Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Monday, 14 June 2010 15:02

Όχι στο ρατσιστικό πόρισμα Βούγια - Νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες - Όχι στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα - Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ο υφυπουργός προστασίας Πολίτη Σ.Βούγιας που υπόσχονταν ευαισθησία για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες κατέληξε σε ένα Πόρισμα για τα προβλήματα του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας μνημείο ρατσισμού και κυνισμού. Προτείνει άλλωστε πολυνομοσχέδιο και τροπολογίες σε νομοσχέδιο που μπαίνουν τώρα στη Βουλή στα πλαίσια των μέτρων του Μνημονίου ΕΕ-ΔΝΤ που συνεχίζουν την ρατσιστική κατρακύλα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ επι Προκόπη Παυλόπουλου. Ετσι τα μετρα που περιόρισαν το δικαίωμα στην ιθαγένεια και τη ψήφο των μεταναστών σε μια μειοψηφία έρχονται να συμπληρωθούν με νέα ρατσιστικά μέτρα που κάνουν μακρινό όνειρο την νομιμοποίηση των μεταναστών και την απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες. Το πρόσφατο έγγραφο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες είναι μια υπενθύμιση ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πολιτική που άφησε ως κληρονομιά η ΝΔ. Η συναίνεση του ΛΑΟΣ στα κυβερνητικά μέτρα την ώρα που υπάρχουν μαζικές αντιδράσεις κάνει ακόμη πιο χυδαία τα ανοίγματα του Βούγια στη πολιτική που αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους για τη κρίση στους μετανάστες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε αυτή τη επιτροπή δεν χωρούσαν συνδικάτα! Οι εργαζόμενοι και οι φορείς τους είναι εχθροί που διαδηλώνουν υπονομεύοντας το εμπόριο και τη καλή εικόνα της πόλης…τίποτα παραπάνω!

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Η ζωή στην Αθήνα περιορίζεται στα σύνορα ενός ιστορικού και εμπορικού κέντρου προσδιορισμένου γεωγραφικά από τους κερδοσκοπικούς στόχους του κεφαλαίου που αντιλαμβάνεται τη περιοχή ως τόπο επένδυσης για κάθε είδους μεγαλοεμπόρους, ξενοδόχους, μεγαλοκατασκευαστές και εμπόρους της βιομηχανίας διασκέδασης, και ηδονής. Η «αναβάθμιση» θα έρθει με την καταπολέμηση μέχρι εξόντωσης των φτωχών και των μεταναστών που χαλάνε την εικόνα μιας πόλης όμορφης, περιποιημένης και πλούσιας.

Ανάδοχος του «έργου» ο Δήμος της Αθήνας-ΑΕ και εκτελιστικό όργανο μια Δημοτική Αστυνομία με ίδιες αρμοδιότητες με την ΕΛΑΣ.

Σε αυτό το νέο όραμα Βούγια χτίζονται παντού πολυκαταστήματα από τον όμιλο Χαραγκιώνη, δίνονται άδειες για κέντρα διασκέδασης όπως στο Γκάζι και την Ιερά οδό, ακόμη και τα εμπορικά καταστήματα γεμίζουν πελάτες που αγοράζουν ακριβότερα προϊόντα (που την είδαμε την κρίση και το πάγωμα των μισθών;)

Οι εγκέφαλοι της επιτροπής δεν γνωρίζουν για την κρίση, τα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που σπέρνουν την ανεργία, την φτώχεια, όπου οι Τράπεζες ξεσπιτώνουν ανθρώπους. Δεν γνωρίζουν ότι στο Αφγανιστάν, την Σομαλία, το Ιράκ έγιναν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και υπάρχει κατοχή αλλά υπάρχουν «εσωτερικά προβλήματα» δηλαδή οι κυβερνήσεις ανδρείκελα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ αντιμετωπίζουν αντίσταση.

Πόσο μεγάλη είναι η κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ που συνεργάζεται με το ΛΑΟΣ για την επιβολή των μέτρων φτώχειας!

Φτάνει να υιοθετεί μια ιεράρχηση ζητημάτων όχι με βάση ότι στην Αθήνα ζουν εργαζόμενοι που τους χτυπάει η κυβερνητική πολιτική και τους στερεί τα στοιχειώδη αλλά ότι εδώ οι αστοί της πόλης πασχίζουν για το καλό μας, προσπαθούν να βγάλουν κέρδη και δεν τους αφήνουν οι φτωχοί και οι μετανάστες.

 

Σε αυτή τη περιοχή λοιπόν η ανεργία, η πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων, η φτώχεια, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους με ένα Δήμο που αποτελειώνει τις δομές των Παιδικών Σταθμών, αφήνει να ρημάζουνε τα σχολεία, αφήνει τη περιοχή χωρίς καθαριστές, όλα αυτά δεν αποτελούν προβλήματα που χρειάζονται λύση. Έλλειψη ελεύθερων χώρων, πρασίνου και παιδότοπων, περιβαλλοντική υποβάθμιση, κυκλοφοριακό χάος είναι ζητήματα ανύπαρκτα! Η συγκεκριμένη επιτροπή απλά έχει αναλάβει να δώσει τα «επιχειρήματα» για μια «ανάπλαση» του κέντρου κατά παραγγελία συγκεκριμένων κύκλων του πλούτου που έχει πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας της κυβέρνησης , της Νομαρχίας και του Δήμου της Αθήνας. Ο ρατσισμός είναι το νήμα που συνδέει τα πορίσματα της επιτροπής Βούγια.

Γι αυτό και οι ιεραρχήσεις γίνονται με βάση τις ανάγκες των καπιταλιστών, των μεγαλοεμπόρων ,των εργολάβων, των κερδοσκόπων. Η περιοχή πρέπει να ελευθερωθεί από τους «παρείσακτους», τους μετανάστες και τους φτωχούς από ένα κράτος διώκτη.

1. Να φύγουν οι μετανάστες μικροπωλητές από τους δρόμους!

Οι οπαδοί του ελεύθερου εμπορίου αναζητούν το χέρι της Αστυνομίας που θα βάλει το μαχαίρι στο λαιμό των μεταναστών διότι τάχα στα πολυκαταστήματα γίνονται ιερές μπίζνες για το καλό μας. Βέβαια δεν ρωτάνε τα σωματεία των εργαζόμενων στα εμπορικά καταστήματα που κάθε τόσο δίνουν αγώνα για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, ανθρώπινα ωράρια, για να μην απολύονται. Μοιάζει ότι υπάλληλοι δεν υπάρχουν αλλά μόνο αφεντικά. Αυτό που έχει σημασία είναι ο έμπορος να κερδίζει και ο εργαζόμενος να το βουλώνει: ούτε απεργίες, ούτε πορείες, ούτε συλλογικές συμβάσεις λέει ο «Εμπορικός κόσμος». Οι ιδιοκτήτες κάθονται κάπου αλλού άλλωστε, στα δροσερά νότια η βόρεια προάστια και οι εργαζόμενοι τρώνε το καυσαέριο, την απάνθρωπη μετακίνηση με την συγκοινωνία.

Η επιτροπή μάλιστα ανακάλυψε ότι η μείωση κερδών των μαγαζιών, το ότι έχουν κλείσει χιλιάδες καταστήματα δεν έχει να κάνει με το ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά και τα μεγάλα πολυκαταστήματα έχουν εξοντώσει το μικρομάγαζα αλλά διότι οι μετανάστες πουλάνε φτηνοπράγματα σε αυτούς που τόσα έχουν να ξοδέψουν. Περίφημη οικονομική ανάλυση! Είναι αυτή άλλωστε που βολεύει ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ που ψήφισαν τα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ. Μάλλον ο κόσμος είναι πλούσιος και μέχρι να φτάσει στα καλά μαγαζιά τα ξοδεύει όλα στις απομιμήσεις!

Η λύση ξαφνικά είναι ψυχοπονιάρικη και δεν μπορεί να είναι η καταστολή γιατί αν σταματήσουν οι μετανάστες να πουλάνε θα γίνουν όλοι κλέφτες! Είναι μια νέα άδεια εργασίας για αυτοαπασχολούμενο μικροπωλητή με ρητή δέσμευση ότι όποιος την έχει δεν είναι νόμιμος- αλλά τουλάχιστον θα τον αναγκάζουμε να πληρώνει Εφορία και ΙΚΑ χωρίς να έχει απαιτήσεις. Θυμίζει τα ειδικά διαβατήρια εργασίας άλλων καθεστώτων όπως της Ν.Αφρικής. Είχαν διαβατήριο εργασίας που του προσδιόριζε ειδίκευση και περιοχή εργασίας. Είναι και μακροπρόθεσμα-βέβαια- η δημιουργία «πολυπολιτισμικών αγορών» από «νόμιμους» μετανάστες με «νόμιμα» προϊόντα! Πρώτα καταδικάζουμε στη πείνα τους μετανάστες και μετά φτιάχνουμε παζάρια του μέλλοντος!

Το εμπόριο ανθεί όταν η οικονομία δεν συρρικνώνεται και ο κόσμος έχει λεφτά για να αγοράσει. Αυτό για την επιτροπή είναι λεπτομέρεια που τους διέφυγε. Από την άλλη οι ίδιοι που ουρλιάζουν υστερικά για το «παραεμπόριο» των Κινέζων ψήφισαν και έφεραν την COSCO στο Πειραιά για να μην… λυμαίνεται το λιμάνι το Συνδικάτο των Λιμενεργατών!

2.Να διωχθούν οι μετανάστες χωρίς χαρτιά!

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι οι κατατρεγμένοι από τους πολέμους του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και την φτώχεια που σπέρνει το ΔΝΤ . Κι όμως ο Βούγιας ανακάλυψε ότι στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και τη Σομαλία υπάρχουν «εσωτερικά προβλήματα» και όχι διεθνείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έτσι δεν αναγνωρίζονται πρόσφυγες η μετανάστες αλλά παράνομα μετακινούμενοι πληθυσμοί που φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας. Η αντιμετώπιση λοιπόν είναι αστυνομικού χαραχτήρα και η ανθρωπιστική αντιμετώπιση εξαντλείται στην «ανοχή» σε όσους δεν μπορούν να απελαθούν!

Για αυτό είναι παράνομα διαμένοντες σε μισθωμένους χώρους, επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία, με ροπή στη παραβατικότητα. Η ευαισθησία της επιτροπής εδώ αντικαταστάθηκε από ρατσιστικές χυδαιότητες σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.

«Είναι απειλή για την δημόσια υγεία και απαξιώνουν την περιουσία των υπολοίπων στη περιοχή!»

Η δημόσια Υγεία δεν κινδυνεύει από την διάλυση των νοσοκομείων που επιβάλλει το ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ αλλά από τους φτωχούς που δεν έχουν πρόσβαση σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής στην Αθήνα. Οι μετανάστες δεν έχουν ανάγκη από περίθαλψη αλλά από απέλαση είναι το κυρίαρχο δόγμα.

Τα συμφέροντα του αστού και του μικροαστού που θέλει να νοικιάζει πανάκριβα, να πουλάει και να αγοράζει Γη και κατοικία για κερδοσκοπικούς λόγους είναι ιερά και απαραβίαστα.

Κοινώς να μας αδειάσουν τη γωνιά οι φτωχοί, οι μετανάστες και οι άστεγοι για να πουλήσουμε, να αγοράσουμε, να κερδοσκοπήσουμε. Άλλωστε τα τσακάλια του Βατοπεδίου και οι κάθε είδους κουμπάροι έχουν αγοράσει φτηνά και τώρα περιμένουν να αποκτήσει αξία η Γή ώστε να λειτουργήσει ομαλά η αγορά ακινήτων!

Κεντρική πρόταση είναι οι απελάσεις μεταναστών, να συνεχιστεί δηλ. η πολιτική Παυλόπουλου.

Αντί για νομιμοποίηση προτείνεται η «καταγραφή». Δεν διευκρινίζεται αν θα χαράσσεται στο χέρι κάποιος αριθμός η θα δίνεται κάποιο «σήμα» στο καταγεγραμμένο για να κυκλοφορεί σε συγκεκριμένες περιοχές. Ούτε βέβαια διευκρινίζεται ΠΩΣ θα γίνει μια καταγραφή που οδηγεί σε απέλαση.

Μια τέτοια επιχείρηση-σκούπα έχει ανάγκη τη «δημιουργία χώρων κράτησης απελάσιμων αλλοδαπών» δηλαδή να φτιαχτούν μαζικά στρατόπεδα συγκέντρωσης .

Η δημιουργία καθεστώτος Γ κατηγορίας για αιτούντες άσυλο που δεν μπορούν να απελαθούν είναι άλλη μια καινοτόμα ιδέα. Αντί της κατάργησης του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου και της συμφωνίας Δουβλίνο 2 «σχεδιασμό ενός συστήματος για την παροχή καθεστώτος ορισμένων βασικών οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, υπό ανοχή, στους αλλοδαπούς οι οποίοι δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τη Χώρα»!

Η απαγόρευση εισόδου σε μετανάστες που μετακαλούνται για αγροτικές δουλειές και η «σχεδιασμένη» μετακίνηση ανέργων μεταναστών σε αυτές τις εργασίες είναι μάλλον Οργουελική πρόταση. Η υποχρεωτική μετακίνηση σε αγροτικές περιοχές ΠΩΣ αλήθεια θα επιβληθεί; Μήπως με οργανωμένα στρατόπεδα εργασίας;

3. Να γίνει όλη η Αθήνα διασκεδαστήριο όπως το Γκάζι!

Από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που είναι 18.500 τα 2.500 είναι χωρίς άδεια(δεν ασκούν βέβαια παραεμπόριο διότι αυτό απαιτεί να είσαι σκουρόχρωμος και πλανόδιος!) ενώ οι οίκοι ανοχής 250 τον αριθμό μόνο 3-6 είναι νόμιμοι(ούτε αυτοί ασκούν παραεμπόριο σαρκός…)

Το μέγα πρόβλημα είναι ο καθορισμός χρήσεων Γής ώστε πρακτικά να γίνει ότι και στο Γκάζι:διώχνουμε δηλ. τους τσιγγάνους και μειονοτικούς της Θράκης, και γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τις διαμαρτυρίες κατοίκων.

Για τους παραβάτες η λύση είναι η Δημοτική Αστυνομία να γίνει ΕΛΑΣ…ώστε να συλλαμβάνει και κάποιο παραβάτη διότι τώρα με το ασαφές καθεστώς οι άδειες δίνονται από το Δήμο χωρίς έλεγχο!

4. Να φύγουν οι ναρκομανείς!

Η λύση είναι οι 4000 χιλιάδες χρήστες να επισκέπτονται τις ανύπαρκτες δομές των δημόσιων νοσοκομείων . Δεν αποτελεί πρόβλημα κοινωνικό συνδεδεμένο με την ανεργία και την κατάρρευση ελπίδων νέων και μεγάλων ανθρώπων αλλά μάλλον συνωμοτικό σχέδιο για να χαλάσει το ωραίο πρόσωπο της πόλης.

Η πρόταση για δημιουργία τριών Σταθμών Άμεσης Πρόσβασης( μάλιστα θα είναι ισόγεια των 50 τ.μ!) μακριά από τις περιοχές που τώρα κάνουν δημόσια χρήση και όπου τάχα θα διοχετεύονται σε οργανωμένα προγράμματα απεξάρτησης είναι υποκριτική την στιγμή που οι περισσότεροι χρήστες είναι ήδη σε λίστες αναμονής και τις πιο πολλές φορές παθαίνουν ανήκεστο βλάβη η πεθαίνουν περιμένοντας την σειρά τους για ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα.

Άλλωστε η λύση για πιο «φωτισμένη πόλη» και εκκένωση των κτιρίων όπου ζουν λέει με άλλα λόγια πετάχτε τους μακριά από το κέντρο και στείλτε τους όπου νάνε…

Κοινωνική φροντίδα, περίθαλψη και κοινωνική απάντηση στα αδιέξοδα που δημιουργεί ένα χρεοκοπημένο σύστημα που βουλιάζει στη κρίση είναι μακριά από τα σχέδια των εκκαθαριστών των «κατωτέρων» ανθρώπων.

5. Πορνεία χωρίς δικαιώματα στα εκδιδόμενα πρόσωπα

Νομιμοποιείστε τους οίκους ανοχής και αφαιρέστε υπερβολικά δικαιώματα από τα εκδιδόμενα πρόσωπα, όπως την κοινωνική ασφάλιση και την πρόσβαση σε ιατρικό έλεγχο.

6. Διώξτε τους άστεγους!

Δεν γνωρίζει η Επιτροπή πόσες χιλιάδες είναι οι άστεγοι. Δεν έχει οριστεί νομικά ποιος είναι άστεγος!

Τα συσσίτια δίνονται σε 4000 πεινασμένους στην Σοφοκλέους και Πειραιώς. «Η συμμετοχή της Εκκλησία είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς, μεταξύ άλλων, μπορεί να συγκρατήσει αντιδράσεις πολιτών που δεν επιθυμούν τη σίτιση αστέγων στη γειτονιά τους.». Προφανώς το να κρατάς ρόπαλα και να κυνηγάς πεινασμένους και άστεγους όπως κάνουν οι ρατσιστές της φασιστοεπιτροπής του Αγίου Παντελέημονα δεν αποτελεί παραβατικότητα. Το ότι εξαναγκάζονται ανήμποροι άνθρωποι, έγκυες γυναίκες να περπατάνε ένα –δύο χιλιόμετρα για ένα πιάτο φαί δεν αποτελεί πρόβλημα Για την επιτροπή δεν χρειάζονται μέτρα για να φτάνει φαγητό κοντά στους πεινασμένους.

Να δοθούν κτίρια του Δημόσιου και να μισθωθούν ξενώνες. Μήπως είναι πιο απλός ο τρόπος: Διαμονή σε κλειστά ξενοδοχεία με μίσθωση από το κράτος. Λεφτά άλλωστε κατασπαταλά ένα σωρό που προορίζονται για τους πρόσφυγες.

Μια νέα προνοιακή δομή έρχεται να σώσει τους αστέγους! Να απασχοληθούν σε ΚΟΙΣΠΕ η ως οδοκαθαριστές με ένα-δύο ευρώ την ώρα! Άνθρωποι που απολύθηκαν, μετανάστες που έχασαν την δουλειά τους αρκετοί με ακρωτηριασμένα μέλη του σώματος τους από ατυχήματα, πρόσφυγες που τους στερήθηκε το μέλλον. Δεν απέχουν και πολύ οι προτάσεις από τις ιδέες του Καρατζαφέρη που ζητούσε αντι για επίδομα ανεργίας απασχόληση στο στρατό ΄ώστε να φυλάνε βραχονησίδες…

7. Εκκενώστε τα κτίρια από μετανάστες και καταληψίες!

Εγκαταλελειμένα κτίρια, καταλήψεις, κτίρια με παράμονη διαμονή μεταναστών.

Στη περιοχή το ότι υπάρχουν κτίρια ακατοίκητα λόγω κερδοσκοπίας Βατοπεδίου, ιδιοκτησιών της Εκκλησίας και της Εθνικής Τράπεζας είναι παντελώς άγνωστο στην επιτροπή.

Οι σκηνές όπου γυναίκες και παιδιά από τη Σομαλία πετάχτηκαν στους δρόμους θα γενικευτούν.

Άδειασμα από μετανάστες που ζουν παράνομα πληρώνοντας κάθε μέρα σε ιδιοκτήτη. Η μόνη σωτηρία για το μετανάστη είναι να καταγγείλει τον ιδιοκτήτη… ώστε να το μάθει η ΕΛΑΣ και να του δώσει άδεια παραμονής. Δεν περνάει από το μυαλό αυτών των φωστήρων ότι πρώτα χρειάζεται να διαθέσεις κτίρια για τους άστεγους…

Αντίθετα προέχει η συνεργασία με τα κυκλώματα που οργάνωσαν ρατσιστικές επιθέσεις πίσω από το προσωπείο του «αγανακτισμένου» πολίτη. ..με «θέσπιση του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ, όπου θα μπορεί να καταφεύγει ο κάτοικος. Υποστήριξη εθελοντικών δράσεων και πρωτοβουλιών από την ΕΛΑΣ ή Δ.Α. για την ασφάλεια των κατοίκων και των οικογενειών τους.»

Πρόσφατα καταργήθηκε η Παιδική Χαρά του Αγίου Παντελεήμονα ενώ ξηλώθηκαν τα παρτέρια και τα δένδρα της Ομόνοιας. Στο πρώτο για μην πηγαίνουν οι μουσουλμάνες μητέρες τα παιδιά βόλτα, στο δεύτερο για να μην κατουράνε οι άστεγοι!. Δημόσιες τουαλέτες δεν υπάρχουν, μάλιστα κάποτε έβαλε ο Δήμος Αθήνας σε χώρους που κοιμούνται άστεγοι τουαλέτα που η πόρτα της άνοιγε με λεφτά!

Η λύση στο πρόβλημα της κατοικίας είναι η απαλλοτρίωση των κλειστών και ακατοίκητων κτιρίων και η αξιοποίηση τους για τις ανάγκες των άστεγων.

«Κατανομή κυλιόμενων ωραρίων χρήσεων ορισμένων καταστημάτων, όχι ηχορρυπαντικών, έτσι ώστε να μένει σε 24ωρη βάση φωτισμένο και ενεργό το κέντρο, ιδιαίτερα δίπλα σε σταθμούς τραίνου, πάρκα και πεζόδρομους.» Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις παρά τις αντιδράσεις των σωματείων επαναφέρονται ξανά σαν πρόταση για να ελαστικοποιηθούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις.

Μέσα στους φορείς που δεν κλήθηκαν στην επιτροπή του Βούγια είναι τα εργατικά συνδικάτα. Καθούλου τυχαίο για μια κυβέρνηση που τα πολεμάει για να επιβάλει τα μέτρα του Μνημόνιου ΕΕ-ΔΝΤ.

Στο παράρτημα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων φαίνεται το ότι το Πόρισμα εξαντλεί τις λύσεις για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες με τα μέτρα ειδικού καθεστώτος για τον αιτούντα άσυλό. Αντί για κατάργηση του δουλεμπόριου στην οικιακή εργασία, στη καθαριότητα , το εμπόριο διαιώνιση με κρατική πατέντα και μετατροπή σε εργαζόμενο β κατηγορίας και πολίτη χωρίς δικαιώματα.

Δεν υπάρχει η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ και το ΑΣΥΛΟ μόνο η αντιμετώπιση ως θεομηνία των μεταναστών


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 2069 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ