Wednesday, 13 May 2015 08:39

Παιχνίδια του Κουράκη με τις εξετάσεις μαθητών Κορυδαλλού για να μην γίνει μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Aντιφασιστικη αφίσα για δίκη Χρυσής ΑυγήςKEEΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

 

Παιχνίδια του Κουράκη με τις εξετάσεις μαθητών Κορυδαλλού για να μην γίνει μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής

 

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 14 Μάη 10.30πμ, έξω από τα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού

 

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Περιφέρειας εκπαίδευσης του Πειραιά αποπειράθηκε να επισκεφθεί τα σχολεία δίπλα από τις φυλακές, των οποίων η λειτουργία παρεμποδίζεται αφόρητα από την διεξαγωγή της δίκης των ναζί της Χρυσής Αυγής, με στόχο να μεθοδεύσει την μεταφορά των υποψήφιων μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού. Λες και δεν γίνονται και άλλες εξετάσεις, ενδοσχολικές η δεν υπάρχουν οι παιδικοί σταθμοί στον ίδιο χώρο.

 Με παρέμβαση του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη, του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, του Συλλόγου Γονέων και της ΕΛΜΕ αποτράπηκε αυτή η ενέργεια που στόχευε να διευκολύνει τις μεθοδεύσεις παραμονής της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού.

 Την ώρα που η τοπική κοινωνία με όλους τους φορείς μαζί με τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής και το αντιφασιστικό κίνημα διεκδικούν, αποτελεσματικά με βάση τις εξελίξεις στην δικαστική αίθουσα, όπου η διευθύνουσα ζητά από τον κ.Παρασκευόπουλο να αναλάβει τις ευθύνες του και να μεταφέρει μάλιστα ακόμη και άμεσα τη δίκη, ο κ.Κουράκης παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Ο κ.Κουράκης προτιμάει να εξορίσει τους μαθητές που ετοιμάζονται με αγωνία για τις πανελλαδικές αντί να τοποθετηθεί υπέρ της άμεσης μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο Αθηνών.

 

Προφανώς θέλει να ξεχάσει τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ του προς τον Δήμαρχο Κορυδαλλού ότι θα εμφανίζονταν αυτοπροσώπως την πρώτη μέρα της δίκης για να ζητήσει μεταφορά σε άλλη αίθουσα. Προχωράει σε τέτοιες πρωτοβουλίες άραγε σε συνεννόηση με ποιους εντός της κυβέρνησης; Μήπως με τους κυρίους Πανούση και Παρασκευόπουλου η και του ίδιου του πρωθυπουργού;

 

Επιτέλους, ας υπάρξει σοβαρή και υπεύθυνη τοποθέτηση τόσο από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την κυβέρνηση για το αν επιθυμούν να υπάρξουν οι αναγκαίοι όροι για να μην υποβαθμίζεται η δίκη του ναζισμού. Απαιτούμε την μεταφορά στο Εφετείο Αθηνών ώστε να υπάρχει η δημοσιότητα που απαιτείται σε μια δίκη των εγκλημάτων των ναζί, η απρόσκοπτη προσβασιμότητα στους μάρτυρες αλλά και η δυνατότητα της τοπικής κοινωνίας να λειτουργήσει χωρίς να διαλύεται από τα αστυνομικά μέτρα και την παρουσία των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

 

Απαιτούμε να προχωρήσει η νομιμοποίηση των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής για το σύνολο των κατηγοριών της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, να μην υπάρξει καμία άρση των περιοριστικών όρων κατά των ναζί της Χρυσής Αυγής.

 

Απαιτούμε να σταματήσει η κοροϊδία σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και να μεταφερθεί επιτέλους η δίκη στο φυσικό της χώρο στο Εφετείο Αθηνών.

 

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς και όλους τους αντιφασίστες και αντιφασίστριες να δώσουν δυναμικό παρών την Παρασκευή 14 Μάη στις 10.30πμ έξω από τα δικαστήρια των φυλακών.

 

Read 8796 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ