Friday, 13 November 2015 12:29

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ! Συγκέντρωση, Κυριακή, 15 Νοέμβρη, Πλατεία Δημαρχείου, Αθήνας, 12μμ - Πορεία στο Πολυτεχνείο και κατάθεση στεφανιού Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

            Είναι απαράδεκτες οι συλλήψεις διαδηλωτών της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, οι οποίοι διαμαρτύρονται καθημερινά έξω από την πρεσβεία τους από τις 24 Αυγούστου και απαιτούν να φύγει ο πρέσβης που αρπάζει μαύρο χρήμα για ανανέωση διαβατηρίων και επικύρωση εγγράφων.

            Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η αστυνομική καταστολή, να απαγορεύεται η χρήση ντουντούκας έξω από την πρεσβεία και να σέρνονται στα δικαστήρια ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ, επιβάλλοντας βαριά πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. Η Αστυνομία τους προσαγάγει καθημερινά, ακόμη και ίδια άτομα, κρατώντας  μέχρι και δέκα(!) ώρες με πρόσχημα τον έλεγχο των χαρτιών τους.

            Η Πακιστανική Κοινότητα διαδηλώνει μαζικά κάθε Κυριακή απαιτώντας να φύγει ο πρέσβης και έχοντας στα χέρια της εκατοντάδες καταγγελίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να καταβάλουν μαύρα χρήματα στον πρέσβη και τους δύο Γραμματείς του, έχοντας καταθέσει αρκετές μηνύσεις. O πρέσβης οργάνωσε μάλιστα ομάδες τραμπούκων που επιτέθηκαν  με γροθιές στο πρόσωπο σε μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας ενώ έστειλε και ομάδα μαχαιροβγαλτών για να απειλήσει όσους συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

            Με αυτές τις εγκληματικές ενέργειες η κυβέρνηση του Πακιστάν έπρεπε να τον είχε ήδη ανακαλέσει για να δικαστεί και να τιμωρηθεί.

            Η κυβέρνηση αντί να απαιτήσει την ανάκληση του διεφθαρμένου διπλωμάτη στέλνει την Αστυνομία για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας οι οποίες επεκτείνονται και μέσα στο Πακιστάν με το αίτημα της παραίτησης του πρέσβη.

            Διαμαρτυρόμαστε για την διαφθορά στην πρεσβεία μας διότι μας έχει κάνει αφόρητη τη ζωή και μας προσβάλλει σαν εργαζόμενους μετανάστες που έχουμε ανάγκη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και να μπορούμε να επισκεπτόμαστε τις οικογένειες μας.

            Είναι απαράδεκτη η σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στους μετανάστες, την ώρα που πρόσφυγες, παιδιά και γυναίκες πνίγονται στο Αιγαίο και στον Έβρο με το φράχτη. Αγωνιστήκαμε χρόνια τώρα για δικαιώματα. Το 2005 καταγγείλαμε τις απαγωγές εικοσιοκτώ Πακιστανών από τις μυστικές υπηρεσίες. Αγωνιστήκαμε ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ,  για να κλείσει η Αμυγδαλέζα, για να υπάρξει δικαιοσύνη για τους εργάτες γης της Μανωλάδας.

            Ο αγώνας για να φύγει ο κλέφτης πρέσβης είναι συνέχεια αυτών των αγώνων.

            Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα κόμματα της αριστεράς, όλους τους δημοκράτες, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να απαιτήσουν να σταματήσει η καταστολή της Αστυνομίας και να στηρίξουν το αίτημα μας για να φύγει ο κλέφτης πρέσβης και οι δύο Γραμματείς του.

            Σας καλούμε να ενισχύσετε οικονομικά καθώς τα πρόστιμα που έχουν  επιβάλει τα δικαστήρια ξεπερνάνε τις 2000 ευρώ ενώ εκκρεμούν άλλες έξι δίκες.

Read 4761 times Last modified on Tuesday, 04 September 2018 07:06