Thursday, 15 October 2015 12:20

Νέοι πνιγμένοι στη Λέσβο ενώ στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ προχωράνε σε νέους φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Νέοι πνιγμένοι στη Λέσβο ενώ στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ προχωράνε σε νέους φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης

Το νέο ναυάγιο στη Λέσβο με τους οκτώ αγνοούμενους είναι άλλο ένα έγκλημα της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο, της πολιτικής των κυβερνήσεων που έχτισαν το φράχτη στον Έβρο, εμποδίζοντας το ασφαλές πέρασμα των προσφύγων. Έτσι φτάνουν οι πρόσφυγες να καταφεύγουν στα κυκλώματα των διακινητών ρισκάροντας τις ζωές τους στο Αιγαίο.Προφανώς και χρειάζεται διερεύνηση το πώς "συγκρούστηκε" το σκάφος του Λιμενικού με το σκάφος των προσφύγων.

Στους 3100 έχουν φτάσει οι πνιγμένοι και οι αγνοούμενοι πρόσφυγες στη Μεσόγειο μόνο το 2015, σύμφωνα με την "καταμέτρηση θανάτου" της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Κι όμως, αντί να ανοίξουν τα σύνορα στον Έβρο και να εξασφαλιστεί έτσι ότι καμία μάνα δεν θα βλέπει να πνίγονται τα παιδιά της, οι κυβερνήσεις στη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ συζητάνε για να αναλάβουν σκληρά και απάνθρωπα μέτρα κλεισίματος των συνόρων, με καθήλωση των προσφύγων στη Τουρκία σε στρατόπεδα συγκέντρωσης , με ίδρυση έξι νέων hotspot στην Ελλάδα, στη Λέσβο, την Σάμο, την Κω, τη Χίο, τη Λέρο, τον Πειραιά. Συζητάνε να ξαναστήσουν το Δουβλίνο συνεχίζοντας το ρατσιστικό κυνηγητό των χωρίς χαρτιά. Συζητάνε να διαθέσουν εκατομμύρια για απελάσεις την ώρα που δίνουν ψίχουλα για κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών. Πάει πολύ να συνεχίζουν τα μνημόνια για την αποπληρωμή του χρέους και να ζητάνε την ύψωση νέων εμποδίων στους πρόσφυγες. Εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις μας, τώρα ζητάνε και θυσίες ζωών προσφύγων!

Είναι σκάνδαλο ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Γ.Μουζάλας δηλώνει ότι «δεν θα πέσει ο φράχτης, δεν θα κλείσει η Αμυγδαλέζα», την ίδια ώρα που ο Τσίπρας κατακεραυνώνει τους πρωθυπουργούς χωρών της Α.Ευρώπης ότι χτίζουν φράχτες στα σύνορα των χωρών τους.

Είναι ώρα να γκρεμίσουμε το φράχτη στον Έβρο για να σώσουμε ζωές. Όσο συνεχίζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και το Αφγανιστάν, οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να έρχονται. Κανένα μέτρο ρατσιστικό δεν θα τους εμποδίσει. Μπορεί όμως να δολοφονήσει περισσότερους. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε.

Η ΚΕΕΡΦΑ, σε συντονισμό με κινήσεις από τις χώρες που συμμετείχαν στην Διεθνή Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, από την Ευρώπη και την Τουρκία, προτείνει να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 23 Γενάρη 2015 στον Εβρο, για να πέσει ο φράχτης και να ανοίξουν τα ασφαλή περάσματα στα σύνορα με την Τουρκία.

Read 9294 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ