Tuesday, 27 October 2015 13:18

Να ανατρέψουμε τη νέα ρατσιστική συμφωνία θανάτου των 17 σημείων της ΕΕ - Ανοίξτε τα σύνορα, γκρεμίστε τους φράχτες της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

bansky-eu-message2.jpg

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Οι αποφάσεις της μίνι συνόδου κορυφής της ΕΕ την Κυριακή 25 Νοέμβρη με τα 17 σημεία συμφωνίας οδηγούν σε πνιγμούς προσφύγων, μαζικές απελάσεις μεταναστών, φυλακίσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε νέους φράχτες και σε επιχειρήσεις απώθησης στρατιωτικού τύπου από την FRONΤΕX σε συνεργασία με ακτοφυλακές, αστυνομίες και στρατούς των χωρών από όπου περνάνε τα κύματα των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο πλέον σημαντικός διάδρομος φυγής προσφύγων και μεταναστών από εμπόλεμες ζώνες και οικονομικά κατεστραμμένες χώρες για να σώσουν την ζωή τους, ο διάδρομος από την Τουρκία προς Ευρώπη μέσω Βαλκανίων, αυτός που άνοιξε κάτω από την μαζική πίεση των ίδιων των ανθρώπων που τον διέσχισαν με τα πόδια κατά χιλιάδες, επιχειρείται να κλείσει με σκληρά και απάνθρωπα μέτρα. 

Μέχρι τώρα τουλάχιστον 3.150 άνθρωποι πνίγηκαν εξ αιτίας του κλεισίματος των συνόρων και του φράχτη στον Έβρο που εμποδίζει το ασφαλές πέρασμα των προσφύγων και των μεταναστών και παραδίδει εκατοντάδες χιλιάδες στα χέρια των διακινητών.

Αντί να ανοίξουν τα σύνορα για να σωθούν ζωές, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα σπαταλήσουν δισεκατομμύρια για δήθεν χώρους φιλοξενίας ενώ στην πράξη θα είναι νέα κέντρα κράτησης. Επιχειρούν να ξαναστήσουν την Σέγκεν και το Δουβλίνο 2 απειλώντας πρόσφυγες από την Συρία να καταγράφονται στην Ελλάδα αλλιώς θα στέλνονται πίσω στην Τουρκία! Απειλούν με άμεση απέλαση με ειδικές πτήσεις κάθε μετανάστη και πρόσφυγα από Αφγανιστάν, Ιράκ, Πακιστάν και Μπαγκλαντές σε ένα ντελίριο ισλαμοφοβίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συναινεί σε αυτές τις ρατσιστικές επιλογές θανάτου που θα γεμίσουν την Ελλάδα με στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι παραμύθια ότι θα γίνουν χώροι υποδοχής 50.000 ανθρώπων, είναι σκέτη κοροϊδία.

Στη πράξη έχουμε τον υπουργό Μετανάστευσης Γ.Μουζάλα να διακηρύσσει ότι «ο φράχτης στον Έβρο δεν πέφτει, η Αμυγδαλέζα θα μείνει ανοικτή» και οι χώροι φιλοξενίας στο Παλαί και το Ελληνικό είναι προσωρινοί. Για αυτό και ο Δήμαρχος Γαλατσίου στέλνει ρατσιστικό τελεσίγραφο στον υπουργό Γ.Μουζάλα απαιτώντας να κλείσει το Παλαί μέχρι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου!

Στη πράξη έχουμε τη μετατροπή της Μόρια στη Λέσβο σε κολαστήριο.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους που ετοιμάζονται για την Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη να απαιτήσουν να μπει τέρμα στις σπατάλες για ρατσιστική φύλαξη των συνόρων, να απαιτήσουν να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο. Να δοθεί άσυλο και χαρτιά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να ανοίξουν εδώ και τώρα εγκαταστάσεις και κτίρια για τους πρόσφυγες. Να οργανωθεί η μετακίνηση τους με δημόσια μέσα μεταφοράς μακριά από τα δίκτυα των διακινητών, να μπει τέλος στην ασυδοσία των εφοπλιστικών εταιριών που πλουτίζουν ξεδιάντροπα.

Η ΚΕΕΡΦΑ προχωράει σε διεθνή πρωτοβουλία για την στήριξη των κινητοποιήσεων στις 23-24 Γενάρη 2016 στον Έβρο, για να πέσουν οι φράχτες, να ανοίξουν τα σύνορα.

Read 4862 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ