Thursday, 07 May 2015 14:34

Ο Παρασκευόπουλος «νίπτει τας χείρας του» για την μεταφορά της δίκης των ναζί της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

KEEΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ο Παρασκευόπουλος «νίπτει τας χείρας του» για την μεταφορά της δίκης των ναζί της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

Με μια ταχύτατη αλλά απαράδεκτη απάντηση στον Δήμο Κορυδαλλού, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Παρασκευόπουλος έσπευσε να πετάξει το μπαλάκι πίσω στη έδρα του δικαστηρίου, η οποία έφτασε σήμερα να αποδέχεται ότι «αν το υπουργείο αποφασίσει την μεταφορά της δίκης, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα.»

Στην απάντηση του μάλιστα ο κ.Παρασκευόπουλος  υποστηρίζει ότι «εάν η ίδια η δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχει διαρκής αδυναμία διεξαγωγής συνεδριάσεων του δικαστηρίου, ο υπουργός κατά τον νόμο, ύστερα από αίτηση του διευθύνοντος δικαστή, θα έχει την ευθύνη να εξεύρει μία λύση που θα χρειαστεί κάποιο χρόνο.

Μια απόφαση του υπουργού για αλλαγή αίθουσας, ελλείψει μάλιστα άλλου άμεσα διαθέσιμου χώρου, μετά την απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης Αθηνών, θα οδηγούσε σε αναβολή ή διακοπή της διεξαγόμενης δίκης. Αυτό θα συνιστούσε παρέμβαση στη ροή της απονομής δικαιοσύνης.»

Πρώτον , ο κ Παρασκευόπολος αντί να καλωσορίσει την ευχέρεια που του παραχώρησε το δικαστήριο ώστε να αποφασίσει ο ίδιος, συνεχίζει να τηρεί στάση παθητική διευκολύνοντας τα σχέδια παρακώλυσης της δίκης. Συναινεί στην κωλυσιεργία παραπέμποντας σε νέα οριστική απόφαση της έδρας και τυπική αίτηση για μεταφορά της δίκης.

Δεύτερο, θέλει να φορτώσει προκαταβολικά ευθύνες για αναβολή η διακοπή στην πολιτική αγωγή και το Δήμο Κορυδαλλού που διεκδικούν δίκη με δημοσιότητα χωρίς προβλήματα στους Κορυδαλλιώτες, όταν η πραγματικότητα είναι ότι λείπει η πολιτική βούληση από τον ίδιο για να επιταχυνθεί η δίκη.

Λείπει όμως και από την κυβέρνηση. Και οι κινήσεις της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά μας καθησυχάζουν ότι κινούνται στην απομόνωση των ναζιστών και των θυλάκων τους μέσα στο κράτος, με πρόσφατο κρούσμα τη πρόσκληση Κοτζιά στη Χρυσή Αυγή για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Πιστεύουμε ότι η ίδια η κυβέρνηση συνολικά και ο πρωθυπουργός χρειάζεται να παρέμβουν ώστε να τελειώσει η παλινωδία όσον αφορά τη διεξαγωγή της δίκης με όρους δημοσιότητας και απρόσκοπτης πρόσβασης των μαρτύρων και του κοινού στη δίκη, με όρους που δεν εξορίζουν μαθητές ενόψει εξετάσεων και σέβονται την τοπική κοινωνία.

Τα τάγμα εφόδου των ναζί και οι αρχηγοί τους πρέπει να δικαστούν αμέσως και να καταδικαστούν ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι δεν χωράνε πουθενά οι ναζιστές .

Η υπόθεση της φασιστικής απειλής είναι πολύ σοβαρή για να αντιμετωπίζεται με αβάσταχτη ελαφρότητα

Αύριο, η πολιτική αγωγή στην δίκη της Χρυσής Αυγής θα επισκεφθεί το Εφετείο για να συναντηθεί με το Συμβούλιο Διοίκησης του Εφετείου.

Την Δευτέρα 11 Μάη, θα βρεθούμε στις 11πμ στη συνάντηση με τον κ Παρασκευόπουλο μαζί με το Δήμαρχο Κορυδαλλού και τους φορείς της πόλης διεκδικώντας να μπει τέλος στην κοροϊδία.

Read 4883 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ