Friday, 17 April 2015 18:27

Μπαράζ ρατσιστικών επιθέσεων φασιστοειδών στην Ν.Ιωνία ενόψει της δίκης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

 Η ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας καταγγέλλει τη νέα ρατσιστική επίθεση που έγινε την Πέμπτη 16/4, στις 8πμ, στη γωνία των οδών Σουλίου και Αντρέα Κάλβου στη Νέα Ιωνία.

Ομάδα τεσσάρων φασιστοειδών επιτέθηκε εντελώς απρόκλητα, με γροθιές και κλωτσιές και τραυμάτισε (φωτο) δύο μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν, έξω από το σπίτι τους, την ώρα που περίμεναν να πάνε στη δουλειά τους.

Είναι η δεύτερη ρατσιστική επίθεση που μας καταγγέλλεται μέσα σε μια βδομάδα στη Νέα Ιωνία και η τρίτη μέσα σε δύο μήνες. 

Τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα 13/4, ομάδα 10 φασιστών επιτέθηκε επανειλημμένα με νεράτζια και πέτρες, σε σπίτι μεταναστών από το Πακιστάν, στην οδό Ρίμινι, κοντά στο Άγαλμα της Μάνας. Μάλιστα η αστυνομία αγνόησε τις τηλεφωνικές κλήσεις των ενοίκων του σπιτιού που δέχτηκε την επίθεση.

 

Λίγες μόλις βδομάδες πριν, εργάτης από το Πακιστάν είχε δεχτεί απρόκλητη επίθεση εν ώρα εργασίας από φασίστα, στην οδό Σαπουντζάκη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

 Πλέον έχουμε να κάνουμε με μπαράζ ρατσιστικών επιθέσεων και δεν θα ήταν τραβηγμένο να πούμε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί τάγμα εφόδου στη γειτονιά μας. Η αποφυλάκιση των αρχηγών τους και η συστηματική ρατσιστική προπαγάνδα των τελευταίων ημερών, από τα ΜΜΕ τους αποθρασύνει να εξαπολύουν επιθέσεις.

 Η τοπική κοινωνία και το αντιφασιστικό κίνημα έχει μπλοκάρει όλα αυτά τα χρόνια κάθε εμφάνιση των φασιστοειδών στη γειτονιά και το ίδιο θα συμβεί και τώρα.
Η θέση των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λουκμάν είναι βαθιά στη φυλακή και είναι χρέος του αντιφασιστικου-αντιρατσιστικού κινήματος να δώσει μέχρι τέλους τη μάχη σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και νεολαίας για την καταδίκη των φασιστών.

Καλούμε την τοπική κοινωνία, τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν την επίθεση. Είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Η Νέα Ιωνία είναι πόλη με παράδοση προσφυγική, εργατική κι αντιφασιστική. Χρέος όλων μας να προφυλάξουμε τη γειτονιά από αυτούς που θέλουν να σπείρουν το ρατσιστικό μίσος και τη φασιστική τρομοκρατία.

 Πρώτο βήμα το Σάββατο 18/4, στις 11:30πμ που η ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας καλεί όλους και όλες για μια μεγάλη μικροφωνική - πικετοφορία διαμαρτυρίας στην πλατεία Σημηριώτη, να βροντοφωνάξουμε STOP στις ρατσιστικές επιθέσεις - οι φασίστες δεν χωράνε στη γειτονιά μας. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πρωτοβουλία για την οργάνωση μεγάλης κινητοποίησης ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις.

 Δίνουμε το παρών όλοι και όλες τη Δευτέρα 20/4 στη διαδήλωση στα δικαστήρια του Κορυδαλλού, στις 8πμ, στο γήπεδο της Προοδευτικής ( Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης), την πρώτη μέρα της δίκης των νεοναζί για απαιτήσουμε την καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων. Λεωφορεία θα υπάρχουν στις 6.30πμ στον ΗΣΑΠ Ν.Ιωνίας.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Read 9145 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ