Wednesday, 23 December 2015 07:02

Πνίγουν παιδιά στο Φαρμακονήσι και καταδιώκουν τους αλληλέγγυους στην Μυτιλήνη Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

φωτο Γιάνης ΚολεσίδηςΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

φωτο Γιάννης Κολεσίδης

Πνίγουν παιδιά στο Φαρμακονήσι και καταδιώκουν τους αλληλέγγυους στην Μυτιλήνη

 Ανοίγουν παντού κέντρα κράτησης αντι για υποδοχής

Άλλοι τουλάχιστον έντεκα είναι οι πνιγμένοι στο Φαρμακονήσι, ανάμεσα τους πέντε παιδιά. Αυτά τα παιδιά δεν θα πάρουν δώρα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αλλά ίσως φέρετρα και δάκρυα από τους γονείς τους , αν και αυτοί έχουν επιβιώσει.

Είναι ο νέος φόρος αίματος προσφύγων και μεταναστών στο βωμό της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων της ΕΕ, πολιτική που σκληραίνει με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ αλλά και του Γ.Μουζάλα. Αναμένονται τα συνήθη κροκοδείλια δάκρυα από τοςυ υπεύθυνους των πνιγμών.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία με εντολή Μουζάλα απειλεί με αυτόφωρο τους αλληλέγγυους στην Συκαμινιά Μυτιλήνης αν δεν ξηλώσουν τις δομές υποδοχής στους θαλασσοπνιγμένους! Η κυβέρνηση, Μουζάλας και Τόσκας χέρι-χέρι, στέλνουν σαφές μήνυμα ότι ετοιμάζονται να κλείσουν τα θαλάσσια σύνορα, να τα αναθέσουν πλήρως στην FRONTEX και στην Αστυνομία ώστε να γίνεται η διαλογή στη θάλασσα ή με το πρώτο βήμα στη ξηρά. Ανοίγουν το δρόμο για το hotspot με διώξεις αλληλέγγυων ώστε η βρόμικη δουλειά να γίνεται στο σκοτάδι.

Ο φράχτης στον Έβρο και τα κλειστά σύνορα στα συνοριακά περάσματα με την Τουρκία, η ανάθεση στους διακινητές της ευθύνης για το πέρασμα των προσφύγων μέσα από τα μανιασμένα κύματα του Αιγαίου αντί η παραλαβή με καράβια από τα λιμάνια στα παράλια της Τουρκίας ανεβάζουν τον αριθμό των πνιγμένων καθημερινά. Δεν πρόκειται για ατυχήματα αλλά για δολοφονίες της εγκληματικής πολιτικής που δείχνει το βάρβαρο πρόσωπο της μετά το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη με μεγαλύτερη συχνότητα.

Ο Μουζάλας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την επιχείρηση σκούπα στην Ειδομένη, το άνοιγμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης «νέου τύπου» όπως στο Ελληνικό, την επαναλειτουργία του στρατοπέδου στη Κόρινθο, την καταδίωξη των αλληλέγγυων ώστε να κλείσουν τα στόματα για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα και να ποινικοποιηθεί ξανά πλήρως η προσφυγιά και η μετανάστευση, έχουν κατρακυλήσει εκεί που βρίσκονταν οι Σαμαροβενιζέλοι.

Είναι ώρα να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει με την κλιμάκωση του αντιρατσιστικού κινήματος, με το δυνάμωμα της κινητοποίησης στις 23-24 Γενάρη για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να ανοίξουν τα σύνορα.

Κανένα πνιγμένο παιδί, κανένα προσφυγόπουλο και μετανάστης να μην παγώνουν στο κρύο.

Read 2145 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ