Print this page
Monday, 07 September 2015 13:42

Είκοσι καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Η ΚΕΕΡΦΑ παρουσίασε σήμερα στη συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΑΔΕΔΥ κατάλογο είκοσι καταδικαστικών αποφάσεων για εγκληματικές φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. (Επισυνάπτεται στο τέλος. Πατήστε Read more και download attachments).

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν οι παρακάτω:

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ:

«Μπροστά στη προεκλογική περίοδο, στο μήνα που κλείνουν τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είναι σκάνδαλο να αντιμετωπίζεται ως «νόμιμο κόμμα» μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση και να της δίνονται διευκολύνσεις στη τηλεόραση και χώροι για περίπτερα και συγκεντρώσεις. Η σωρεία των καταδικαστικών αποφάσεων στη πλάτη της εξ αιτίας οργανωμένων επιθέσεων από μέλη της μαρτυρά το ποιόν της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της οποίας η δίκη συνεχίζεται.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 6μμ στη Πλατεία Κοραή μαζί με πλήθος φορέων του Πειραιά ως απάντηση στην πρόκληση των ναζί της Χρυσής Αυγής να φέρουν το φύρερ Μιχαλολιάκο σε ανοιχτή σύναξη στην ίδια πλατεία.

Μαζί με την ΑΔΕΔΥ και το Δήμο Κορυδαλλού, η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη στις φυλακές Κορυδαλλού στις 8πμ.

Σε μια περίοδο που παιδιά και βρέφη πνίγονται στο Αιγαίο το λέμε δυνατά: Μέσα οι πρόσφυγες, είναι καλοδεχούμενοι, έξω οι ναζί της Χρυσής Αυγής.»

Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας

« Ο Πειραιάς είναι πόλη αντιφασιστική, πόλη αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες. Δεν χωράνε οι νεοναζί δολοφόνοι στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα. Καλούμε σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο τη Παρασκευή 11/9 στις 6μμ στη Πλατεία Κοραή και δράση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.»

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής υπογράμμισε ότι: “Αυτός ο κατάλογος καταδικαστικών υποθέσεων που παρουσιάζει η ΚΕΕΡΦΑ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Ως πολιτική αγωγή έχουμε ήδη εντοπίσει πάνω από 100 δικογραφίες στον φάκελο της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής. Είναι ωστόσο χρήσιμες αυτές οι καταδικαστικές αποφάσεις γιατί δείχνουν, με την επίσημη σφραγίδα της ελληνικής δικαιοσύνης, τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και τους ίδιους τους δράστες που ήταν υψηλόβαθμα στελέχη (Πολιτικό Συμβούλιο, Κεντρική Επιτροπή, βουλευτές, υποψήφιοι, πυρηνάρχες) και μέλη της οργάνωσης. Με δεδομένες αυτές τις αποφασεις, κάθε πολιτική “διευκόλυνση” της ναζιστικής οργάνωσης συνιστά ενίσχυση εγκληματικής οργάνωσης”.

Η Ελευθερία Κουμάντου από το GoldenDawnWatch παρατήρησε ότι :“Σε 140 μέρες έγιναν μόλις 15 συνεδριάσεις του δικαστηρίου, με δύο αναβολές ενώ μέχρι τώρα δεν κατάφερε να μπει στην κύρια υπόθεση αλλά σπαταλά χρόνο σε διαδικαστικά ζητήματα. Την ίδια ωρα αίρονται οι περιοριστικοί όροι σε βάρος των χρυσαυγιτών επιτρέποντας τους να επανεμφανίζονται. Ούτε καν η μεταφορά του χώρου στο Εφετείο έχει γίνει ώστε να υπάρχει κάλυψη της δίκης και πρόσβαση κοινού ενώ η αρνητική θέση του δικαστηρίου για μαγνητοφώνηση των πρακτικών βάζει προβλήματα τόσο στη δημοσιότητα όσο και στην δυνατότητα του ίδιου του δικαστηρίου να ανατρέχει σε προηγούμενες τοποθετήσεις”.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος θύμισε ότι “Πάνω από χίλιοι μετανάστες ήταν τα θύματα των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, με επτακόσιους πενήντα περίπου μουσουλμάνους. Η κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ μήνυση και η Αστυνομία δεν συνέλαβε ούτε έναν φασίστα πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ζητώ τη συμπαράσταση σας στην κινητοποίηση για να φύγει ο πρέσβης ο οποίος ζητά πολλά λεφτά για να ανανεώνει διαβατήρια και να βάζει μια σφραγίδα”.

 

Read 4924 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ