Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Tuesday, 02 March 2010 19:57

19 ΜΑΡΤΗ: Η ΟΛΜΕ ΚΑΛΕΙΣ ΣΕ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

19 ΜΑΡΤΗ,
Η ΟΛΜΕ καλεί:
ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά!
Νομιμοποίηση  όλων των μεταναστών

Όλες και όλοι εμείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές που έχουμε δώσει αγώνες υπερασπίζοντας το δικαίωμα πρόσβασης στο  δημόσιο σχολείο των παιδιών όλων των μεταναστών και συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις  κατά του ρατσισμού και των φασιστικών επιθέσεων, είναι ώρα να κάνουμε δική μας υπόθεση την 19η Μάρτη. Να ανταποκριθούμε εκείνη την ημέρα στο κάλεσμα της  ΟΛΜΕ για την οργάνωση  εκδηλώσεων μέσα στα σχολεία σε ένα δίωρο με αφορμή την Παγκόσμια μέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων.


Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

Είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τις σφαγές, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και  την φτώχεια που γεννάει ένα σύστημα που βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους. Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και  το Ιράκ, η κατάρρευση ολόκληρων οικονομιών στην Αφρική, την Αν. Ευρώπη και την Ασία αφού τις ρήμαξαν οι τραπεζίτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας τράπεζας και η οικολογική καταστροφή λόγω κλιματικής αλλαγής σπρώχνουν εκατομμύρια ανθρώπους στο ξεριζωμό από τις χώρες τους. Αντίστοιχα, στα πέρατα της Γης βρίσκονται έλληνες μετανάστες, σχεδόν 7 εκατομμύρια που αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή σε καιρούς δύσκολους, κρίσης και κατάρρευσης στην Ελλάδα.
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ όρθωσαν τα τείχη της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο, με το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, τη Σέγκεν και το Δουβλίνο 2 ενώ τώρα με τη FRONTEX επιδίδονται σε ένα ανθρωποκυνηγητό κλείνοντας τα σύνορα. Η εγκληματική αυτή πολιτική των κλειστών συνόρων κόστισε τις ζωές σε 35.000 μετανάστες τα τελευταία δέκα χρόνια, ανάμεσα τους παιδιά και γυναίκες. Και η συνέχεια είναι οι ρατσιστικές διακρίσεις, οι επιθέσεις της Αστυνομίας, οι απελάσεις και οι φυλακίσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Όχι στον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των παιδιών από το δικαίωμα στην ιθαγένεια

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των μεταναστών, να δώσει την ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά και να νομιμοποιήσει τους μετανάστες, φέρνει ένα νομοσχέδιο που κουτσουρεύει  δικαιώματα. Διασπά τους μετανάστες σε νόμιμους και μη. Έτσι στερεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των 250.000 παιδιών το δικαίωμα στην ιθαγένεια  λόγω «μη νομιμότητας» των γονιών τους. Ένα ποσοστό μόλις 10% αποχτά πρόσβαση και οι υπόλοιποι μαζί με τους γονείς τους θα βρεθούν στο στόχαστρο διώξεων και απελάσεων. Είναι απάνθρωπη και άκαρδη η στέρηση του δικαιώματος στην ιθαγένεια από τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα  και δεν γνώρισαν άλλη χώρα ή ακόμη που δεν έμαθαν άλλη γλώσσα στα σχολεία παρά μόνο τα ελληνικά! Την ώρα που Σαμαράς και Καρατζαφέρης εξαπολύουν μια χυδαία ρατσιστική εκστρατεία μίσους κατά των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών κι οργανώνουν επιθέσεις σε γειτονιές, η κυβέρνηση τους απλώνει το χέρι για να κερδίσει τη συναίνεσή τους στα αντεργατικά μέτρα λιτότητας, υπέρ των τραπεζιτών.

Stop στους φασίστες στα σχολεία και τις γειτονιές

Στα  σχολεία μας δεν χωράει το ρατσιστικό μίσος και η ναζιστική τρομοκρατία. Γι’ αυτό απομονώνουμε τους φασίστες και τη βρόμικη προπαγάνδα τους. Δεν θα αφήσουμε τους  νεοναζί, που χαράσσουν αγκυλωτούς σταυρούς στα χέρια εκπαιδευτικών στα Χανιά  και βεβηλώνουν το μνημείο του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στη Πάτρα, να διασπάσουν την ενότητα μεταναστών και ντόπιων και να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο μέσα στα σχολεία. Θα φράξουμε το δρόμο στο ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή συνεχίζοντας στο δρόμο του Νοέμβρη του 73, του Δεκέμβρη 2008 και τιμώντας τους αγώνες του ελληνικού λαού κατά της ναζιστικής κατοχής. Ζητάμε να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια επιθέσεων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Συνεχίζουμε τους αγώνες μέσα στα σχολεία για μια δημόσια, δωρεάν παιδεία που υπηρετεί τις ανάγκες ΟΛΩΝ των παιδιών, χωρίς διακρίσεις και με αντισταθμιστικά εκπαιδευτικά μέτρα για τα παιδιά των μεταναστών. Όπως έκαναν οι εκπαιδευτικοί στο 132ο δημοτικό σχολείο, με την πρωτοβουλία τους να οργανώσουν μαθήματα στη μητρική γλώσσα των μεταναστών.

Με τη δύναμη της Πανεργατικής Απεργίας…   

Ξεσηκωθήκαμε στη Πανεργατική Απεργία στις 24 Φλεβάρη απέναντι σε μια κυβέρνηση που λέει ότι δεν υπάρχει σάλιο για τις ανάγκες μας και απειλεί να κόψει μισθούς, συντάξεις, διορισμούς και τις δαπάνες για τη παιδεία. Απαιτήσαμε να τα πάρει από τους πλούσιους, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους, να παγώσει τα τοκογλυφικά δάνεια  και να κόψει τους εξοπλισμούς! Αντί να διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, να νομιμοποιήσει τους μετανάστες τώρα, ώστε να αυξηθούν άμεσα οι εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων!
Οι μετανάστες έδωσαν δυναμικό παρών στις απεργιακές διαδηλώσεις και έτσι ενωμένοι θα συνεχίσουμε! Η Κωνσταντίνα Κούνεβα έδειξε ότι αντιστέκονται στην άγρια εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς έστω και αν δέχονται  επίθεση με βιτριόλι η αστυνομικά πογκρόμ. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι για τα αδιέξοδα της κρίσης του συστήματος αλλά αντίθετα θα αγωνιστούμε μαζί για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, φτώχεια και πολέμους!

Απαιτούμε:

Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά! Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών
Άσυλο στους πρόσφυγες, όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης
Όχι στη FRONTEX, ανοιχτά σύνορα. Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης
και Ασύλου της ΕΕ, της Συμφωνίας Δουβλίνο2
Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές!
Παλεύουμε για δημόσια παιδεία για όλους χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις!
Λεφτά για τα σχολεία, όχι για τους τραπεζίτες

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 5389 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ