Tuesday, 09 February 2016 16:20

Διεθνής συντονισμός για τις 19 Μάρτη με κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

12647103_1057971880937204_7750653637528503590_n.jpg

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τηλ.2013232871, 6932828964

Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο Συνδιάσκεψη των κινήσεων Unite Against Racism και  Stand Up Against Racism με τη συμμετοχή πάνω από τετρακοσίων εκπροσώπων συνδικάτων και μαζικών φορέων.

Η ΚΕΕΡΦΑ ήταν καλεσμένη και συμμετείχε στις διαδικασίες  της Συνδιάσκεψης  με ομιλητή τον συντονιστή της Πέτρο Κωνσταντίνου.

Η Συνδιάσκεψη κατέληξε σε Διακήρυξη-κάλεσμα  για διεθνή μέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 19 Μάρτη  με την συνυπογραφή της από τις κινήσεις    Unite Against RacismStand Up Against Racism και την ΚΕΕΡΦΑ.

Πρόκειται για βήμα διεθνούς συντονισμού απέναντι στις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης φρούριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν να πνίγονται χωρίς τελειωμό στο Αιγαίο. Είναι μια κίνηση που έρχεται μετά τον συντονισμό στις 23- 24 Φλεβάρη κατά των φραχτών από τον Έβρο μέχρι το Καλαί, με τις μαζικές κινητοποιήσεις στην Αλεξανδρούπολη αλλά και το ίδιο το Καλαί, όπου μάλιστα συμμετείχε ο ηγέτης του  Εργατικού Κόμματος Τζέρεμυ Κόρμπιν.

Στις 19 Μάρτη αναμένονται συλλαλητήρια  στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 3μμ, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννενα, τον Βόλο, την Ξάνθη, τα Χανιά, τη Μυτιλήνη.

Στη Βρετανία θα γίνουν στο Λονδίνο, τη Γλασκώβη το Κάρντιφ.

Διαδήλωση ετοιμάζεται και στο Άμστερνταμ, όπου φιλοξενείται η προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο. Ακόμη στη Βιέννη, τη Κοπεγχάγη, το Δουβλίνο, την Βαρσοβία, την Καταλωνία, το Παρίσι, τη Ζυρίχη, τη Λωζάνη, τη Λευκωσία.

Στην Τουρκία το κίνημα συμμετέχει με τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο Νεβρόζ, το γιορτασμό του ερχομού της Άνοιξης από τους Κούρδους σε συνθήκες άγριας επίθεσης του Ερντογάν κατά των Κούρδων και της αριστεράς. 

Η ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «από τις κινητοποιήσεις στον φράχτη του Έβρου στις 19 Μάρτη, διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού».

Αύριο στο Κερατσίνι θα γίνει στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στις 7μμ, με ομιλητές τον Γιώργο Τσιάκαλο, πανεπιστημιακός ΑΠΘ,  τον Μιχάλη Κομνηνός πρόεδρος Τέρψη-χώρου,  τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

Ακολουθεί το κοινό κάλεσμα:

Κάλεσμα για τις 19 Μάρτη, Διεθνής Μέρα Δράσης Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό

Σε όλη την Ευρώπη παρακολουθούμε μια αδυσώπητη επίθεση σε βάρος των προσφύγων, των Μουσουλμάνων, των Εβραίων και των μεταναστών εργατών. Χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες, ακατάλληλες για ανθρώπους, χωρίς κατάλληλη στέγαση. Η ρατσιστική αντίδραση ενάντια στους πρόσφυγες οδηγεί σε αύξηση των ρατσιστικών, ισλαμοφοβικών και αντι-Σημιτικών επιθέσεων.

Στην Ευρώπη η λιτότητα έχει σημάνει την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου για το 99% της κοινωνίας. Οι πρόσφυγες, οι Μουσουλμάνοι και οι μετανάστες εργάτες άδικα κατηγορούνται για αυτό. Τη δεκαετία του 1930 ήταν οι Εβραίοι αυτοί που κατηγορήθηκαν για την οικονομική δυσπραγία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Έχουμε υπάρξει στο ίδιο έργο θεατές και ξέρουμε που μπορεί να καταλήξει.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή καταπίεσης: το ρατσισμό, το σεξισμό την Ισλαμοφοβία, τον αντι-Σημιτισμό, την ομοφοβία και το φασισμό. Είμαστε αντίθετοι στην Ευρώπη των φραχτών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το ρατσισμό και τις επεμβάσεις σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία.

Καλούμε τους προοδευτικούς ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη, που σκέφτονται ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση, με σεβασμό και αξιοπρέπεια, να βαδίσουν με αλληλεγγύη και να τιμήσουν την Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού του ΟΗΕ το Σάββατο 19 Μαρτίου.

Λέμε ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, αντιστεκόμαστε στο ρατσισμό, την Ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και το φασισμό.

United Against Fascism

Stand Up Against Racism

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό Καταλωνίας

Read 5753 times Last modified on Tuesday, 04 September 2018 07:06

Latest from ΚΕΕΡΦΑ