΕΕ όταν πάνω από 1000 πρόσφυγες και μετανάστες πνίγηκαν τους τελευταίους 3 μήνες στα νερά του Αιγαίου, εξ αιτίας των κλειστών συνόρων, του φράχτη στον Έβρο.

Είναι απάνθρωπο να υψώνουν φράχτες παντού, να στέλνουν το ΝΑΤΟ να πνίγει τους πρόσφυγες, να φυλακίζουν τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να προχωράνε σε μαζικές απελάσεις προσφύγων και μεταναστών, να συνεχίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μ.Ανατολή, την Ασία, την Αφρική.  

Είναι σκάνδαλο να αναγορεύουν το Ερντογάν σε συνοριοφύλακα της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο και την Τουρκία σε «ασφαλή χώρα», με χρηματοδότηση 6 δις για να στερήσει από τους πρόσφυγες  το δικαίωμα στη ζωή, όταν βομβαρδίζει τους Κούρδους και ισοπεδώνει πόλεις και χωριά, όταν κλείνει εφημερίδες, φυλακίζει πανεπιστημιακούς και αριστερούς.  

Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση ΣΥΡΥΖΑ-ΑΝΕΛ να συμφωνεί με αυτές τις ρατσιστικές πολιτικές που συμπληρώνουν τα μνημόνια της λιτότητας και των περικοπών στο ασφαλιστικό, την παιδεία, την υγεία.

 Χαιρετίζουμε τους διαδηλωτές σε πάνω από 16 χώρες σε όλο τον Πλανήτη που βγαίνουν στους δρόμους βροντοφωνάζοντας ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, να πέσουν οι φράχτες, να σταματήσουν οι πόλεμοι, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης  να κλείσουμε το δρόμο στην άνοδο των φασιστικών κομμάτων που παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας.

Διαδηλώνουμε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, την Μυτιλήνη, την Ξάνθη, τα Χανιά, την Πάτρα, τον Βόλο, τα Γιάννενα.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο κεντρικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ και στην πορεία προς τα Γραφεία της ΕΕ.

Read 3762 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ