Wednesday, 22 April 2015 13:39

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Πέμπτη 23/4, Προπύλαια 6μμ, Πορεία στα γραφεία της ΕΕ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

pro.jpg

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Σταματήστε τους πνιγμούς προσφύγων στα σύνορα της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο!

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες – Ανοιχτά σύνορα

Όχι στη FRONTEX – Γκρεμίστε τον φράχτη στον Έβρο

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Άσυλο στους πρόσφυγες – Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών – Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά

Χίλιοι  πνιγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στα υδάτινα σύνορα της ΕΕ μόνο την τελευταία εβδομάδα είναι το αποτέλεσμα των ρατσιστικών πολιτικών της Ευρώπης φρούριο. Τα δάκρυα των κυβερνήσεων τις ΕΕ είναι το λιγότερο υποκριτικά.

Η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ είναι μια υποκριτική κίνηση των ηγετών της ΕΕ που παρακολουθούσαν ατάραχοι τα ναυάγια ενώ κραύγαζαν για την ανάγκη να θωρακίσουν ακόμη πιο πολύ τα σύνορα. 

Οι προτάσεις Αβραμόπουλου, του επίτροπου  της ΕΕ για την Μετανάστευση οδηγούν σε περισσότερους νεκρούς αφού κλείνουν ακόμη περισσότερο την πρόσβαση στους κατατρεγμένους, με την FRONTEX να επεκτείνει τη ζώνη επιτήρησης των προσφύγων.   

Η ενίσχυση των μέτρων κατά της μετανάστευσης, τα κλειστά σύνορα, οι φράχτες και η FRONTEX έχουν σαν αποτέλεσμα τα Φαρμακονήσια και τις Λαμπεντούζες. Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα ρατσιστικά, δολοφονικά μέτρα δεν θα θρηνούσαμε τόσους νεκρούς ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από την εξαθλίωση, τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που φουντώνουν στη Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική και την Ασία.

Απορρίπτουμε την ρατσιστική υστερία των Σαμαράδων που  προβάλλουν δημαγωγικά το επιχείρημα ότι η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την ανεργία και άρα ότι είναι αδύνατον να δεχτεί όλους αυτούς τους πρόσφυγες. Είναι ένοχοι για τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών και τις επεμβάσεις αλλά και για τη φτώχεια που έσπειραν τα μνημόνια τους.  Όμως την ίδια στιγμή μπορούν να γίνονται τεράστιες σπατάλες για την καταστολή της μετανάστευσης, για στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, περιπολίες στα σύνορα, επιχειρήσεις σκούπα και πολεμικούς εξοπλισμούς.

Είναι πρόκληση η ΕΕ που στέλνει το γαλλικό στρατό στο Μάλι και τη Λιβύη, που στηρίζει τις επεμβάσεις στη Μ.Ανατολή και στην Ασία να κλιμακώνει τις ρατσιστικές πολιτικές στρώνοντας έτσι το έδαφος στα φασιστικά κόμματα να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους.

Καλούμε τη κυβέρνηση να γκρεμίσει άμεσα το φράχτη στον Έβρο που σπρώχνει τους πρόσφυγες στα θαλάσσια περάσματα θανάτου του Αιγαίου. Να ανοίξει τώρα ξενοδοχεία, σπίτια, χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Αντί να ζητάει «αναλογική κατανομή βαρών από όλη την ΕΕ»  λες και οι πρόσφυγες είναι απόβλητα ας επιβάλει με την παύση πληρωμής των χρεών στην ΕΚΤ ώστε να βρεθούν λεφτά για τις ανάγκες των φτωχών, όλων όσων μαστίζονται από την ανθρωπιστική κρίση, προσφύγων και ντόπιων.

Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν για τους πρόσφυγες των πολέμων, να δοθεί άσυλο και στέγη και όχι να θωρακιστούν με ενίσχυση της FRONTEX που θα στείλει ακόμη περισσότερες γυναίκες και παιδιά στο πάτο της θάλασσας.

Τώρα πρέπει να κλείσουν τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης - κολαστήρια. Να σταματήσουν οι σπατάλες των πολεμικών εξοπλισμών και να δοθούν για την υποδοχή των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Θέλουμε η κυβέρνηση να δώσει τώρα νομιμοποίηση στους μετανάστες ώστε να σταματήσουμε να έχουμε νέες Μανωλάδες. Τα παιδιά των μεταναστών να πάρουν ιθαγένεια χωρίς εμπόδια.

Read 7152 times Last modified on Tuesday, 04 September 2018 07:06