Wednesday, 24 June 2015 06:49

H απόφαση της 84ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος + Βίντεο Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ - ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δείτε την καταγραφή της παρέμβασης από το βίντεο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Περικλής

https://www.youtube.com/watch?v=nSum2PIK_sA

H KEEΡΦΑ χαιρετίζει την απόφαση της 84ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος με το οποίος υποστηρίζει το δικαίωμα για ιθαγένια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και καλεί τους βουλευτές να προχωρήσουν σε αλλαγές στο προτεινόμενο νομοσχέδιο στη Βουλή. Το ψήφισμα προτάθηκε από πάνω από εκατό συνέδρους ενώ οι κοινότητες μεταναστών μαζί με παιδιά-μαθητές έκαναν μια ωραία πολιτική παρέμβαση στη διαδικασία που ξεσήκωσε ενθουσιασμό από τους σύνεδρους.

Η παρέμβαση στηρίχθηκε από του εξής φορείς: Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα, Ενωμένες Γυναίκες της Αφρικής, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», Ελληνομπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο, Κοινότητα Σενεγάλης, Κοινότητα Γουϊνέας, ASANTE, Αιγυπτιακή Κοινότητα, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης ANASA, «Μηδενική Ανοχή» Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ, Πρωτοβουλία καλλιτεχνών, ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Η Ελόνα Γέρκο, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα, μιλώντας στη Συνέλευση είπε: «Με πολλές διατάξεις του το σημερινό νομοσχέδιο απειλεί να αφήσει χωρίς δικαίωμα στην ιθαγένεια δεκάδες χιλιάδες παιδιά. Πρώτοι υπολογισμοί περιορίζουν αυτά που θα το πάρουν σε λιγότερα από 100 000.

Καλούμε τους βουλευτές και τις βουλευτίνες να προωθήσουν τροποποιήσεις που καταργούν τα εμπόδια και τους αποκλεισμούς, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να αποκτήσουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά.»

 

Ακολουθεί το ψήφισμα:

Aπόφαση 84ης Γενικής Συνέλευσης ΔΟΕ 23-06-2015

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Το δικαίωμα στην ιθαγένεια είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους όσους γεννιούνται ή ήρθαν και ζουν, κατοικούν, εργάζονται και σπουδάζουν στην εδαφική επικράτεια της Ελλάδας. Δεν μπορεί να κουτσουρεύεται για να προσαρμοστεί στα κριτήρια του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο πραξικοπηματικά στράφηκε κατά του νόμου 3838/10 και κατάργησε το δικαίωμα στην ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών.

Ούτε βήμα πίσω από την δημοκρατική αρχή ότι δεν απαιτείται εθνική συνείδηση για την απόκτηση ιθαγένειας, αλλά απλή απόδειξη των δεσμών με την ελληνική κοινωνία. Θεωρούμε λοιπόν λάθος την απαίτηση της νομιμότητας των γονέων και την εξάρτηση της απόδοσης ιθαγένεια με την επιτυχία στην φοίτηση στα σχολεία, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Αυτά τα κριτήρια απόκτησης της ιθαγένειας δημιουργούν μια νέα γενιά αποκλεισμένων παιδιών.

 Γιατί άραγε τα παιδιά να  κουβαλάνε κληρονομικά τον στιγματισμό του «παράτυπου» («λαθρομετανάστη») που επέβαλαν ρατσιστικοί νόμοι αποκλεισμού; Γιατί άραγε, όταν οι γονείς απολύονται και εκπίπτουν της νομιμότητας να την πληρώνουν και τα παιδιά;

Έτσι χιλιάδες παιδιά μένουν ξανά αποκλεισμένα! Το σχολείο, εκτός από εξεταστικό σφαγείο που πετάει έξω χιλιάδες παιδιά, ιδιαίτερα από τα στρώματα των εργαζόμενων, τώρα θα αξιολογεί τη δυνατότητα πρόσβασης σε ελευθερίες και δικαιώματα των παιδιών, αποδίδοντας ή όχι ιθαγένεια με την βαθμολογία! Τα σχολεία θα έχουν παιδιά δύο κατηγοριών, έλληνες επιτυχόντες ή αποτυχόντες, με πλήρη δικαιώματα και μετανάστες με πλήρη δικαιώματα, μόνο για επιτυχόντες. Πρόκειται για συστηματοποίηση του αποκλεισμού.

Στα σχολεία μας, θέλουμε όλα τα παιδιά να έχουν ίσα δικαιώματα και όχι να διαχωρίζονται με βάση την εθνικότητά τους!

Διεκδικούμε μαζί με το ξήλωμα των μνημονίων της φτώχειας, να μπει τέλος στη ρατσιστική κληρονομιά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να δοθεί νέα ευκαιρία για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, με απόδοση πλήρων δικαιωμάτων ψήφου και θρησκευτικής λατρείας, με χτίσιμο τζαμιών για τους μουσουλμάνους. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να φύγει ο φράχτης του θανάτου στον Έβρο και η FRONTEX. Άσυλο στους πρόσφυγες. Καμιά εφαρμογή των κανονισμών του Δουβλίνου-Σέγκεν. Καμιά συμμετοχή στα νέα δολοφονικά σχέδια για βομβαρδισμό των σαπιοκάραβων των προσφύγων στη Λιβύη.

Διεκδικούμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στη χώρα χωρίς αποκλεισμούς. Γι' αυτό, απαιτούμε να φτάσει στην Ολομέλεια της Βουλής ένα νομοσχέδιο αναγνώρισης πλήρους δικαιώματος στην ιθαγένεια, χωρίς την εξάρτησή του από τη νομιμότητα των γονέων και την επιτυχή φοίτηση στην εκπαίδευση.

Read 4345 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ