Wednesday, 04 November 2015 20:26

Κάτω τα χέρια από την απεργία των ναυτεργατών, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Η εκστρατεία κυβέρνησης, με πρωτοστάτη τον Γ. Μουζάλα, για να σπάσει την απεργία των ναυτεργατών, με πρόσχημα την «ομαλή διακίνηση των προσφύγων» πρέπει να καταδικαστεί από κάθε εργαζόμενο και αλληλέγγυο στους πρόσφυγες.

Είναι σκάνδαλο μάλιστα ο Δήμαρχος της Λέσβου να καλεί την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την επιστράτευση, δηλαδή τις ίδιες μεθόδους καταστολής με την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, για να περάσουν έτσι τα αντεργατικά μέτρα που σφαγιάζουν συντάξεις και δουλειές των ναυτικών. Την ώρα, που η κυβέρνηση βάζει στο πάγκο του χασάπη τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα και την ασφάλεια όλων μας παριστάνει ότι ενδιαφέρεται για τους πρόσφυγες.

Είναι απαράδεκτη παρέμβαση υπέρ των εφοπλιστών η στάση του Γ.Μουζάλα. Πρόκειται για τον ίδιο, που δήλωσε «ότι είναι επικίνδυνο να πέσει ο φράχτης στον Έβρο» τις μέρες που πνίγηκαν δεκάδες βρέφη, παιδιά και γυναίκες στο Αιγαίο!

Αλήθεια, ζήτησε ποτέ από τους εφοπλιστές να μεταφέρουν δωρεάν τους πρόσφυγες; Είναι η ίδια η κυβέρνηση που κάνει σκανδαλώδες δώρο στους εφοπλιστές, υποχρεώνοντας τους πρόσφυγες να πληρώνουν ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ στα καράβια!

Προχώρησε άραγε σε αίτημα προς τη Τουρκία για να παραλαμβάνουν τα καράβια από τα λιμάνια της και να μην αφήνονται στους θαλασσοπνίχτες διακινητές;

Αν ενδιαφέρεται να μην εγκλωβιστούν πρόσφυγες ας συνεννοηθεί τώρα με την Τουρκία ώστε να περνάνε από τα σύνορά του Έβρου με ασφάλεια, χωρίς να κινδυνεύουν να πνιγούν, ούτε να πληρώνουν τους διακινητές πανάκριβα.

Δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι θα βάλει, μετά την απεργία, τα καράβια να μεταφέρουν τους πρόσφυγες δωρεάν;

Γιατί άραγε τις μέρες που προηγήθηκαν της απεργίας αραίωσαν τα δρομολόγια από τα νησιά που έχουν πολλούς πρόσφυγες σε αναμονή; Προφανώς για να παίξουν το χαρτί του εκβιασμού των απεργών!

Καλούμε την κυβέρνηση να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο και να ανοίξει τα σύνορα ώστε να μπει τέλος στους πνιγμούς παιδιών. Επίσης, να εγκαταλείψει τα σχέδια μετατροπής της Μόρια σε hotspot-κέντρο κράτησης, εγκλωβίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες με πρόσχημα τη καταγραφή, στη πράξη όμως διαλογή και απελάσεις.

Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση να εξασφαλίσει αμέσως κλειστούς χώρους για την διαμονή των προσφύγων.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο αγώνα των ναυτεργατών μέχρι τη νίκη, μέχρι η κυβέρνηση των φραχτών και των μνημονίων να υποχωρήσει!

Ομάδα Προσφύγων-Μεταναστών Λέσβου, ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Λέσβου, Σύλλογος Αποδήμων Σύρων στην Ελλάδα, Ένωση Μεταναστών Εργατών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΕ Λέσβου, Ανδρέας Μπάλλας, περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου
Read 16978 times